Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9737
De la 07 Ianuarie 2003
110930207

Năstase a supervizat candidaţii social-democraţi botoşăneni

  • 2 May 2008, 23:00

Social democraţii botoşăneni şi-au lansat vineri candidaţii pentru primăriile din judeţ, dar şi pentru Consiliul Judeţean Botoşani în prezenţa preşedintelui Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a secretarului general Titus Corlăţean, cât şi a celor doi vicepreşedinţi, respectiv primarul de Iaşi, Gheorghe Nichita şi fostul ministru al Învăţământului şi actual rector al Institutului Politehnic Bucureşti, Ecaterina Andronescu. Lansarea candidaţilor a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” la eveniment participând deputaţi, senatori, numeroşi membri de partid şi simpatizanţi.
În debut, liderul PSD Botoşani, Constantin Conţac, cel care şi-a lansat la rândul său oficial candidatura pentru încă un mandat la preşedinţia Consiliului Judeţean a prezentat realizările în cei patru ani de mandat, dar şi o parte din strategia de viitor. Partea a doua a fost rezervată lansării candidaţilor de primar pentru cele 78 de localităţi ale judeţului.
Astfel, la Botoşani, candidat este deputatul Costică Macaleţi, la Dorohoi – actualul viceprimar Dorin Alexandrescu, la Săveni – Claudiu Adăscăliţei, la Darabani – primarul Corneliu Aroşoaie, Bucecea – Andron Ţâmpău, Flămânzi- Dumitru Micuţaru, Ştefăneşti – Ştefănel Rusu. La comune, social democraţii au doar două candidate femei, în persoana Marianei Huţu care se va „bate” pentru Vârfu Câmpului şi Anduţa Cotloană la Româneşti. Finalul manifestării a fost dedicat alocuţiunilor rostite de invitaţi. Fiecare din aceştia şi-au arătat sprijinul pentru candidaţi.

„Zoe, fii bărbată!”
Primarul de Iaşi, Gheorghe Nichita a ţinut să îi informeze pe cei din sală că este botoşănean la origine, din Dorohoi, cum de altfel este şi fostul primar Constantin Simirad ce aspiră acum la fotoliul de preşedinte al judeţului ieşean. Totodată şi-a exprimat încrederea că social democraţii vor învinge din nou la Botoşani. Fostul ministru al învăţământului, Ecaterina Andronescu l-a asigurat pe şeful pesedist botoşănean că femeile ştiu să lupte. „Vă asigur că puteţi conta pe noi, femeile. Nu sunt aşa emotive, cum se crede. Ne aducem aminte din cînd în cînd de Caragiale care spunea: Zoe, fii bărbată! . Lăsaţi fluturii să zboare şi de aici şi din Suceava”, a spus Ecaterina Andronescu. Titus Corlăţean a precizat la rândul său că cei patru ani în care a domnit PD şi PNL au fost ani pierduţi pentru România. Liderul social democrat la nivel naţional şi-a început discursul cu un banc a căror eroi sunt Bush, Putin şi Băsescu, arătându-şi apoi susţinerea şi încrederea în organizaţia botoşăneană.
„Am venit la Botoşani şi ca prieten. Cred că există o datorie de loialitate conform căreia trebuie să încurajăm orice echipă. Este important ca această zonă mult mai stabilă din punct de vedere al partidului nostru să fie reconfirmată în privinţa procentelor, a numărului de voturi obţinute, în aşa fel încât valul schimbării pe care vrem să-l determinăm în perioada următoare în ideea unei modificări a structurii Parlamentului şi apoi a configuraţiei Guvernului să ne ducă spre o altă formulă de putere în România”, a precizat Adrian Năstase.
În altă ordine de idei, invitaţii l-au susţinut rând pe rând pe candidatul la Primăria Bucureşti, Cristian Diaconescu. „În momentul de faţă PSD are propriul său candidat pentru alegerile municipale. Orice altă discuţie în acest moment despre ceea ce trebuie făcut până la turul unu este absolut inutilă. Şi eu cred că nu ar trebui să mai intrăm în capcana celor care ne invită să facem diverse speculaţii. Au fost unele discuţii cu privire la desemnarea candidatului. Dar nu poţi să mergi cu o trăsură cu doi cai în care unul este pe atelaj şi altul pe lângă şi trag fiecare în alte direcţii. Ar fi o mare greşeală”, a mai adăugat Adrian Năstase, referitor la Sorin Oprescu şi Cristian Diaconescu. Ion Iliescu nu a putut participa la lansarea candidaţilor la Botoşani fiindcă este plecat în străinătate, dar a ţinut prin intermediul academicianului şi senatorului de Botoşani, Răzvan Theodorescu să transmită tuturor candidaţilor susţinerea sa. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Ori Codreanu a luat-o razna, ori Florin Ţurcanu va fi viitorul prefect
Nepotul unuia din capii lumii interlope lucrează la IPJ Botoşani
Festivalul „Satule, mândră grădină” va avea loc odată cu Zilele Oraşului Bucecea
Premii pentru olimpici oferite de liberali
Program Tele'M Botoşani
Ciuştea trage cu ochiul la prosperitatea vecinilor
Propune crearea unui parteneriat pentru sănătatea din judeţul Botoşani
Mai puţină birocraţie pentru operatorii de transport judeţean
Horoscop
Ce ziceţi de-o casă de vacanţă?!
Einstein despre români
Flămânzi „portocaliu” de Ziua Internaţională a Tineretului
Comentariul comentariilor (CVI)
(Ioan Rotundu)
Din 1 mai eşti pe Internet cu primarul tău!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă