Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7734
De la 07 Ianuarie 2003
120642363

Botoşani: La Văculeşti se pregăteşte o mare fraudă electorală

  • Ioan Rotundu
  • 2 June 2016, 23:00

Din informaţiile culese de la o parte dintre candidaţi şi cetăţenii din comuna Văculeşti am ajuns la concluzia că primarul Sorin Gânga pune la cale o mare fraudă electorală. Speriat că va pierde alegerile în faţa lui Iulian Vlas, candidatul UNPR la funcţia de primar, Gânga a pus la cale un întreg mecanism menit să-i aducă cât mai multe voturi.
Pentru duminică are pregătite mai multe microbuze şi delegaţi membri ai PSD care să aducă cetăţenii la secţiile de votare. Există stabilit un program minuţios pe ore, uliţe şi sate. Cei care vor veni la vot cu microbuzul vor primi şi anumite sume de bani.
Pe lista de consilieri locali a PSD-ului sunt şi doi pădurari actuali consilieri. Marcel Petrariu şi Stelian Călin sunt pădurarii care îi aduc primarului voturi eliberând noaptea lemne din pădure care sunt duse cu căruţa la cetăţeni. Vă mai amintiţi când am scris că Gheorghe Rusu, un socialist înrăit, pus director de PSD pentru a treia oară la Direcţia Silvică Botoşani îi obligă pe pădurari să facă campanie pentru PSD? Iată o nouă dovadă de implicare a acestuia în favoarea PSD-ului, dând dezlegare la pădurari să dea lemne din pădurea statului pe voturi pentru candidaţii PSD.
Însuşi primarul trece pe la casele cetăţenilor şi le oferă bani contra vot. Mărioarei Vatamanu i-a promis 500 lei, bani cu care să facă praznicul unei rude moarte. Viceprimarul Constantin Diaconescu şi şoferul primăriei Constantin Rusu au primit misiunea de a folosi cositoarea primăriei pentru a cosi iarba la cetăţeni, tot contra voturi. Ieri au cosit iarba la Costică Balan şi Elena Brumă din Văculeşti. Când au văzut că sunt filmaţi, au luat cositoarea şi au fugit.
Poliţistul Sorin Gutău (foto), cândva duşman de moarte al lui Gânga, a bătut palma cu acesta ca să-l ajute să iasă primar iar soţia poliţistului, Lăcrămioara Gutău, candidata formală a PNL pusă de Şoptică iepuraş lui Gânga, să fie aleasă viceprimar. Gutău îl mai are la mână pe Gânga şi cu nişte dosare trimise spre cercetare la post de către Poliţia din Dorohoi. Poliţistul va „omorî” cercetările iar Gânga îi va face soţia viceprimar.
Despre faptul că poliţiştii sunt pe faţă susţinători ai PSD-ului am constatat încă din campania alegerilor locale din 2012. dar ieri am primit informaţia, de la două surse din poliţia comunală, că la instruirea ce li s-a făcut la nivel de Inspectorat Judeţean de Poliţie li s-a atras atenţia ca nu cumva, în comunele cu primari PSD, să-i amendeze pe şoferii care aduc cetăţeni la vot. Pur şi simplu să ignore astfel de reclamaţii.
Tot ieri am primit mai multe informaţii din judeţ cum că reprezentantul de la Botoşani a la Autorităţii Electorale Permanente, un anume Săvescu, pesedist din vârful părului până la unghia piciorului şi om de încredere al fostului prefect PSD Costică Macaleţi a făcut mai multe manevre în formarea birourilor şi secţiilor de votare prin care a avantajat vădit anumiţi candidaţi ai PSD.
Dar despre acest subiect voi reveni cu detalii după alegerile din 5 iunie. Amintesc doar că anul trecut am mai scris cum sunt amendaţii primarii liberali de către reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente de la Botoşani, toţi puşi în funcţie cu sprijinul PSD, aplicau amenzi pe motiv că registrul electoral n-ar fi fost ţinut la zi. Dar ei, de la AEP, cum au ajuns să pună un mort preşedinte de BEC? Evidenţa lor cum este?
Am atras atenţia că în judeţ PSD-ul duce o luptă pe viaţă şi pe moarte pentru a pune mâna pe conducerea Consiliului Judeţean Botoşani, din această poziţie putând declanşa pesederizarea întregii structuri instituţionale a judeţului şi acapara puterea supremă. Un partid de corupţi cum este PSD-ul nu are scrupule în a-şi atinge acest scop, de unde marele pericol pentru ca aceste alegeri să fie fraudate.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Vizita lui Juncker la Moscova, criticata de sase europarlamentari, printre care si Cristian Preda
Cod Portocaliu de ploi in Moldova, de joi pana vineri
Liderii corupţiei şi botoşănenii
Ioan Rotundu
Nu este exclusa varianta numirii unui nou premier tehnocrat dupa alegerile din toamna
Donald Tusk cere partizanilor unei integrari europene totale sa renunte la visele utopice
Juncker: Prea multa Europa va ucide Europa
Deputatii germani au adoptat o rezolutie prin care recunosc genocidul armenilor
Ultima misiune a elicopterului SMURD ce s-a prabusit in R. Moldova
Horoscopul zilei de 3.06.2016
Bancul zilei: Ajutor cerut poliţistului
lumea lu' Rotundu: Fata Verde
Politico.eu: Sase fete ale putredei politici romanesti
M-am saturat sa votez. Sa vedem ce iese din asta
Când lipseşte profesionalismul jurnalistic
Ioan Rotundu
Portariuc îşi încheie mandatul cum l-a început: minţind
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă