Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
32653
De la 07 Ianuarie 2003
118163787

Ministrul Budăi continuă să facă Botoşanii de râs

  • Ioan Rotundu
  • 7 July 2023, 20:14

După o tăcere suspectată de presă ca derută şi posibilă implicare în actele de corupţie care au generat grozăviile de la azilele de bătrâni din Voluntari şi Afumaţi, ministrul PSD al Muncii, botoşăneanul Marius Budăi, s-a arătat iritat vineri în prima ieşire publică.
Iritarea ministrului a venit de la un reporter HotNews.ro care l-a demascat că a minţit prin comunicatele date publicităţii în privinţa informaţiilor ce le deţinea cu privire la aceste azile, reporter care, lucrând cu materialul ministrului, i-a demonstrat negru pe alb că a ştiut de ce se întâmplă cu acei bătrâni dar n-a luat niciun fel de măsuri.
Modul în care ministrul botoşănean s-a prezentat la conferinţa de presă, încercările sale stinghere de a ascunde adevărul, bâlbâiala în care a dat când a trebuit să răspundă ce măsuri a luat a dat la iveală un caracter lipsit de valorile morale ale societăţii noastre, un caracter cu o educaţie precară şi lipsită de respect social. Ce n-au ştiut reporterii prezenţi la conferinţa de presă a ministrului Budăi? N-au ştiut că au în faţă un fost şofer la DGASPC Botoşani care mânca din conservele copiilor asistaţi social. E drept, n-o făcea de unul singur!
Reporterii pe social care-i aveam la Jurnalul veneau în redacţie şi se lăudau ce conserve gustoase au mâncat ei în magazia lui Budăi. Popică, fotoreporterul Jurnalului de atunci, şi astăzi îşi aminteşte cu nostalgie ce conserve gustoase (carne de vită şi porc în suc propriu) mânca la Budăi, nu înainte de a fi servit şi cu „o votcă parşivă”.
Dar ca să înţelegeţi mai bine ce fel de ministru al Muncii a dat Botoşanii ţării, via PSD, vă invit să citiţi dialogul său cu reporterul HotNews.ro:

Reporter HotNews.ro: Domnule ministru, sunt anumite informații contradictorii în ceea ce ne spuneți. Șefa CRJ a trimis încă din septembrie o cerere a unei tinere din Afumați, în ianuarie februarie v-au trimis rapoarte, iar Ministerul Muncii a notificat în scris Centrul în 31 martie că încetează acest acord. Dumneavoastră ați spus că a încetat de la sine și că nu l-ați mai prelungit. Nu este adevărat.

Marius Budăi: Păi nu l-am mai prelungit.

Reporter HotNews.ro: Acest lucru este contrazis chiar de o adresă semnată de dumneavoastră și de informațiile pe care le-a dat Ministerul Muncii.

Marius Budăi: În care i-am informat..nu..nu..ați citit adresa? O citiți cu atenție? I-am informat, în termenul legal de 90 de zile până la finalizarea perioadei, că nu mai prelungim acel protocol.

Reporter HotNews.ro: Nu, este o denunțare unilaterală, domnule ministru, din partea Ministerului Muncii.

Marius Budăi: Ăsta este termenul din lege.

Reporter HotNews.ro: L-ați denunțat unilateral, nu că a încetat. El înceta în ianuarie 2024. Haideți să respectăm realitatea.

Marius Budăi: El oricum înceta, l-am denunțat legal. Bun, unde vreți să ajungeți?

Reporter HotNews.ro: Unde vreau să ajung..ați primit din septembrie, după aceea în ianuarie și februarie. ANPIS și AJEPIS sunt în subordinea Ministerului Muncii, pe care îl conduceți.

Marius Budăi: Înțeleg din ce spuneți dumneavoastră că dacă nu ar exista centrul ăla (CRJ - n.r.) în România noi nu am avea control.

Reporter HotNews.ro: Ce ați făcut cu toate aceste rapoarte?

Marius Budăi: Sunt rapoarte de control aici, pe care le-am pus...

Reporter HotNews.ro: Vă declarați șocat acum, dar când v-au arătat oamenii ăia rapoartele nu ați fost șocat?

Marius Budăi: Nu, că oamenii ăia au prezentat întâi în presă rapoartele și după aia le-au adus la noi și între timp până am fost noi în control defecțiunile erau remediate.

Reporter HotNews.ro: Întâi în presă cu o zi, două sau?

Marius Budăi: Nu știu cu câte zile.

Reporter HotNews.ro: Dar contează asta? Ce este mai important, faptul că apare în presă ceva oribil, grozav sau să îi ajutați pe oamenii de acolo?

Marius Budăi: E mai important să preîntâmpini. Păi da, dar nu dai mai întâi în presă și îi anunți pe ei că va urma un control.

Reporter HotNews.ro: Încă o dată, haideți să vedem pădurea dincolo de copaci. Ce era mai grav?

Marius Budăi: Exact asta vreau să vă propun dumneavoastră, dacă vreți să deschideți ochii să vedeți.

Reporter HotNews.ro: Propuneți foarte târziu..

Marius Budăi: Asta e opinia dvoastră

Reporter HotNews.ro: Ca să nu zic că mai faceți o acuzație - aici, în adresă, spuneți ca motiv de denunțare unilaterală: „existența unor situații care au fost sesizate de-a lungul timpului de către directorii DGASP în care reprezentanții CRJ au pretins că sunt angajați ai Ministerului Muncii”. Sunt acuzații foarte grave. Cum le probați?

Marius Budăi: Le probăm cu ce există în spatele acestor solicitări. Nu m-am ocupat eu personal.

Reporter HotNews.ro: Ce directori DGASP au sesizat asta de-a lungul timpului?

Marius Budăi: Voi prezenta public, nu am acum această informație la mine. Dar, repet, pentru că vreau să ne înțelegem foarte clar și nu vreau să depășim momentul. Pentru a putea avea viteză de reacție și, repet, s-a întâmplat acest caz și v-am prezentat că îmi doresc să avem mult mai multe ONG-uri implicate în această activitate, pe o documentație care există în Ministerul Muncii de dinainte de a apărea acest scandal public, să avem mult mai multe ONG-uri care să îndeplinească această activitate, nu doar un contract al unui ministru oarecare, nu contează care, cu un singur ONG. De ce unul singur în România?

Reporter HotNews.ro: E relavant pentru grozăvia a ceea ce se întâmplă? Oamenii ăștia v-au semnalat niște lucruri care v-au șocat și n-ați..

Marius Budăi: E relevant, poate mai sunt și alții. Ascultați-mă până la capăt, am avut răbdare să vă ascult. Este o situație extrem de complicată, putem să ne urcăm fiecare dintre noi pe emoție și să condamnăm și să facem.

Eu vă spun în felul următor. Ce este? Cum este? Anunți la televizor, ca să aibă timpul omul ăla să-și remedieze acele defecte, pentru că e clar că după aia va veni controlul.

Reporter HotNews.ro: După ce au anunțat la televizor, v-ați dus în control acolo? Ați sunat la ANPIS și AJPIS?

Marius Budăi: Evident, evident, sunt rapoarte de control, nu le am pe toate la mine acum.

Reporter HotNews.ro: Și de ce nu ați venit cu o situație să vedem și noi ce controale ați solicitat în urma rapoartelor CRJ? Ok, au făcut aiurea (n.r. - CRJ) au dat mai întâi în presă, dar noi am luat măsuri..

Marius Budăi: Imediat vă spun...au fost...s-au amestecat un pic hârtiile, dar vă citez din memorie. Au fost controlate peste 500 de centre din cele 756. S-au dispus 1.781 de măsuri.

Reporter HotNews.ro: La centrele acestea din Voluntari? Ne-ați dat comunicat ieri cu aceste controale în toată țara, dar nu ne-ați precizat la ce centre au fost.

Marius Budăi: Acuma mă întrebați dacă am făcut ceva și acuma nu vă convine dacă vă spun că am făcut ceva.

Reporter HotNews.ro: La centrele acestea, domnule ministru.

Marius Budăi: La centrele astea s-au făcut controale, am prezentat chiar în preambulul discuției mele, încă din februarie și s-au prezentat acele documente către Procuratură, DIICOT, MAI și așa mai departe..


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Cu cine n-are voie să ia legătura inculpata Liliana Popovici
Câtă ticăloşie poate zace în Gabriela Firea şi Marius Budăi?
Ioan Rotundu
Câți români au murit de COVID pe durata pandemiei
HotNews
Horoscopul săptămânii 3 – 9.07.2023
Bancul săptămânii: Blonda şi poliţistul
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
De la Botosani la Verona Diaspora I
Comisarii de mediu Popovici şi Rotaru au scăpat de arestul la domiciliu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă