Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10264
De la 07 Ianuarie 2003
118489490

Botoşani: La Staţiunea Popăuţi angajaţii sunt bătuţi ca pe vremuri sclavii

  • Ioan Rotundu
  • 2 April 2017, 23:00

Conflictul dintre conducerea Staţiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Ovine şi Caprine Popăuţi şi angajaţii constituiţi într-un sindicat a trecut de la violenţa verbală la cea fizică.
Liderul de sindicat Gheorghe Hrincă, singurul cercetător ştiinţific rămas pe baricadele Staţiunii şi care desfăşoară o reală muncă de cercetare, împreună cu alţi 15 angajaţi, au chemat în judecată actuala conducere a Staţiunii reprezentată prin directorul Traian Atanasiu şi fostul director Ionică Nechifor (foto) care a rămas cu un statut privilegiat în unitate. Angajaţii au reclamat în mai multe rânduri cum actualul director Atanasiu şi fostul Nechifor distrug patrimoniul Staţiunii iar când ei se opun jafului sunt pur şi simplu daţi afară din unitate iar mai nou bătuţi.
La Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani sunt depuse mai multe plângeri penale dar rezolvarea lor este tergiversată de către un anumit procuror care pare să se fi transformat în protectorul jefuitorilor. Dar despre această cercetare efectuată de procuror după principiul boală lungă, moarte sigură, voi reveni cu informaţii de detaliu. Problema gravă este alta. Chemat în judecată de către Sindicat pentru desfaceri abuzive de contracte de muncă şi comiterea unui lung şir de ilegalităţi, directorul Traian Atanasiu n-a onorat citaţiile primite decât atunci când a fost ameninţat cu amendarea.
Prezent la termenul de judecată din luna martie, Atanasiu şi-a notat numele angajaţilor care au depus mărturie contra intereselor sale şi a trecut la represiuni. Respectând principiul de lucru consacrat de către Guvernul Grindeanu, noaptea ca hoţii, directorul l-a chemat în biroul său pe angajatul Ioan Hrişcă şi i-a cerut să-şi scrie demisia pentru că a depus mărturie împotriva sa. Pentru că angajatul a refuzat, directorul la luat la bătaie. Corecţia fizică aplicată lui Hrişcă s-a consumat în seara zilei de 27 martie a.c.
Iată cum relatează Hrişcă cele petrecute în biroul directorului: „M-a spus să-mi scriu demisia. I-am spus că nu ştiu să scriu. Atunci a strigat la mine „reclamaţia ai putut să o semnezi, iar demisia nu ştii să o scrii ?!”. M-a apucat de gât şi de umeri şi m-a trântit la podea, apoi m-a ridicat şi m-a aşezat pe scaun ca să scriu demisia. Pentru că tot n-am scris, m-a luat la lovit cu furie. Nu ştiu cum am scăpat de pumnii lui şi am fugit în sector unde am povestit ce-am păţit.”
După fuga lui Hrişcă, directorul Atanasiu l-a chemat în birou pe Mihai Ciornei, Numai că acesta era deja pus în temă de Hrişcă cam ce-l aşteaptă, aşa că nu s-a prezentat. Nici ceilalţi angajaţi din sectorul zootehnic nu s-au prezentat la chemarea lui Atanasiu, aşa că directorul a schimbat tactica de lucru. A scris el demisiile şi le-a trimis angajaţilor prin poştă la domiciliu cu indicaţia de a le semna. Nici această tactică n-a dat roade.
Duminică am primit un telefon cum că directorul Atanasiu îi chemă din nou pe angajaţi să-şi scrie demisia iar cine refuză este luat la bătaie.
Din nefericire pentru angajaţi, nimeni nu le protejează interesele iar cei de la Parchet, Poliţie deşi cunosc ce se întâmplă la Staţiune nu iau nici n fel de măsuri cu directorul Traian Atanasiu. Interesele asupra patrimoniului Staţiunii sunt atât de mari, încât cei puşi să apere acest patrimoniu par să fi trecut de partea jefuitorilor. Nu este o afirmaţie gratuită. Există suficiente dovezi în susţinerea acestei afirmaţii, dovezi pe care le boi prezenta în curând.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bogdan Diaconu: L-am asigurat pe Dragnea ca nu exista niciun fel de colaborare intre PRU si Ponta sau Constantin
Alianta politica BINE - formata din PRU, PRM si ND - va fi inregistrata la Tribunal saptamana viitoare
Busoi: PNL are nevoie de o coordonare mai buna cu presedintele Romaniei
Tariceanu il consulta pe Dragnea in toate deciziile, au stabilit Guvernul fara sa discute cu altcineva
Ipocrizie de rangul DNA-ului
Ioan Rotundu
Ministrul Turismului despre functionarii sai: Este un sistem cangrenat.
Ei vaneaza numai pozitii, se vaneaza unii pe altii, au orgolii, au polite de platit, au frustrari
Politia rusa a arestat 29 de manifestanti la Moscova
Presa publica imagini cu Medvedev la schi, inconjurat de bodyguarzi
Rusia ar putea avea gata intr-un an o arma care face inutil scutul de la Deveselu.
Ordinul dat de Vladimir Putin
Ungaria lanseaza o consultare populara anti-UE
MCI: 34 de medalii de aur si 8 de argint pentru Romania la Salonul de Inventii de la Geneva
Horoscopul zilei de 3.04.2017
Bancul zilei: Secretul din buzunar
Lumea lu' Rotundu: Tristeţi eminesciene
Omerta de stat: cum e protejat Dragnea de televiziuni, Opozitie si servicii
Boierul rosu si visul hotului de cai
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 31.03.2017
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă