Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Reportaje
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24069
De la 07 Ianuarie 2003
113179758

Preşedintele Traian Băsescu a făcut o vizită fulger în Dorohoi

  • 2 July 2010, 23:00

O surpriză neaşteptată ieri la Dorohoi a constituit-o vizita preşedintelui României, Traian Băsescu. Venirea sa a fost învăluită într-o ceaţă totală punctată cu incertitudine legată de finalitate. Până la aterizarea elicopterului, totul a fost o nebuloasă totală, a provocat stres şi a întins la maxim nervii celor implicaţi. „ Cât ştiţi voi, atât ştiu şi eu. Nu spune nimeni că vine, că nu vine. Oficial nu ne-a informat nimeni” a declarat prefectul Cristian Roman. Vine sau nu vine preşedintele, după ce de la amiază poposise la Suceava printre sinistraţi? Şi a venit până la urmă.
A aterizat cu elicopterul, dar nu pe stadion aşa cum se aşteptau toţi, ci undeva prin apropiere, de unde l-au preluat maşinile oficiale. Preşedintele României a fost întâmpinat de prefectul Cristian Roman, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, câţiva deputaţi de-i numărai pe degetele de la o mână, şeful Poliţiei, Viorel Şerbănoiu, şeful ISU, Radu Anton, comandantul Inspectoratului de Jandarmi, Constantin Moroşanu şi nu în ultimul rând primarul de Dorohoi, Dorin Alexandrescu. Nici urmă însă de deputat sau senator PDL de Botoşani. Demn de menţionat că doar senatorul Daniel Humelnicu dintr-un colegiu din municipiul Botoşani a fost prezent joi la vizita în teren a doamnei ministru Elena Udrea. A venit cu jeepu-ul, a stat puţin şi a privit la tragedia oamenilor şi a plecat.
Preşedintele Traian Băsescu a fost dus în coloană oficială până pe strada Solidarităţii, acolo unde oamenii s-au pomenit cu apă în plină noapte, fără vreun avertisment în prealabil. Mulţi au pierdut tot ce au avut, până şi casa. Prezenţa preşedintelui României a produs isterie în rândul localnicilor. „ Hai, uăi, a venit Băsescu. Fugi, e în prima maşină” a strigat un tânăr care a luat-o la goană să prindă momentul poate unic pentru dorohoieni. Preşedintele României a fost asaltat de mulţime chiar de când a pus piciorul pe strada noroioasă. A fost condus într-o gospodărie pe dreaptă, unde s-a dezvăluit un adevărat dezastru. Un dorohoian şi-a văzut risipită munca de luni de zile după ceapa a măturat practic serele imense pe care le avea pe pământul său. Roşiile verzi, coapte, erau căzute în mâlul a gros. Nici casa nu a scăpat fără stricăciuni. Omul i-a explicat preşedintelui pozacă investiţia sa a fost compromisă. Din curtea acestuia, preşedintele a fost atras în gospodăria unor cetăţeni rromi. Femeia a ţinut să-i arate pereţii căzuţi, dezgoliţi până la furcile din care a fost construită, mobila şi acareturile distruse până la unul, la fel şi duşumeaua.
„ Domnul preşedinte, cu ce să fac? Daţi-ne un ajutor, că nu am cu ce face, am pensie mică, peste trei milioane” s-a plâns femeia. Preşedintelew nu i-a răspuns pe loc, dar după câţiva paşi s-a întors din drum şi a intrat din nou în casa femeii. „ mamaie dar câţi ani ai muncit?” a întrebat preşedintele. Răspunsul a venit prompt: „ 12 ani de muncă” a spus femeia. „ Puţin pentru o viaţă de om. Alţii au muncit şi 35 de ani pentru pensia asta” i-a replicat Traian Băsescu. După ce a intrat în mai multe locuinţe afectate, privirea preşedintelui a căzut pe o femeie mărunţică, în vârstă, care plângea cu faţa în mâini. „Lasă, nu mai plânge, că trece. Hai să vedem ce e cu căsuţa” a consolat-o preşedintele. O scurtă inspecţie l-a convins pe Traian Băsescu că femeia nu mai poate locui sub acel acoperiş. casa fiind din chirpici riscă să se prăbuşească în orice moment.
„A spus că e casa este din chirpici şi nu am plătit asigurarea şi gata. Nimic. Nu a promis nimic. A spus că o să mă ajute el oleacă. Dar uite mata acolo şi vezi. Şi a fost poliţia a iscălit tot şi mi-a tăiat şi lumina, pereţii sunt căzuţi tot şi a scris acolo. Locuiesc pe la vecini, pe la nepoţi. Am 81 de ani”, a declarat Elena Şipurel, sinistrată. O adevărată lecţie de patriotism şi o analiză sinceră şi succintă asupra vremurilor în care trăim a fost făcută de Remus Termen, un om de 51 de ani, care „l-a făcut praf” pe preşedintele României. Omul i-a arătat înaltului oaspete că instituţiile statului iau bani degeaba, că birocraţia frânează progresul, că acolo unde e libertate românii se simt infractori. „Domnule preşedinte, am tot respectul faţă de dumneavoastră, dar aş fi preferat ingineri. De 20 de ani se fac comisii şi constatări.
Am muncit o viaţă în occident ca un sclav. Toţi banii pozai-am adus în ţară şi aici vine noroiul până la barbă. Sunt îndurerat. Am crescut patru copii. Nu vreau pomană. Vreau loc de muncă, vreau să fiu respectat. Veţi pleca de aici, iar Poliţia va sta să ne vâneze. Domnul preşedinte, românii când sunt în ţară nu dau randament, am muncit 15 ani în străinătate şi eram în top. Ultima amendă am plătit-o la Leorda. Nu vă imaginaţi cât suntem de întristaţi când vedem că copiii noştri nu au viitor. Trăiesc ca cetăţean liber, dar mă simt ca infractor. Ştiţi care e marea problemă? Toate instituţiile statului nu converg, sunt paralele.
Noi suntem alergaţi ca nişte idioţi dintr-un ghişeu în altul. Când am lucrat în afară şi mergeam la un ghişeu, luam loc pe un scaun, acum aici tot cu gratii de fier, bag nasul acoo” a rostit Remus Termen, cu glasul tremurând. Omul l-a rugat pe preşedintele României, aproape plângând, să caute vinovaţii şi să demonstreze ţării că apele au făcut ravagii din greşeala unor oameni incompetenţi. „Eu nu ştiu exact ce atribuţii aveţi acolo, dar acum cu problema asta, puteţi să depistaţi cine e de vină cu viitura asta? Şi să nu daţi vina pe Dumnezeu. Să vină un inginer sau un responsabil să spună că da, eu am greşit” a cerut dorohoianul, care a fost singurul pe care preşedintele l-a ascultat liniştit.
În tot acest răstimp, oamenii prezenţi în stradă au înjurat, au comentat, au condamnat vizita întârziată a preşedintelui în zona calamitată. „ Nu mai striga, lucrurile trebuie rezolvate cu calm, nu strigând” a reproşat Traian Băsescu pe un ton aspru unei dorohoience. După o oră şi ceva de analiză, preşedintele a demarat în trombă spre stadionul unde lăsase elicopterul. Asta cu toate că traseul includea şi casele afectate din zona Gării, dar şi Hilişeu Horia. Deşi sute de oameni îl aşteptau pe străzile din zona podului peste Buhai, preşedintele nu a mai fost acolo. A oprit întâi la stadionul unde a aterizat cu elicopterul şi unde a coborât doar ministrul Apărării Naţionale, în timp ce Traian Băsescu a demarat într-un VW Touareg, lăsând cu ochii în soare atât oficialităţile locale care se întrebau unii pe alţii ce se întâmplă. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Profesorii iar ameninţă că pleacă din sistem. Cine-i mai crede?
C O M U N I C A T D E P R E S Ă - ISU
Preşedintele PSD Botoşani îl acuză pe Emil Boc de lentoare în acţiune
Program Tv SOMAX
Consilier, vechi reclamagiu, obligat să suporte rezultatele năzdrăvăniilor fiului minor
Şcolile îşi fac planuri financiare pe seama elevilor chiulangii
CAS ne limitează şi vizitele la medic
Medicii sancţionaţi n-au de gând să plătească amenzile
Poliţişti împotriva apelor, alături de localnici şi primari
Apele s-au retras, problemele continuă
Ajutoare liberale pentru sinistraţi
Horoscop
Bilanţ înecat în mâl şi scurgeri de ape
Românul şi avantajele damei de companie
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă