Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13467
De la 07 Ianuarie 2003
114843099

Pedeliştii botoşăneni sunt hotărâţi să instaureze „Codul portocaliu”

  • 2 November 2008, 23:00

Sâmbătă, democrat liberalii botoşăneni şi-au lansat candidaţii pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Evenimentul s-a desfăşurat la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipa” din municipiu în prezenţa unor personalităţi marcante ale formaţiunii de la nivel central: preşedintele PD-L, Emil Boc, prim vicepreşedinţii Theodor Stolojan şi Adrian Videanu şi nu în ultimul rând vicepreşedintele Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.
De pe plan local a participat toată floarea pedelistă în frunte cu primarul Cătălin Flutur şi preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac. Aşa cum îi stă bine unei gazde, cel care a făcut onorurile a fost preşedintele Cătălin Flutur, acesta prezentând candidaţii în faţa unei săli arhipline. Nu înainte de a prezenta invitaţii şi de a solicita apoi un moment de reculegere pentru Paul Ionescu, candidatul decedat nu demult, chiar înainte de începerea campaniei electorale. În mod public, liderul botoşănean s-a angajat: „Mă angajez, împreună cu preşedintele CJ, în faţa conducerii PD-L că la Botoşani, portocaliul va rămâne veşnic”, a spus Cătălin Flutur.
Acesta a atras atenţia şi asupra handicapului cu care organizaţia botoşăneană porneşte în luptă. „Ne este dat să suportăm un handicap creat de o lege nedreaptă, dată firesc de un Guvern iresponsabil. Este datoria celorlalţi candidaţi să muncească mai mult”, a mai adăugat Cătălin Flutur. După care s-a dat startul la prezentarea candidaţilor.
Candidata la deputăţie pentru Colegiul Dorohoi, Rodica Huţuleac, medic de profesie a dat citire unei părţi din jurământul lui Hypocrat. „Voi fi ecoul problemelor dumneavoastră, voi sluji doar adevărul şi dreptatea, nu voi sluji grupurile de interese, nu voi arunca vorbe grele...” a spus pedelista, prezentând apoi o femeie simplă, căreia i-a plătit asigurarea medicală. Cu această ocazie lansând promisiunea că dacă va ajunge în Parlament va promova un proiect de hotărâre prin care toţi cetăţenii să beneficieze de asigurări sociale de sănătate.
Deputatul Radu Drăguş, candidat la deputăţie pe Colegiul Flămânzi, a venit şi el însoţit de două persoane, Alex şi Nicoleta Mocanu, mamă şi fiul cu probleme de sănătate, pe care a promis că îi va ajuta în lupta cu boala. „Să-i lăsăm pe ceilalţi să-şi împartă funcţii. Ei cu ei, noi cu voi pentru a construi o viaţă mai bună”, a subliniat Drăguş.
Candidatul pentru deputaţi, Colegiul Darabani, Stelică Iacob Strugaru vrea să reprezinte, dacă ajunge în fotoliul de parlamentar, interesele patronilor, vitregiţi de stat în momentul de faţă. De altfel a venit însoţit de un patron pe care l-a ajutat în lupta cu birocraţia şi dările către stat. „Acum sunt patroni calici şi salariaţi bogaţi. Acest lucru trebuie să se schimbe. Voi lupta pentru patroni bogaţi, salariaţi bogaţi! Guvernul Tăriceanu ne-a terminat fizic, chimic şi biologic. În special, membrii PD-L au fost călcaţi de toate organele de control”, a specificat Stelică Strugaru, lansând totodată şi sloganul cu care porneşte în luptă: „Nordul e salvat cu Strugaru deputat!”. De altfel, după cum s-a observat fără mari eforturi, democraţi liberalii şi-au lansat candidaţii după o strategie pozabine stabilită şi gândită.
Consilierul judeţean, Cristian Achiţei, candidat la deputăţie pe Colegiul 3 Săveni a venit şi el însoţit de doi copii, din două comune diferite. Mihai din o comună unde primar e un liberal şi Andreea din alta, unde la cârmă e un democrat liberal. „La Durneşti, Guvernul a alocat 500.000 lei pentru că este primar PNL, iar la Truşeşti nici un leu. Vi se pare că Mihai este mai urât decât Andreea? Oamenii din comunele cu primari PD-L sunt mai urâţi decât cei din cele cu primari PNL? Eu zic că toţi oamenii din judeţul nostru sunt la fel de frumoşi şi la fel de buni”, a punctat Mihai Achiţei.
Din punctul său de vedere, PD-L are sarcina de a descentraliza administraţia publică, astfel încât autorităţile locale să-şi administreze singure fondurile, după nevoile per care ei le cunosc cel mai bine. Cristian Achiţei nu a ratat prilejul de a-l înţepa un pic pe unul dintre contracandidaţii săi, liberalul Florin Ţurcanu: „Vremea haiducilor în politică, a haiducilor cu frunte lată a trecut demult. Ultimul haiduc pe care l-a cunoscut România, vestitul Coroi, ştiţi unde a fost prins? A fost prins la Suliţa”.
Pe scenă a urcat apoi deputatul Cătălin Buhăianu, candidat la un nou mandat, pentru Colegiul Botoşani Est. Acesta a asemuit competiţia electorală cu una sportivă, alcătuită din 9 jucători de câmp şi 2 antrenori în persoana lui Cătălin Flutur şi Mihai Ţâbuleac, căliţi în bătăliile electorale. „Din nefericire, arbitrul a decis să elimine unul din colegii noştri, punându-ne în inferioritate numerică, dar asta obligă şi responsabilizează mai mult pe cei rămaşi în cursă. Pe 30 noiembrie vom executa o lovitură de pedeapsă şi-i vom trimite în afara terenului pe adversarii noştri”, a asigurat Buhăianu. Şi, cum întotdeauna a sprijinit campionii i-a oferit în direct o cupă campionului naţional la juniori la lupte greco – romane, Alin Alexuc.
La Colegiul Dorohoi –Flămânzi, pentru Senat a fost prezentat Mihai Luca, acesta venind însoţit de doi adolescenţi de la Şcoala Ajutătoare din Dorohoi, pe care s-a angajat să-i ajute să se încadreze la o fermă, după terminarea şcolii.
Senatorul Viorel Alexandru, candidat pentru Colegiul Darabani – Săveni a anunţat public că va finanţa un proiect propus acum două luni de etnografa Margareta Mihalache. Un album omagial intitulat „Cămaşa de sărbătoare” care vrea să transmită celorlalţi că tradiţia populară de pe aceste meleaguri nu a murit. „M-am angajat să finanţez cu bani proprii acest album ce va fi scos în cel puţin 200 exemplare”, a asigurat Viorel Alexandru.
Pentru Colegiul Botoşani a urcat pe scenă, Dan Humelnicu, însoţit de mica vedetă de muzică uşoară, Andreea Prepeliţă. Acesta asigură că după cum constată determinarea celor prezenţi în sală, pe 30 noiembrie, vede la Botoşani instaurat „codul portocaliu”. Mai mult decât atât este sigur că de pe data de 30 noiembrie, România va încape pe mâini bune. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comentariul comentariilor (CCXXX)
(Ioan Rotundu)
Românul şi cafeaua de dimineaţă
Horoscop
Numai ofiţer de credite la bancă să nu fii!
Preferinţele blondei Băsescu
Tânăr cu aspiraţii parlamentare
Onest om de afaceri, onest viitor parlamentar
Mai mult adevăr, mai multă dreptate!
Senatorul de care avem nevoie!
Noi isprăvi ale lui Gelu Străjeru
Sediul de campanie al lui „Gelu Străjeru” a fost cuprins de vâlvătăi
20 de tineri puteau să ardă de vii incendiatorul a fost văzut şi descris poliţiştilor
Suceveanul Flutur cere botoşănenilor să voteze cu PDL
Casa Memorială „Nicolae Iorga” în urmă la capitolul „vizitatori”
Întâlnire cu arta şi literatura la Stăuceni
Stolojan înfierează liberalismul cu adâncă mânie democrat-liberală
Adulţii botoşăneni nu se înghesuie la Muzeu
Boc vrea o Românie portocalie, începută de la Botoşani
Răfuieli politice între Ghiorghiţă şi Ostafie
Medicii, taxaţi de politic drept o gaşcă de criminali
Noua clădire a Colegiului Naţional „A.T. Laurian” a fost inaugurată
Deşi nu sunt medici de medicina muncii, patronii sunt amendaţi
Medicii tineri nu se simt atraşi spre Botoşani
Vaccinul împotriva cancerului de col uterin poate produce drame
Şi-a bătut nevasta cu sălbăticie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă