Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Publicitate
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15845
De la 07 Ianuarie 2003
112993280

Elveţienii ne predau ştafeta în ocrotirea victimelor violenţei domestice

  • 2 November 2007, 23:00

Municipalitatea botoşăneană a preluat astăzi de la reprezentanţii Guvernului Elveţiei finanţarea Adăpostului pentru femeile victime ale violenţei familiale, în prezenţa Prefectului Gheorghe Sorescu, a subprefectului David Şalgău, a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), Constantin Conţac, a primarului municipiului Botoşani, Cătălin Flutur şi a inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Dragoş Holcă.
Cu această ocazie a fost prezent la Botoşani Peter Schorer, expertul programului de implementare a poliţiei de proximitate, care a reprezentat Guvernul Elveţiei în acest proiect. Adăpostul a fost finanţat de elveţieni timp de 13 luni, în cadrul unui program mai complex de combatere a violenţei domestice. Proiectul va fi continuat, pentru început, de Primăria Botoşani.
În şedinţa Consiliului Local de miercuri au fost aprobate fonduri pentru asigurarea finanţării adăpostului pentru ultimele luni ale anului 2007, urmând ca, pentru anul viitor, să fie prinse fonduri cu această destinaţie atât în bugetul municipiului reşedinţă, cât şi al judeţului, având în vedere că stabilimentul găzduieşte femei agresate din întreg judeţul.
„Noi am alocat bani până la sfârşitul anului, iar pentru anii viitori, suma necesară, estimată la 20 mii euro pe an va fi acordată de Consiliul Judeţean din cota de 22% ce vine la consiliile locale”, a precizat primarul Cătălin Flutur.
În cele 13 luni de funcţionare, adăpostul a găzduit 31 de femei şi 12 copii, victime ale violenţei domestice. „Din experienţa mea vă spun că numărul persoanelor care vor beneficia de serviciile acestui adăpost va creşte, pe măsură ce activitatea sa va deveni mai cunoscută”, a declarat Peter Schorer, care s-a arătat mulţumit de soluţiile găsite la Botoşani.
Acesta a creat primul adăpost de acest fel şi pentru prima data în Elveţia, în urmă cu 25 de ani, iar acum încearcă implementarea conceputului de poliţie de proximitate în Bosnia şi Herţegovina. Din experienţa sa, în anii viitori numărul victimelor violenţei domestice ce vor veni la acest adăpost va creşte odată cu încrederea femeilor.
Acesta a subliniat că violenţa domestică este o problemă în orice stat, iar în fiecare oraş din Elveţia se află unul, sau două astfel de adăposturi. Prefectul a ţinut să le mulţumească personal celor prezenţi pentru modul în care s-a derulat ceremonia de predare-primire. „Mulţumim Guvernului elveţian şi domnului Schorer pentru ceea ce au făcut pentru aceste femei bătute de soartă. În egală măsură vreau să mulţumesc preşedintelui Consiliului Judeţean şi primarului pentru că au găsit soluţii pentru ca acest proiect să nu se oprească aici”, a declarat primul reprezentant al Guvernului în teritoriu la încheierea întâlnirii.
Din partea Instituţiei Prefectului, oaspeţii elveţieni au primit mici suveniruri constând într-o opincă şi un CD de prezentare a Botoşanilor. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Copiii de la ţară învăţă să folosească săpunul şi pasta de dinţi
S-a declanşat licitaţia pentru achiziţionarea acceleratorului linear
Nu-i departe ziua când bolnavii vor primi medicamentele acasă
Liceenii fumători vor fi cooptaţi într-un program special
Serconf oferă condiţii avantajoase de angajare
ITM a lăsat-o mai moale cu amenzile
Filială a Asociaţiei de Arte Marţiale "Nippon" la Botoşani
Autorizaţia – amuleta contra legii
Ioan Rotundu
Utilul e frumos, iar frumosul e simplu, dezarmant de simplu
Întâlnire ecologică de nivel maxim la Grupul Şcolar "Nicolae Bălcescu"
Sistemul informaţional din Prăjeni a ajuns la cota zero
Prezenţa lebedelor pe iazurile locale are o explicaţie
Primăriţă care nu se simte bine în faţa bârfelor şi apatiei locuitorilor
Horoscop
Vorbă ardelenească în miez de noapte
Publicitatea înşelătoare în domeniul metalelor şi pietrelor preţioase
Laura Cosoi apare în exclusivitate alături de mama ei
Program TELE’M Botoşani
Ceapă umplută
pentru 4 porţii
Anunţ important
Dacă aveţi probleme cu ochii, vă puteţi programa
Liberal-democraţii şi nechezolul politic propus de Guvernul Tăriceanu
Flutur critică europarlamentarii de lipsă de reacţie
Deputatul Câmpanu este pregătit să se judece cu senatorul Ţâbuleac
Rapsozii Botoşanilor vor concerta la Milano
Preşedintele Băsescu somat de liberalul Câmpanu să probeze acuzele
Flutur promite închiderea şantierelor din municipiu
Fond privat de pensii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă