Transportul elevilor către şi dinspre şcoală se va putea face şi cu autobuzul şcolar. Ministerul dezvoltării regionale şi administraţiei publice a anunţat că a fost instituit cadrul legal pentru achiziţionarea unui număr de 100 de mini-autocare ce vin să completeze parcul auto naţional folosit pentru transportul celor mici.
Instituţia Prefectului - judeţul Botoşani a centralizat săptămâna trecută situaţia localităţilor care au nevoie de un astfel de transport în comun destinat elevilor ce locuiesc la distanţe mari de şcolile în care învaţă.
Împreună cu autoritatea şcolară judeţeană, dar luând în calcul şi solicitările făcute anterior de către primari, prefectul judeţului a realizat o listă de aşteptare ce include 17 licee şi şcoli. Nouă dintre acestea sunt din mediul urban, iar diferenţa de opt reprezintă unităţi de învăţământ de la nivelul comunelor.
Autovehiculele vor avea o capacitate de 28+2 locuri şi ar reprezenta o premieră în transportul şcolar din Botoşani, în prezent fiind folosite doar microbuze cu această destinaţie.
Şi anul trecut s-au repartizat în judeţ autovehicule destinate transportului şcolar, iată că se va face şi în acest an. Sunt binevenite la Botoşani, pentru că încă sunt copii care merg pe jos prea mult până la şcoală. În plus, autorităţile locale sunt ajutate şi prin faptul că sunt scutite de plata taxei de poluare., a declarat prefectul Costică Macaleţi.
Cam ipocrită declaraţia prefectului Macaleţi de vreme ce microbuzele şcolare de anul trecut, repartizate electoral în prezenţa premierului Victor Ponta, au ajuns la primarii social-democraţi, chiar şi acolo unde nu era nevoie, cum a fost cazul comunei Curteşti.
În schimb, la comune cu primari liberali, unde era nevoie de un astfel de mijloc de transport, cazul comunei Călăraşi, s-a refuzat repartizarea unul astfel de mijloc de transport. Poate ca măcar de această dată prefectul să fie obiectiv şi microbuzele şcolare să ajungă unde este nevoie cu adevărat şi nu la primarii PSD-uluiu.
(Liana Anuței)