Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5721
De la 07 Ianuarie 2003
123695894

Apă bună pentru Săveni din acumularea Stânca – Costeşti

  • 2 February 2011, 23:00

Orașul Săveni și localitățile învecinate au șanse maxime să schimbe sursa de alimentare cu apă. Aceasta nu va mai fi lacul Negreni ci acumularea de la Stânca-Costești, conform proiectului de ”Extindere și reabilitare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Botoșani”.
O delegație condusă de Mihai Țâbuleac, președintele Consiliului Județean Botoșani, a discutat săptămâna trecută cu reprezentanți ai Comisiei Europene la București, reușind să aducă argumentele necesare pentru păstrarea investiției din zona Săveni în documentația ce urmează a fi finanțată din Fondul de Coeziune.
Rezultatul întâlnirii a fost un câștig pentru botoșăneni dat fiind faptul că UE pune accent, în această fază de finanțare a proiectelor din domeniul alimentării cu apă, pe execuția de noi branșamente și nu pe reabilitarea sistemelor deja existente.
În valoare de 102 milioane de euro, proiectul include extinderi, branșamente și racorduri noi, precum și stații de tratare și epurare, aglomerările avute în vedere fiind Botoșani, Dorohoi, Flămânzi-Frumușica, Vorona-Tudora și Ștefănești-Săveni. Lista de investiții își propune ca stațiile de tratare Bucecea și Cătămărăști să fie dotate cu instalații de deshidratare a nămolului și, totodată, conductele magistrale ce alimentează municipiul Botoșani, să fie deviate în afara zonei de alunecări Leorda.
Astfel, printre alte lucrări, pentru municipiul Botoșani, sunt prevăzute 560 de branșamente noi și o extindere a rețelei de apă potabilă cu 13 km, precum și 1.250 de racorduri la cea de canalizare, cu o completare de 33 de kilometri. În Dorohoi au fost proiectate 7.900 de branșamente noi la o rețea de apă potabilă extinsă cu peste 37 de kilometri.
În ceea ce privește canalizarea, noile racorduri sunt peste 5.200, rețeaua completându-se cu încă 55 de kilometri. În aglomerarea Flămânzi sunt prevăzute peste 8.000 de conexiuni apă-canal și extinderi de aproape 130 de kilometri la cele două rețele, iar pentru Tudora-Vorona lista de investiții include cca 5.200 de noi racorduri și peste 100 de kilometri de rețea de canalizare.
„Pentru zonele Ștefănești –Săveni, lucrările vor include reabilitarea și extinderea stației de tratare Ștefănești, dar și o conductă nouă de cca 40 de kilometri. Botoșănenii din zona amintită vor bea apă din cea mai curată sursă a județului și astfel va fi soluționată o problemă lăsată nerezolvată de programul SAMTID. Mai mult, din noua conductă vor fi alimentați în viitor alți 35.000 de beneficiari din localitățile limitrofe”, a declarat Maricel Georgescu, directorul general al SC Nova Apaserv SA. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

„Ursul” vine la sala Atelier
Găinării politice
Struţo-cămilă pentru Băsescu
Ioan Rotundu
Prefectul Cristian Roman va candida la preşedinţia CJ
este convins parlamentarul Liviu Câmpanu
Câmpanu este considerat vinovat de închiderea spitalului Darabani
Deputatul PDL Dan Pasat poate fi arestat
Poveste cu spargeri ratate şi furt de păsări monitorizat …de poliţie
Surprize deloc plăcute pentru agenţii economici
Cadrele didactice se pot pensiona anticipat, dar cu penalizare
Cine lucrează pământul, poate accesa fonduri europene
Ministerul Sănătăţii va acorda fonduri pentru tratament în străinătate
Horoscop
Bancul zilei: Boc şi bătrâna
România lui Ceauşescu, exemplu unic de stat care îşi plăteşte datoriile
Raport favorabil pentru proiectul legii de înlocuire a termenului de rom cu ţigan
Frăţia Musulmană e o organizaţie violentă
Armata are un mesaj pentru Mubarak - "Nu vrem să sfârşeşti ca Nicolae Ceauşescu"
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog