Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
44092
De la 07 Ianuarie 2003
111219420

Căzut în dizgraţia conducerii PNL

Mimor este ameninţat cu destituirea, dar ameninţă la rându-i

  • 2 July 2007, 23:00

Din cauza faptului că Spitalul Judeţean „Mavromati” Botoşani are parte de un management care lasă de dorit, se pare că în această săptămână va avea loc înlocuirea întregii echipe de conducere a unităţii spitaliceşti. Din surse neoficiale din PNL, se pare că directorului Ovidiu Mimor i s-a cerut demisia din funcţia pe care o deţine, în urmă cu două săptămâni (foto: şeful PNL, dr. Câmpanu i-a întors spatele colegului Mimor). Însă, acest lucru nu este confirmat de Ovidiu Mimor, el susţinând că nimeni din partidul din care face parte nu i-a cerut să demisioneze. Un motiv pentru care se doreşte schimbarea managerului Spitalului Judeţean se referă la faptul că proiectul de management al acestuia nu este unul realist.
Potrivit directorului adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică, Gabriel Oprişanu, proiectul de management al lui Ovidiu Mimor ţine puţin de domeniul SF, el neîncadrându-se în parametrii realităţii actuale. „Proiectul de management al Spitalului Judeţean nu este unul realist. Este un proiect de management care se apropie mai mult de o întâlnire de gradul patru cu extratereştrii, decât un plan de management pentru o unitate sanitară cu paturi”, a declarat Gabriel Oprişanu, directorul adjunct al ASP Botoşani.
În planul de management conducerea unităţii sanitare cu paturi a mizat pe sume mult mai mari, aproape duble, decât cele pe care le poate realiza. Cazurile ce au fost estimate în contractul de management depăşesc cu 100% capacitatea fizică a numărului de paturi ale spitalului. Oprişanu susţine că tariful după care Mimor şi-a calculat planul de management este, de asemenea, unul nerealizabil. Se pare că veniturile prognozate prin proiectul de management erau duble faţă de posibilităţile reale ale Spitalului Judeţean de a-şi realiza veniturile.
În bugetul realizat de conducere la nivelul spitalului, cheltuielile cu energia şi încălzirea sunt făcute per pacient. Din punct de vedere managerial acest lucru dovedeşte că managerul spitalului nu stăpâneşte foarte bine modul în care se repartizează cheltuielile indirecte. Practic cheltuielile la cu energia electrică şi căldura trebuie făcute per spaţiu util şi nu per pacient. Din punctul de vedere al directorului adjunct al ASP, Ovidiu Mimor a căzut undeva la mijloc şi nu ştie cât de vinovat este acesta pentru situaţia actuală în care se află cea mai importantă unitate spitalicească din judeţ.
„Practic el nu a reuşit să se rupă de vechile structuri din eşalonul doi al Spitalului Judeţean, structurile care fac jocurile. Şi asta este principala lui greşeală”, a precizat Gabriel Oprişanu. Din eşantionul doi fac parte cei din conducerea spitalului, care deţin posturi cheie de ani de zile, fără să mai fie schimbaţi. Oprişanu susţine că există deja o nouă echipă managerială pregătită să preia conducerea Spitalului Judeţean „Mavromati”. Directorul unităţii spitaliceşti, Ovidiu Mimor susţine că afirmaţiile lui Oprişanu sunt eronate. Mai mult, acesta a precizat că rezultatele spitalului la ora actuală sunt excelente. „Bugetul pe care îl am, l-am respectat şi nu am făcut datorii, din contra am plătit datorii făcute de alţii. Indicatorii sunt foarte buni, peste media pe ţară”, a declarat Ovidiu Mimor, managerul Spitalului Judeţean „Mavromati” Botoşani.
Acesta susţine că în luna decembrie a anului trecut a semnat un proiect de buget cu ministrul sănătăţii, în care nu avea datele indicelui de complexitate, a tarifului pe caz ponderat şi nici a bugetului pe anul 2007. Conducerea unităţii spitaliceşti acuză că ultimul control făcut de instituţii ca urmare a ordinului ministrului sănătăţii s-a făcut tendenţios. Ovidiu Mimor susţine că s-a făcut o analiză fără profesionalism şi într-o totală eroare. „Am reuşit să obţin raportul trimis la minister şi datele raportate sunt false”, a precizează Mimor. De exemplu, la credite iniţiale în raport s-a trecut suma de 27.568.148 lei, iar în balanţă spitalului suma este de 14.569.640 lei. La cheltuieli de personal s-a raportat suma de 25.328.769 lei, iar în balanţă se găseşte suma reală de 22.601.550.
Ovidiu Mimor susţine că el nu a semnat raportul trimis către minister în urma controlului, deşi trebuia să facă acest lucru. Având în vedere faptul că datele trimise la minister sunt eronate, conducerea Spitalului Judeţean „Mavromati” susţine că cei care au făcut acest lucru nu vor scăpa fără consecinţe. Acesta susţine că în situaţia de faţă este vorba de fals în acte publice. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Are dreptate, dar nu ştie să şi-o impună
Ioan Rotundu
Românul şi seceta 2007
Ca un taur la pat
Horoscop
Comentariu la comentarii (CXXXIV)
(Ioan Rotundu)
Citate din operele scriitorilor SUA
Sarmale, dar nu oricum
Program TELE’M Botoşani, marţi, 3 iulie
Cumpără maşini, dar numai de un anumit fel
Ploaie de sancţiuni în urma accidentului mortal din ianuarie
Formarea profesională în construcţii şi confecţii la mare căutare
Amendă pentru poluarea pârăului Buhai
Noi posibilităţi de accesare a fondurilor europene
Consilierii au blocat scumpirea locurilor de veci
Municipalitatea încearcă punerea în funcţiune a fântânilor arteziene
Lui Ştefan i s-a pus pata pe poligonul ACR
Drăguş se opune Fondului Solidaritatea pentru pensionari
Conţac apără proiectul mamut de alimentare cu apă
Salvarea drumurilor judeţene stă în fondurile structurale
Deputatul Macaleţi îi caută nod în papură primarului Flutur
Apel disperat
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă