Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
35047
De la 07 Ianuarie 2003
112785398

Multe semne de întrebare asupra afacerilor lui Prisăcaru

  • 2 March 2009, 23:00

Construcţia mall-ului botoşănean (foto) a mers într-o bună perioadă de timp ca pe roate. Obiectivul creştea văzând cu ochii, de parcă i-ar fi turnat o mână nevăzută apă la rădăcină. La ora actuală, botoşănenii sunt cam nedumeriţi fiindcă lucrările au cam stagnat. Se lucrează doar la decofrat, în rest nicio mişcare. Cu toate că mulţi cred că la mijloc e năbădăioasa de criză, nu e chiar aşa.
Şeful Inspectoratului Judeţean de Construcţii Botoşani, Ioan Ciobanu ne linişteşte oarecum, informând că la mijloc nu ar fi decât sezonul rece care nu a permis continuarea lucrărilor. „La ora actuală lucrările sunt sistate fiindcă e perioada timpului friguros. Sperăm ca spre sfârşitul acestei luni să înceapă şi constructorii să lucreze fiindcă după cum se prognozează vremea e spre încălzire. Nu pot să spun dacă este criză sau nu, dar am sistat lucrările pentru că e perioada frigului şi nu e voie să lucrezi în astfel de condiţii”, a declarat Ioan Ciobanu. În prezent, construcţia mall-ului a ajuns la cel de-al patrulea nivel. Valoarea investiţiei făcute de afaceristul ieşean, Dănuţ Prisăcariu este de 23 milioane de Euro, mall-ul întinzându-se pe o suprafaţă de 23.000 de metri pătraţi. Centrul comercial va fi dotat cu pista de bowling, salon de biliard, trei cinematografe multiplex şi un spaţiu de joacă modern. Termenul de finalizare este sfârşitul anului 2009.
Revenind la afirmaţia inspectorului şef în Construcţii, ing. Viorel Ciuobanu, ea apare cel puţin ciudată. Exact când era frigul mai mare afară, în ianuarie, s-a turnat restul de placă la etajul IV, fără a cineva să-şi facă probleme din cauza frigului. Apoi, Ciobanu nu are competenţa de a interzice lucrările de construcţii efectuate de către o firmă privată, decât doar dacă este cumva diriginte de şantier. Iar dacă este diriginte, se află în conflict de incompatibilitate cu funcţia deţinută la stat.
Ciobanu n-a explicat nici de ce nu se continuă lucrările la montarea instalaţiilor interioare, abandonate la etajul II, lucrări ce nu pot fi influenţate de frigul de afară. Nici la fosta Arca, unde Prisăcaru a demolat toate halele, nu se mai cară molozul. Şi aici este frigul o piedică? Dar la Rapsodia, de ce s-au sistat lucrările? Dar la microcartierul de blocuri ridicat pe fostul loc al morii, zona Împăratul Traian cu Tălpălăriei, de ce nu se lucrează? Doar sunt lucrări de finisaje interioare, care nu sunt afectate de frig. Nici măcar dacă Dănuţ Prisăcaru s-a întors din Canada, unde a plecat în decembrie anul trecut, nu s-a suflat vreo vorbă. Cât despre plata constructorilor, respectiv a societăţilor Veritas, Victor Construct şi Meridian, iarăşi nu se mai ştie nimic, deşi la mijloc sunt sume care par să depăşească 50 miliarde lei vechi.
Să mai avem în vedere că în această afacere a băgat bani şi Consiliul Local Municipal Botoşani, care este partener cu Prisăcaru. Dacă cumva, Prisăcaru este în faliment, cum se aude, cine îşi va asuma responsabilitatea pentru banii publici băgaţi în această afacere? Poate, în calitate de inspector şef în Construcţii, ing. Ciobanu ne ajută să aflăm răspuns la aceste întrebări de interes public, întrucât ele depăşesc interesul privat prin investirea de fonduri din bugetul Primăriei Botoşani. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Anunţ Filarmonica Botoşani
Românul şi cioara vopsită
Adevăr şi tradiţie în legenda Babei Dochia
Căruţaşii continuă să facă legea pe Drumul European 58
Vinde un medicament minune
Anunţ important
Anunţ important pentru liceeni
Bogaţii UE întorc spatele statelor estice
Blogări şi internauţi chemaţi să facă lobby pentru imaginea României în lume
Ieri s-au împlinit 17 ani de la războiul ruso-român de pe Nistru
Din nou "Fluturii"
Consultanţi germani pentru succesul firmei/instituţiei dumneavoastră
Servicii de consultanta gratuita
Bătături pe seama bugetului
Comentariul comentariilor XLII
(Ioan Rotundu)
Afaceri cu Sf. Petru
Arpagic cu carne
Conţac îşi dă drumul la gură şi dă la iveală mizeria din PSD
Consiliul Local Botoşani este proprietar cu bucata pe imobilele din Centrul Vechi
Criza a rărit numărul reclamagiilor!
Actorii botoşăneni vor face turneu în Georgia
Speranţe renăscute
Ioan Rotundu
„Ce te doare?” luat la bani mărunţi chiar de ministrul Bazac
Cadrele didactice au mai primit o lovitură în bugetul familiei
Bir pe boală: coplata la medicul de familie
Guvernul Boc i-a condamnat pe sugari la inaniţie
Grosul şomerilor îl formează cei cu vârsta de mijloc
Comunicat de presă PNL Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă