Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11833
De la 07 Ianuarie 2003
123789423

Botoşani: Prefectul Macaleţ înzăpezit „la Buleandra”, lângă Darabani

  • a plecat spre Botoşani în huiduielile femeilor de la Bajura
  • 2 February 2014, 23:00

Sâmbătă, prefectul de Botoşani, Costică Macaleţ, s-a deplasat la o întrunire a USL ce a avut loc în comuna Păltiniş. Întrunirea a avut drept scop pregătirea alegerilor europarlamentare şi armonizarea colaborării locale dintre PNL şi PSD.
La Păltiniş nu poate fi vorba de neînţelegeri pentru că primarul liberal Costel Romanescu se împacă de minune cu finul Dan Andruş, preşedintele local al PSD. Chiar dacă prefectul n-a zăbovit în Păltiniş decât vreo două ore, vântul care bătea în rafale de-a lungul albiei râului Prut a înfundat repede drumul naţional în zona numită „la Buleandra”. Este vorba de o margine de pădure situată între localitatea Păltiniş şi oraşul Darabani care, iarna, la bătaia vântului chiar şi moderată depozitează zăpada de pe câmp în şosea.
Deşi în această zonă cei de la Drumuri Naţionale – Secţia Darabani au montat parazăpezi, aceştia la primă bătaie mai puternică a vântului au fost culcaţi la pământ, fără ca cineva să se mai preocupe să-i repună în picioare.
Ajuns în zona Buleandra şi văzând că Jeepul său nu poate sparge troienele aşezate de-a curmezişul şoselei, prefectul Macaleţ a sunat la cei de la DN Darabani, mai exact pe inginerul Irimia, să vină să deszăpezească drumul. Imediat în zonă au apărut o autofreză, o volă şi un plug. După câteva ore de muncă cu troienele, drumarii au reuşit să-l aducă pe prefect până deasupra dealului Bajura, loc un unde autofreza s-a defectat, rupându-i-se un braţ.
Aici, pentru că poliţia nu dădea voie să se intre şi să se iasă din Darabani, nervoase, grup de femei s-au luat de prefect. Una mai îndrăzneaţă i-a şi spus: „Dmn’ prefect, decât îţi luai Jeep de 60 de mii de euro, mai bine umblai cu o Dacie iar cu aceşti bani cumpărai o autofreză nouă”.
Mut de felul lui, prefectul n-a deschis gura să stea de vorbă cu femeile care s-au enervat şi mai mult şi au început să-l huiduiască. Fără a avea vreo reacţie, prefectul s-a urcat în Jeep şi s-a dus spre Dorohoi.
Femeile aveau dreptate în privinţa autofrezei aflată în dotarea celor de la DN Secţia Darabani. Maşina este de prin anii 1960 şi se defectează frecvent iarna, aşa cum s-a defectat şi sâmbătă. Dacă în ajutorul prefectului n-ar fi venit şi un plug de-al lui Conţac, acesta ar fi rămas blocat în Darabani.
După plecarea prefectului, Dorel Irimia, şeful de la DN Darabani l-a trimis pe Ticuţă Horodişteanu, şoferul de pe autofrează, cu o maşină de ocazie la Suceava să cumpere piesa care s-a stricat. Duminică după amiază autofreza a reuşit performanţa ca într-o oră şi jumătate să desfunde o porţiune de şosea lungă de 400 de metri, spre disperarea localnicilor din cartierele oraşului Darabani, care de acasă şi până în oraş au de parcurs şi peste 7 km.
„Poliţiştii ăştia, miliţieni până mai ieri, toată vara ne caută la rovinetă. Acum, în loc să ia măsuri să se poată circula, nu ne lasă să ieşim sau să intrăm în oraş” – se plângea duminică seara un dărăbănean, nemulţumit că zona este izolată iar autorităţile judeţene nu acţionează în nici un fel.
Pe când ne pregăteam să închidem ediţia, aseară târziu ne-au parvenit noi informaţii. Abia reparată ieri, autofreza de la Secţia DN Darabani a reuşit să deszăpezească duminică, până la ora 14, pe un singur sens distanţa dintre Darabani şi până la staţia de călători Bajura, loc în care s-a defectat din nou. Un furtun a cedat şi uleiul de la motor a fost pierdut.
Tractată în depou, autofreza nu mai poate fpă utilizată iar pentru continuarea deszăpezirii se aşteaptă o autofreză de la firma lui Conţac, ce a fost retrasă dintr-o altă zonă. Deşi asociată în contractul de deszăpezire, firma deputatului liberal Costel Şoptică nu şi-a făcut simţită prezenţa în zonă. Se spune că nici n-ar avea utilaje dar cei de la Secţia DN Darabani evită să vorbe4ască.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Poliţiştii şi muzica de operă
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 31.01.2014
Lumnea lu' Rotundu: Crezul Marianei Honceru
Horoscopul zilei
122 de deţinuţi eliberaţi şi 176 transferaţi în centre de detenţie
ca urmare a intrării în vigoare a noilor Coduri Penale
Traian Băsescu face un apel în zona Mării Negre pentru rezolvarea conflictelor îngheţate
Şeful STS trebuie tras la răspundere în CSAT
este de aşteptat ca Băsescu să facă scut
Pianistul-extremist de la Kiev
cine este bărbatul mascat care şi-a ales drept armă un instrument muzical?
Breasla care conduce din umbră România
Traian Băsescu, după şedinţa CSAT
acţiunea din Apuseni nu a fost coordonată în conformitate cu reglementările în vigoare, de aceea a fost un eşec comandamentele cerute de lege nu s-au constituit nici la Ministerul Transporturilor, nici la MAI eu nu pot intra în jocul demiterilor pentru ca da bine la public sau la politicieni
Victor Ponta: Am decis ca mâine în Biroul Permanent al Senatului să fie prezentat proiectul de lege prin care STS sa treacă în coordonarea MAI
Alegerile europarlamentare au loc pe 25 mai, cele prezidenţiale pe 2 ;i 16 noiembrie
Asaltul asupra STS şi noul scandal politic
Ioan Rotundu
Protest spontan la Minvest Deva: 9 activişti s-au urcat pe clădirea companiei
Tribunalul Bucureşti a amânat judecarea cererii lui Adrian Năstase de contopire a pedepselor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog