Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25123
De la 07 Ianuarie 2003
111406396

Ţâbuleac vrea să lăsăm în pace capra vecinului

  • ar consilierul judeţean Ioan Diaconu nu crede până nu vede
  • 2 March 2011, 23:00

După ce s-a întors curând victorios de la Bucureşti unde s-a semnat un contract de mare importanţă pentru municipiul Botoşani şi în special pentru termoficare, şeful Modern Calor, Ioan Diaconu, este hotărât să nu piardă nicio clipă până la alegerile de anul viitor.
Pentru început a cerut socoteală preşedintelui Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, în calitatea sa de consilier, cu privire la stadiul proiectului referitor la sistemul de apă şi canalizare care, dacă va primi finanţare, poate revoluţiona.
Consiliul Judetean este pe cale să atragă noi fonduri europene de peste 100 milioane euro, bani care ar putea ajunge în judeţ în cadrul unui proiect privind extinderea sistemului de apa-canalizare în judeţul Botoşani.
Investiţia constă în extinderi de reţele de apă-canalizare în aglomeratiile umane de peste 10.000 locuitori, in judet fiind vorba de Botoşani, Dorohoi, Flămânzi, Frumuşica, Vorona-Tudora.
„În principal este vorba de extinderea reţelei de apă şi canalizare în aceste zone, astfel încât coeficientul de racordare a consumatorilor la sistem să fie de minim 90%. Este o ţintă impusă prin tratatul de aderare la Uniunea Europeană. În afara de extinderea reţelelor de apă-canalizare din aceste aglomeraţii mai există şi reabilitarea reţelelor în aglomeraţiile respective, dar şi aducerea apei din acumularea Stânca-Costeşti până la Saveni şi rezolvarea problemei sursei de apă pentru oraşul Săveni”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac.

Ioan Diaconu (foto) nu crede până nu vede
Numai că acest vis frumos i-a lăsat un gust amar consilierului judeţean Ioan Diaconu. Într-una din călătoriile spre capitală, s-a lansat într-o discuţie pe această temă cu directorul ADI, Vasile Halasanu, care şi-a exprimat temerea că proiectul ar putea pierde finanţarea şi că fondurile europene se pot duce cât ai clipi către un alt judeţ din ţară. Motivele care l-au făcut pe Vasile Halasanu să se îndoiască sunt multe şi mărunte, cert este că mai toate vizează operatorul de apă.
„Nu sunt Gică-contra. Eu vreau un răspuns la întrebare pe tema celor 105 poza105 milioane de euro pe care îi putem obţine, aş vrea să ştiu dacă avem 1 la sută risc, dacă nu, felicit de pe acum pentru reuşită pe cei care au muncit la proiect. Sunt foarte conştient că 105 milioane de euro nu-i mai trage judeţul Botoşani niciodată dacă există risc unu la sută. Eu am discutat cu cel desemnat directorul ADI” a întrebat consilierul Ioan Diaconu şi director al societăţii d etermoficare Modern Calor.

Reacţii prompte...
Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani s-a arătat deranjat de întrebarea lui Ioan Diaconu, care „după ce s-a văzut cu sacii în căruţă” urmăreşte prestaţia celor din fruntea judeţului care ar trebui să scalde judeţul în fonduri europene.
„ Aş vrea să informez referitor la proiectul privind sistemul de apă şi canalizare că este finalizat şi depus. În acest moment aşteptăm avizul comisiei europene care să ne permită semnarea contractului de finanţare. Între timp am avut şi o discuţie cu reprezentanţii Comisiei europene. Văd că aveţi informaţii de la domnul Halasanu.
Nu sunt elemente care să pună sub semnul întrebării o muncă foarte laborioasă. Domnul Diaconu este în situaţia celui care a semnat deja un contract de finanţare care îl priveşte şi este foarte îngrijorat de ce fac ceilalţi...
Fiecare e bine să ne concentrăm pe zona noastră şi să lăsăm un pic în pace capra vecinului pentru că asta ne-a dăunat foarte mult în activitate. Văd că nu am învăţat nimic din acest lucru”
a declarat preşedintele Mihai Ţâbuleac.
Directorul operatorului de apă, Maricel Georgescu, a dat asigurări că lucrurile merg pe un făgaş normal, dar luminiţa de la capătul tunelului este încă departe de a se zări. „ Aşteptăm avizul Comisiei Europene ca să dăm drumul la caietul de sarcini şi la licitaţie. Suntem în evaluare. Pe drumul cel bun...” a declarat şi directorul Nova Apa Serv Maricel Georgescu (Lavinia Preda)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Băsescu în Kuweit
Horoscop
Caricatura zilei: Scăpat de faliment
Forte speciale americane au debarcat in Libia
unde ii antreneaza pe rebelii anti-Gaddafi
Gripa insistă asupra botoşănenilor
Mihai Aroşoaie vrea să facă treabă
„Mincinosul” vine sâmbătă la Teatrul Mihai Eminescu
PSD Botosani in colaborare cu PES Activists Romania anunta proiectul: Academia Social Democrata!
Autocar blindat cu ţigări descoperit în P.T.F. Stânca
Vicele din Flămânzi nu se teme de ameninţările liberale
„plec şi mâine dacă este nevoie!”
Dosar penal pentru contrabandă de ţigări
Rusia manipulează sondaje la Chişinău
Televiziunea publică din România cutie de rezonanţă a Rusiei
Consilier superior al ANAF şi avocat din Baroul Bucureşti, arestaţi pentru 29 de zile
Rnfiinţarea Biroului pentru confiscarea averilor rezultate din corupţie şi crimă organizată
Dmitri Medvedev l-a decorat pe Mihail Gorbaciov
care a împlinit 80 de ani
Libienii vor muri cu miile dacă Statele Unite sau NATO vor intra în Libia
Bărbat, împuşcat în cap de un poliţist după ce a fost prins furând dintr-o dubă
Şeful ANAF îşi apără onoarea cu procese
Nastase vrea să dea jos guvernul scoţânbd oamenii în stradă
Întrunire a Consiliului elevilor la Botoşani
Inspectorii IŞJ s-au consolat că nu vor primi lefuri majorate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă