Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11695
De la 07 Ianuarie 2003
120748336

Cum ne păcălesc şi ne iau banii şmecherii de la Apa Grup

  • 2 June 2009, 23:00

Florica Chisăliţă este locatară în blocul de pe strada Împărat Traian nr. 31. În luna februarie a acestui an a făcut igienizarea subsolului de bloc, plătind din banii săi suma de 22, 9 milioane lei vechi. Numai că toată munca şi cheltuiala s-au dovedit inutile, pentru că reţeaua de canalizare exterioară blocului, aflată în gestiunea şi întreţinerea societăţii Apa Grup, are o problemă tehnică, adică nu preia întreg debitul de ape reziduale scurse din bloc, aceste ape refulând din nou în subsolul abia igienizat.
Chisăliţă s-a adresat celor de la Apa Grup, dar reclamaţia sa a rămas fără efect. Între timp, subsolul blocului s-a umplut din nou de mizerie, mirosul emanat devenind insuportabil. „Am efectuat curăţenia în subsol în luna februarie 2009, dar datorită proastei întreţineri a canalizării de către cei de la APA GRUP SA Botoşani, avem în continuare probleme (partea exterioară, în aval de canalul de scurgere), în sensul că deoarece sunt probleme pe acest traseu, toată mizeria revine în subsolul blocului” – arată Florica Chisăliţă, în sesizarea adresată redacţiei noastre.
Am încercat să luăm legătura cu contabilul Asociaţiei de locatari nr. 44, de care aparţine şi blocul în care locuieşte Chisăliţă, o anume doamnă Ana Bozian, dar n-am găsit-o la telefon. În schimb am reuşit să luăm legătura cu administratorul asociaţiei, domnul Paul Gafencu care este şi angajatul Primăriei Botoşani. Acesta ne-a confirmat faptul că la subsolul blocului în care locuieşte Chisăliţă, şi pe cheltuiala acesteia, s-au efectuat lucrări de igienizare şi că, în momentul de faţă, subsolul blocului este inundat din nou.
Şi Gafencu a luat legătura cu cei de la societatea Apa Grup şi le-a adus la cunoştinţă situaţia creată. „Acolo este o problemă tehnică pe care numai Apa Grup o poate rezolva. Este o gură de canal care se înfundă tot timpul. Probabil nu poate prelua întreg debitul de ape reziduale ajunse în canal şi surplusul este refulat în subsolul blocurilor” – ne-a explicat şi administratorul Gafencu. Numai că intervenţia sa la Apa Grup n-a avut nici un efect. „Cei de la Apa Grup mi-au spus că sunt cuprinşi în alte lucrări, care au prioritate. Când vor avea timp, vor veni să rezolve problema” – susţine Gafencu că a fost răspunsul primit de la Apa Grup, în urma intervenţiei sale.
Problema gurii de canal nu este de azi sau de ieri, ci de mai mult timp. Lucrătorii de la Apa Grup s-au mai deplasat în zonă, au efectuat ceva lucrări, dar n-au rezolvat fondul problemei. „Am avut şi discuţii, privind problema noastră, cu domnul Dumitru Matei – angajat al APA GRUP Bt. Am aflat că problema e mai amplă şi anume că ar trebui să se intervină în zona “parcare”. Dar nu înţeleg de ce nu se intervine“ – se întreabă Chisăliţă.
A venit vara, iar mirosul de la subsol urcă până la etajele superioare. Chisăliţă a cheltuit o sumă importantă de bani, cheltuială care s-a dovedit inutilă. O despăgubeşte societatea Apa Grup? Mă îndoiesc. Măcar să aibă bunul simţ, cei de la societate, şi să rezolve problema cât mai urgent. Poate îi „stimulează” şi cei de la Sanepid, la mijloc fiind vorba de un focar de infecţie deloc de neglijat. Recent, societatea Apa Grup a anunţat că va majora preţul la apa potabilă şi cea menajeră. Bani vor să ne ia, dar când este nevoie să-şi facă treaba umblă cu şmecherii şi caută să ne prostească. (Ioan Rotundu)

Foto: Marcel Georgescu - directorul societăţii Apa Grup


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Friptura de porc la cuptor în stil vânătoresc
Comentariul comentariilor LXXXVIII
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Concursuri şi parteneriate non-stop la Şcoala Frumuşica
Proiecte europene on-line la Şcoala 1 Flămânzi
Nevasta lui Bulă
Julien Javions – francezul din Şatra lui State de România
Rusia se umflă pe seama României
Voronin încearcă să închidă Pro TV Chişinău
“Trădătorii urmează a fi pedepsiţi cu moartea”
SUA condamnă represiunea de la Chişinău
şi-i suspectează pe comunişti de fraudarea alegerilor
Opoziţia de la Chişinău rămâne unită
ea nu acceptă compromisuri cu regimul Voronin pe 3 iunie
Primarii liberali sunt ameninţaţi de către „portocalii” cu puşcăria
ei sunt forţaţi să facă campanie electorală pentru PDL
Cheful de plimbare a pensionarilor botoşăneni este de neoprit
Don Juan la Prefectură!
Dacia Tombolă a PDL a ajuns pe biroul procurorilor din Parchetului General
Liviu Câmpanu apreciază că ministrul sănătăţii scoate bazaconii pe gură
Teatrul „Mihai Eminescu” va fi reabilitat cu fonduri structurale
Dacă-i panaramă, panaramă să fie!
Ioan Rotundu
Tratamente la domiciliu, dar pe bani
Europa cere români la munci specializate şi nu prea
Magistraţii şi poliţiştii vor salarii privilegiate
Ghiduri unitar-europene pentru zece patologii
Tari în istorie şi geografie
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă