Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7098
De la 07 Ianuarie 2003
123770314

Putreziciunea de la Apa Grup trebuie căutată în sediul CJ

  • 2 February 2009, 23:00

Conducta de alimentare cu apă a municipiilor Botoşani şi Dorohoi din zona Leorda a fost declarată de autorităţi drept situaţie de urgenţă. Asta fiindcă, din cauza alunecărilor de teren apar mereu avarii, cetăţenii rămânând fără apă la robinete. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Cristian Achiţei a purtat la finele săptămânii trecute discuţii în acest sens cu prefectul Cristian Roman.
„Există un act făcut de Inspectoratul Judeţean de Construcţii care arată că ceea ce spun cei de la SC Apa Grup este real. Apar deplasări ale reazemelor şi ale conductei, care deja au ajuns la 10-15 cm, ceea ce e foarte grav fiindcă se poate rupe oricând”, a precizat Cristian Achiţei (foto).
Acesta a mai adăugat că în vederea obţinerii fondurilor guvernamentale se încearcă reactivarea unui studiu de fezabilitate care să stabilească valoarea reactualizată a devierii traseului pentru realizarea unei noi conducte fiindcă actuala datează de pe vremea lui Ceauşescu.
„Există un studiu de fezabilitate de prin 1999-2000 pe care vrem să îl reactualizăm. Aşteptăm de la directorul societăţii de apă actualizarea studiului, să vedem care e valoarea. Să se întocmească o notă de fundamentare pentru a obţine bani de la Guvern. Va trebui să deviem conducta de pe versant, într-o zonă stabilă. O să avem necazuri tot timpul, dacă nu se intervine capital”, a mai adăugat Cristian Achiţei.
Ce nu ne spun oficialităţile este altceva. Conducta trece prin zona Leorda de la prima sa montare. Tot de atunci se ştie că în acea zonă sunt alunecări de teren. Avarii au apărut şi în perioada când director general la Apa Grup a fost ing. Constantin Iacob, ing. Daniel Afrăsinei, ing. Florin Neculau. Nicvi unul din cei trei n-a considerat să acorde prioritate investiţională acestei zone şi să asigure conducta împotriva alunecărilor de teren. Toată lumea a aşteptat ca mai întâi să se producă catastrofa, după care să se vaite ca nişte vădane.
O vină, şi deloc mică, o au preşedinţii şi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Botoşani. Societatea Apa grus este subordonată acestei instituţii. Preşedinţii Ioan Aniculăese, apoi Constantin Conţac iar acum Mihai Ţâbuleac au ţinut în mână soarta societăţii. În calitate de vicepreşedinţi ai CJ, Constantin Conţac şi Marcela Lozneanu au răspuns direct de activitatea de la Apa Grup. Toţi aceştia de ce au tăcut? De ce au tolerat conducerii societăţii să ignore problemele conductei din zona Leorda?
Să mai adăugăm că tot timpul în Adunarea Acţionarilor şi a Consiliului de Administraţie de la Apa Grup au existat consilierii judeţeni care au ridicat lunar sume importante. Ei ce-au votat în şedinţele la care au participat, dacă au participat? Despre aceste aspecte pline de responsabilităţi nimeni nu pomeneşte nimic.
Proaspătul vicepreşedinte al CJ Cristian Achiţei, care a fost desemnat să răspundă de destinele acestei societăţi este un inginer cu experienţă în domeniu. Numai că el a venit pe post într-un moment total nepotrivit. Nici societatea, nici CJ-ul n-au bani să investească în zona Leorda. De se va produce catastrofa, iar Botoşanii vor rămâne fără apă, toate oalele se vor sparge în capul lui Achiţei. Iar riscul ca în zona Leorda conducta de apă care alimentează Botoşaniul să se rupă este mai mare ca oricând. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Românul şi vitrina
Va cere Băsescu în Ungaria respectarea drepturilor românilor de acolo?
Problema bisericii din Maliniţa va fi discutată în Comisia de Politică Externă
Voronin: La Bucureşti - nu, la Moscova - da!
Legea "Ochiul şi timpanul" încalcă normele europene
Băsescu: 59%
Din nou diplomaţii străini ucid în România şi nu răspund în faţa autorităţilor
Mândră floare trandafir
Comentariul comentariilor XXII
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Nedumerirea îngerului
Mihăiţă, dovada vie a unui talent incontestabil
Georgescu de la Apa Grup vrea să ne încaseze din nou la hurtă
Conţac susţine că promovează la şefie tineri licenţiaţi şi cu masterat
Achiţei şi-a început şefia cu ce ştie el mai bine să facă
Recrutează culegători, mulţi culegători!
Bilanţ de activitate SIAMUD
Supă-cremă de fasole albă
Ofertă tentantă pentru medici
Inspectorii sanitari rămân în subordinea DSP
Gripa, motiv de pază la intrarea în spitale
Cozi la Casa de Sănătate, de dragul cozilor
Daţi-l jos pe netrebnic!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog