Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
10194
De la 07 Ianuarie 2003
79774029

Conţac s-a dat greu învins

  • 2 June 2008, 23:00

Încă de luni spre dimineaţă toată lumea politică era interesată de câştigătorul preşedinţiei Consiliului Judeţean Botoşani. Chiar dacă luni dimineaţă, în jurul orei 03.00, cei din PD-L susţineau că preşedinţia CJ a fost câştigată de către candidatul lor, senatorul Mihai Ţâbuleac, mass media locală s-a arătat rezervată. În cursul dimineţii de ieri, în jurul orei 10.00, la sediul PSD domnea o oarecare confuzie. Se simţea pe faţa celor prezenţi în sediu o mare dezamăgire. Ajunsese şi la ei informaţia cum că cei din PD-L susţin că au luat preşedinţia. Iar faptul că pe municipiul Botoşani, liberal-democratul Ţâbuleac înregistrase faţă de Conţac un avantaj de peste şase mii de voturi dădea fiori celor din PSD.
Tot cam în jurul orei 10.00 a sosit la sediul PSD şi Constantin Conţac. Zâmbea, ce-i drept cam jenant, dar se încuraja cu faptul că vor începe să vină rezultatele de la secţiile de votare din judeţ, unde, susţinea el, va recupera diferenţa faţă de Ţâbuleac şi chiar îl va depăşi substanţial. Când avea loc acest dialog a sosit la sediu şi primarul Gaidur, de la Nicşeni, care îi aducea lui Conţac vestea că are un plus de peste 600 voturi faţă de Ţâbuleac. Iar când s-a aflat că la Vorona avantajul lui Conţac faţă de Ţâbuleac depăşeşte două mii de voturi, veselia a cuprins din nou sediul PSD.
În acest timp, la sediul PD-L se continua centralizarea datelor sosite din teren. La un moment dat, văzând succesul lui Conţac în anumite secţii, îndoiala îşi făcea loc, de această dată, în inima liberal-democraţilor. Spre după amiază, postul Antena 1 a anunţat că preşedinţia CJ de la Botoşani a fost câştigată de către social-democratul Constantin Conţac. În acelaşi timp postul de Radio Europa FM anunţa că preşedinţia a câştigat-o liberal-democratul Mihai Ţâbuleac.
S-a creat o întreagă confuzie, pe care a clarificat-o tot cei de la PD-L. Mai erau de sosit datele de la vreo 40 de secţii de votare din judeţ, când cei de la PD-L au tras linie şi au calculat că Ţâbuleac avea faţă de Conţac un avantaj de peste patru mii de voturi. A fost momentul când şi cei de la PSD au realizat că avantajul acumulat de Ţâbuleac nu mai putea fi recuperat de către Conţac.
Spre seară, după ora 20.00, toată lumea recunoştea că preşedinţia CJ a fost câştigată de senatorul liberal-democrat Mihai Ţâbuleac iar Constantin Conţac era declarat învins. Aseară, la ora 22.00, sediul PSD era în întuneric iar preşedintele Constantin Conţac n-a mai răspuns la telefon.
Sediul PD-L era luminat, dar pustiu. Toată suflarea, în frunte cu primarul Cătălin Flutur şi proaspătul învingător la preşedinţia CJ, Mihai Ţăbuleac, s-au deplasat la restaurantul Rapsodia, unde au sărbătorit evenimentul până după miezul nopţii.
Considerat învingător sigur şi detaşat în toate sondajele de opinie, preşedintele PSD, Constantin Conţac a pierdut în cursa pentru preşedinţia CJ. Este interesant de analizat ce anume s-a produs în opţiunile electoratului, de l-au sancţionat aşa de drastic. Nu putem spune că electoratul şi-a întors faţa de la PSD, pentru că cei zece consilieri judeţeni obţinuţi şi cele 11 primării câştigate din turul întâi demonstrează contrariul. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.
Catalin Flutur

Ai carte, ai parte de salarii atractive
Buget mai mare pentru protecţia plantelor
“RABLA”pentru tractoare
Şi-a descoperit talentul în Italia
Austriecii reintroduc controlul la frontieră
Cum se pot căsători românii în Italia
Romanii din Italia, îndemnaţi să anunţe dacă sunt victimele rasismului
Frontul Popular după 20 ani
Comentariul comentariilor (CXXVII)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Supărarea veterinarului
Program Tele'M Botoşani marţi, 3 iunie
Primarul karatist se întoarce la dispensarul veterinar
Anunţuri mică publicitate
Ioan Cobâlă mai tare ca Goran Bregovic
Conservatorii dezamăgiţi de rezultatul alegerilor
Conţac a pierdut la scor în municipiul Botoşani
Flutur este declarat oficial primar
Învins, dar nu definitiv
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă