Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14886
De la 07 Ianuarie 2003
112765237

Autoarea accidentului mortal s-a măritat

Nuntă pe pieptul mortului

  • 2 July 2006, 23:00

În pofida articolelor speculative din presă apărute în ultimele zile, cei cinci copii ai familiei Matei, cea afectată de accidentul provocat în ziua de 25 iunie de conducătoarea auto Pamela Florentina Amariei, care, după ce le-a zdrobit tatăl cu maşina, a fugit de la locul accidentului, refuză să se lase cumpăraţi de avocaţii nurorii controversatului om de afaceri Dumitru Amişculesei. Copii recunosc faptul că în urmă cu câteva zile, prin intermediul unei „doamne avocat”, le-a fost oferită din partea autoarei accidentului mortal suma de 100 de milioane de lei vechi, susţinând că banii reprezintă ajutorul de înmormântare cuvenit şi nu preţul destinat reconcilierii părţilor.
„Nu există nici o cale de împăcare între noi şi actul respectiv, în pofida tuturor speculaţiilor care se fac, nu are nici o valoare din moment ce, familia respectivă a încercat să ne intimideze atât pe noi cât şi pe martorii accidentului. Au fost de faţă numeroase persoane care au văzut cum au stat lucrurile, cum a pierdut Pamela Florentina Amariei controlul volanului, a urcat pe trotuar şi i-a secerat cu maşina atât pe tata, care a murit aproape imediat, cât şi pe prietenul său, Marcel Lercă, rănit foarte grav. Dar toţi au fost cumpăraţi şi acum nimeni nu mai vrea să depună mărturie pentru noi, nici măcar băieţii care erau de faţă şi i-au scos pe cei doi dintre resturile maşinii”, susţine Anişoara Matei (foto, împreună cu fratele mai mic), fata cea mare a accidentatului mortal. Mai mult chiar, nici unul dintre copii nu a semnat vreo declaraţie în faţa organelor de poliţie, refuzând să se ducă la Serviciul Poliţiei Rutiere, „pentru a nu fi intimidaţi”. Copii susţin că au angajat un avocat foarte bun, care îi va reprezenta direct în faţa procuraturii. Mai susţin ei că au bani suficienţi ca să nu se lase cumpăraţi, iar dacă cel pe care l-au ales avocat va fi mituit, îl vor schimba cu altul, şi apoi cu altul dacă va fi nevoie, până când vor da peste un apărător cinstit.
„Am văzut cum încercau toţi să muşamalizeze lucrurile. Poliţia rutieră a venit la faţa locului după 20 de minute, poliţia comunitară după 25 de minute. Nimeni nu părea interesat că nu a existat nici o urmă de frână. Un lucrător de la poliţia comunitară a scos numerele de la maşină, alţii au încercat să ia imediat autoturismul care a provocat accidentul de la faţa locului, ca să nu se afle al cui este, noi ne-am împotrivit, au pus mascaţii pe noi şi ne-au bruscat, deşi tatăl nostru abia murise. Pamela Florentina Amariei ne-a distrus viaţa şi ea s-a măritat ieri (sâmbătă, n.r.) ca şi nimic nu s-ar fi întâmplat”, mai afirmă Anişoara Matei. pozaDeşi au rămas singuri, mama lor murind, la rândul ei, în urmă cu câţiva ani, cei cinci fraţi Matei susţin că nu vor accepta din partea autoarei accidentului nici o sumă de bani, indiferent cât de mare va fi acesta. În schimb, aceasta, nu s-a sfiit să se mărite, organizând o nuntă fastuoasă, jucând pe pieptul mortului, cum se spune pe la ţară.
Tatăl lor a fost un muncitor foarte bum, lucra ca sudor, la sere, la pământ dacă era cazul, şi câştiga lunar cel puţin 10 milioane de lei pe lună. „Noi vrem ca cea care l-a omorât să ne asigure acelaşi venit lunar, atâta timp cât va stabili legea, sau cel puţin cât ar fi trăit tata, până la pensionare. Vom cere să ne întreţină, conform legii, şi dacă va fi nevoie vom merge la Bucureşti, la Guvern, îi vom face noi cu adevărat reclamă acestui Amişculesei, care crede că poate să ne intimideze cu relaţiile sale. Să nu creadă nimeni că ne poate cumpăra împăcarea cu 100 de milioane sau cu o sumă mai mare”, ne-a mai spus Anişoara Matei. Referitor la cel de-al doilea accidentat, Marcel Lercă, am aflat de la Ovidiu Matei, fratele Anişoarei, că în urmă cu două zile ar fi fost supus unei complicate operaţii de prelevare a unei bucăţi de piele şi muşchi de pe spate, pentru a-i fi vindecat piciorul zdrobit. „El este singurul care va depune mărturie pentru noi căci a văzut cu ce viteză mare venea maşina, cum s-au întâmplat lucrurile, a fost la rândul lui afectat”, ne-a mai spus Ovidiu. Se pare că accidentul a afectat-o puternic şi pe Cătălina Matei, altă fată a accidentatului, care, la auzul veştii că tatăl ei a murit, a făcut un şoc nervos şi avut nevoie de un tratament psihiatric de câteva zile. Faţă de declaraţiile copiilor decedatului, la redacţia noastră alte informaţii deţinem. Un reporter de la o publicaţie tipărită, care a văzut documentul prin care copiii lui Matei au primit suma de 100 milioane lei de la nora lui Amişculesei, chipurile ajutor de înmormântare, a citit că unul din articole era formulat în sensul că prim primirea sumei, cei în cauză nu mai pot formula, în faţa instanţei de judecată, alte pretenţii financiare, indiferent de titlul acestora. Apoi, sunt prin oraş voci care afirmă că avocatul angajat de către copii lui Matei ar fi în realitate unul din apărătorii autoarei accidentului. Un lucru se conturează tot mai mult: deşi Matei a fost omorât, autorul omorului nu va face o zi de închisoare. N-avem presă locală şi societate civilă capabilă să apere adevărul, chiar dacă cel vinovat îi full de bani. (Gabi Gomboş)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Preotul Irimia a nimerit cu oiştea în gardul Justiţiei
Apel religios la colectă publică
Comentariu la comentarii (CV)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Da, am vândut!
Ioan Rotundu
Românii au cea mai mare încredere în Traian Băsescu
Românii că abia peste 20 de ani vor atinge standardul de viaţă din UE
Populaţia nu va fi niciodată pregătită pe deplin pentru dificultăţile integrării
Ministrul Şereş acuzat că îi vânează pe membrii şi simpatizanţii PD
Primul ştrand cu apă minerală carbogazoasă din Europa s-a inaugurat la Buziaş
Festivalul Gion
Moş Crăciun este activ şi vara
Prinţesa Diana ar fi împlinit 45 de ani
Pentru livrarea unei pizza au fost parcurşi... 20.000 de km
Multipla campioană Gina Gogean s-a căsătorit la Deva
FC Argeş are imn de 5.000 de euro
Acţiune masonică de gradul 0, la Botoşani
Ioan Rotundu
Senatorul Vasilescu este interesat de agricultura judeţului
Proiect destinat bisericilor din lemn
Note maxime la oralul examenului de bacalaureat
Anunţuri de neanunţat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă