Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12002
De la 07 Ianuarie 2003
120807275

Conţac s-a dat greu īnvins

  • 2 June 2008, 23:00

Īncă de luni spre dimineaţă toată lumea politică era interesată de cāştigătorul preşedinţiei Consiliului Judeţean Botoşani. Chiar dacă luni dimineaţă, īn jurul orei 03.00, cei din PD-L susţineau că preşedinţia CJ a fost cāştigată de către candidatul lor, senatorul Mihai Ţābuleac, mass media locală s-a arătat rezervată. Īn cursul dimineţii de ieri, īn jurul orei 10.00, la sediul PSD domnea o oarecare confuzie. Se simţea pe faţa celor prezenţi īn sediu o mare dezamăgire. Ajunsese şi la ei informaţia cum că cei din PD-L susţin că au luat preşedinţia. Iar faptul că pe municipiul Botoşani, liberal-democratul Ţābuleac īnregistrase faţă de Conţac un avantaj de peste şase mii de voturi dădea fiori celor din PSD.
Tot cam īn jurul orei 10.00 a sosit la sediul PSD şi Constantin Conţac. Zāmbea, ce-i drept cam jenant, dar se īncuraja cu faptul că vor īncepe să vină rezultatele de la secţiile de votare din judeţ, unde, susţinea el, va recupera diferenţa faţă de Ţābuleac şi chiar īl va depăşi substanţial. Cānd avea loc acest dialog a sosit la sediu şi primarul Gaidur, de la Nicşeni, care īi aducea lui Conţac vestea că are un plus de peste 600 voturi faţă de Ţābuleac. Iar cānd s-a aflat că la Vorona avantajul lui Conţac faţă de Ţābuleac depăşeşte două mii de voturi, veselia a cuprins din nou sediul PSD.
Īn acest timp, la sediul PD-L se continua centralizarea datelor sosite din teren. La un moment dat, văzānd succesul lui Conţac īn anumite secţii, īndoiala īşi făcea loc, de această dată, īn inima liberal-democraţilor. Spre după amiază, postul Antena 1 a anunţat că preşedinţia CJ de la Botoşani a fost cāştigată de către social-democratul Constantin Conţac. Īn acelaşi timp postul de Radio Europa FM anunţa că preşedinţia a cāştigat-o liberal-democratul Mihai Ţābuleac.
S-a creat o īntreagă confuzie, pe care a clarificat-o tot cei de la PD-L. Mai erau de sosit datele de la vreo 40 de secţii de votare din judeţ, cānd cei de la PD-L au tras linie şi au calculat că Ţābuleac avea faţă de Conţac un avantaj de peste patru mii de voturi. A fost momentul cānd şi cei de la PSD au realizat că avantajul acumulat de Ţābuleac nu mai putea fi recuperat de către Conţac.
Spre seară, după ora 20.00, toată lumea recunoştea că preşedinţia CJ a fost cāştigată de senatorul liberal-democrat Mihai Ţābuleac iar Constantin Conţac era declarat īnvins. Aseară, la ora 22.00, sediul PSD era īn īntuneric iar preşedintele Constantin Conţac n-a mai răspuns la telefon.
Sediul PD-L era luminat, dar pustiu. Toată suflarea, īn frunte cu primarul Cătălin Flutur şi proaspătul īnvingător la preşedinţia CJ, Mihai Ţăbuleac, s-au deplasat la restaurantul Rapsodia, unde au sărbătorit evenimentul pānă după miezul nopţii.
Considerat īnvingător sigur şi detaşat īn toate sondajele de opinie, preşedintele PSD, Constantin Conţac a pierdut īn cursa pentru preşedinţia CJ. Este interesant de analizat ce anume s-a produs īn opţiunile electoratului, de l-au sancţionat aşa de drastic. Nu putem spune că electoratul şi-a īntors faţa de la PSD, pentru că cei zece consilieri judeţeni obţinuţi şi cele 11 primării cāştigate din turul īntāi demonstrează contrariul. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Ai carte, ai parte de salarii atractive
Buget mai mare pentru protecţia plantelor
“RABLA”pentru tractoare
Şi-a descoperit talentul īn Italia
Austriecii reintroduc controlul la frontieră
Cum se pot căsători romānii īn Italia
Romanii din Italia, īndemnaţi să anunţe dacă sunt victimele rasismului
Frontul Popular după 20 ani
Comentariul comentariilor (CXXVII)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Supărarea veterinarului
Program Tele'M Botoşani marţi, 3 iunie
Primarul karatist se īntoarce la dispensarul veterinar
Anunţuri mică publicitate
Ioan Cobālă mai tare ca Goran Bregovic
Conservatorii dezamăgiţi de rezultatul alegerilor
Conţac a pierdut la scor īn municipiul Botoşani
Flutur este declarat oficial primar
Īnvins, dar nu definitiv
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă