Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3636
De la 07 Ianuarie 2003
123154884

pnl

Botoşani: Porţile lui Portariuc în drumul spre iadul urbanistic

  • 2 June 2015, 23:00

De mai mult timp sunt oprit pe stradă de către botoşăneni, în special pe traseul Căii Naţionale segmentul Piaţ㠖 OMV Gară, cu rugămintea să fac ceva ca primarul Ovidiu Portariuc să înfrumuseţeze din nou oraşul şi să renunţe la mobilierul stradal atât de monstruos care a fost amplasat începând cu luna mai.
Le-am explicat respectivilor cetăţeni că primarul a refuzat categoric să dea curs invitaţiilor lansate de Tele’M pentru a participa la dezbateri publice pe această temă iar eu nu pot să filmez toată ziua trăsnăile primarului pentru că am foarte multe solicitări în judeţ.
În sinteză, botoşănenii sunt profund indignaţi de acele lădiţe de lemn care au apărut pe margine de trotuare şi pe la trecerile de pietoni care arată ca nişte lăzi pentru colectat gunoiul. În aceste lădiţe pătrate, confecţionate din lemn lăcuit, sunt puse ghivece din plastic umplute cu pământ şi în care s-au plantat flori. Numai că buza ghiveciului este la nivel sau chiar sub nivelul marginii de sus a lăzii, aşa că trecătorul are impresia că în acele lăzi au fost aruncate nişte resturi vegetale. Ba au apărut chiar şi diferite resturi menajere, dovadă că cei care au clamat faptul că lăzile par a fi pentru colectat gunoiul au dreptate, cel puţin în parte dacă nu în totalitate.
De ce o fi renunţat primarul la mobilierul stradal care avea diferite forme, miniaturi a unor unelte gospodăreşti (roţi, roabe, cărucioare etc.) şi care dădeau pozadădeau o notă de nostalgie celor plecaţi de la ţară dar şi stârneau curiozitatea străinilor, nu avem o explicaţie, cum, nu avem o explicaţie nici pentru prezenţa stradală a acestor lădiţe pătrate ce sluţesc peisajul urbanistic, mai ales acolo unde sunt prea dese.
În faţa Uverturii Mall, până anul trecut spaţiul verde era un covor multicolor de flori şi era o plăcere să poposeşti pe terasă la o cafea şi un suc. Acum, în loc de flori, spaţiul este presărat cu lădiţe de lemn (foto). Dă al dracului de urât!
O altă monstruozitate care i-a intrigat pe cetăţeni sunt aceste porţi din lemn, un fel de grătare de lemn suspendate pe sub care treci când traversezi strada. Ele nu se armonizează defel cu peisajul deşertic, nisip şi bucăţi de stâncă, importat de Portariuc de nu se ştie unde.
Desigur că simţul ironic al cetăţeanului n-a rămas insensibil la acest inedit peisaj urbanistic oferit mai nou de primarul Ovidiu Portariuc şi s-a dat explicaţia sarcastică cum că respectivele porţi sunt de fapt căi de intrare în iadul urbanistic al primarului.
Ieri, pe Calea Naţională în apropiere de intersecţia cu strada Octav Onicescu, un muncitor stropea nisipul şi pietrele de pe scuarul din mijlocul străzii (foto). Trecătorii mai glumeţi au afirmat, văzând jetul de apă, că apa intră în pământ dsr pietrele lui Portariuc rămân. Rămân mărturie a incompetenţei ca nu cumva botoşănenii să uite cine-i conduce!
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Predicţie realizată
Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Sparanghel la grătar cu susan
Victor Ponta, la Romania TV: Daca Liviu Dragnea era achitat, judecatoarele erau arestate
In acest moment exista o singura putere in stat
Robert Cazanciuc: In ultimul timp sunt foarte multe declaratii despre justitie in spatiul public
Un barbat protesteaza pe cladirea CSM
Alti protestatari striga lozinci impotriva Liviei Stanciu, presedinta Inaltei Curti
Presedintele Parlamentului de la Dublin: Statul irlandez este foarte fericit sa primeasca romani
ANI a clasat cercetarile in cazul declaratiilor de avere ale lui Gabriel Oprea
Alina Gorghiu cere demisia Guvernului
Victor Ponta a trecut la nivelul superior al obsesiei pentru arestari
Beneficiile consumului de capsuni
De ce trebuie sa mancam capsuni?
Declaratiile premierului Ponta referitoare la condamnarea lui Dragnea
Cum ar arata salariile si preturile daca Romania ar adera azi la zona
EURO. "Riscurile sunt mari, avem exemplul Greciei"
Cum va fi vremea miercuri si joi
Romanii, un popor exploatat cu brutalitate. In asa fel au ajuns la disperare
Cine a primit licenta de exploatare a aurului la Rovina
Carpathian Gold, o firma canadiana mica, dar cu datorii mari
Până unde îndrăzneşte DNA-ul să atace
Ioan Rotundu
Costele, dă fuguţa la Nazare,
Că-n PSD i-a ta salvare!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog