Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17456
De la 07 Ianuarie 2003
123749126

Funcţionarul prefectural Albu s-a înfruptat din banii Prefecturii

  • 2 October 2007, 23:00

Pe ultima sută de metri, când schimbarea prefectului Cristian Roman primise undă verde de la premierul Tăriceanu, şeful Serviciului financiar din Prefectura Botoşani, Cezar Albu, a măsluit grosolan o licitaţie publică. Despre ce este vorba? La indicaţia Guvernului Tăriceanu, prefecturile au primit sarcina de a realiza o acţiune de imagine a administraţiei publice în incintele direcţiilor de evidenţa persoanelor, paşapoarte şi cazier judiciar. Acţiunea consta în realizarea şi afişarea pe pereţii interiori ai spaţiilor unde are acces publicul a unor panouri cu devize de creştere a operativităţii activităţii personalului de deservire şi îndemnuri la atitudine critică a populaţiei. Pentru realizarea acestei acţiuni de panotaj, urma a se organiza o licitaţie publică şi desemna o firmă care să realizeze panourile în cauză.
Profitând de lipsa prefectului, care simţea deja că va fi înlocuit, Cezar Albu a înscenat o caricatură de licitaţie şi l-a desemnat câştigător pe un anume Lungu, cu o firmă Mitsubishi pe strada George Enescu din Botoşani.
Pentru aceeaşi lucrare, prefectura Neamţ, Suceava, Bistriţa au plătit până în zece milioane lei vechi. Cel mai mult a plătit Prefectura Iaşi, 37 milioane lei. La Botoşani ştiţi cât a costat lucrarea? Nici mai mult, nici mai puţin decât 97 milioane de lei. Când a văzut cum şi pe ce a părăduit Albu banii Prefecturii, fostul prefect Roman avea să leşine. Prima măsură luată a fost să ceară un audit contabil. Pe baza auditului, care a stabilit că licitaţia a fost una de formă iar costul lucrării supraîncărcat, ex-prefectul Roman a emis un ordin către subprefectul Mihai Elvădeanu (foto) prin care i-a dat sarcină de serviciu ca întreaga tărăşenie să fie adusă la cunoştinţa Curţii de Conturi Botoşani şi a Parchetului.
La predarea ştafetei către Gheorghe Sorescu, fostul prefect Roman l-a informat pe noul prefect despre situaţia petrecută şi consecinţele grave care s-au creat. Mai mult, până a fi schimbat din funcţie, imediat ce-a descoperit escrocheria, Roman l-a chemat pe Albu şi i-a cerut demisia. Prins în corzi, Albu şi-a făcut rost de concediu medical şi a stat pitit ca bolnav, până când Roman a fost eliberat din funcţie.
Deocamdată, noul prefect a preferat să treacă cazul sub tăcere iar subprefectul Elvădeanu să nu dea curs ordinului emis de fostul prefect. Mergând pe firul firmei care a fost “agreat㔠de Albu să execute lucrarea la un preţ de peste zece ori mai mare decât la Suceava, de exemplu, noi am mai descoperit câte ceva. Acest Lungu şi cu al lui Mitsubishi a mai executat şi alte lucrări. Iar printre aceste lucrări se află renovarea apartamentului părinţilor lui Albu. Se pare că prin plata facturii pentru panotaj, Albu şi-a plătit şi reparaţiile de la apartamentul părinţilor. Că doar banii publici sunt cea mai bună vacă de muls!
Să mai adăugăm faptul că Cezar Albu, ca funcţionar al Prefecturii Botoşani, deşi n-avea voie, a deţinut şi calitatea de cenzor la societatea Urban Serv Botoşani, de unde a mai stors ceva parale. Sunt surse din Prefectură care susţin că Albu a deţinut astfel de funcţii, incompatibile cu calitatea sa de funcţionar public, şi pe la alte societăţi. Însă, un lucru care se perpetuează şi în prezent în Prefectura Botoşani, este menţinerea soţiei sale, Maria Albu, într-o funcţie incompatibilă cu cea a soţului Cezar Albu. Poate că actualul prefect Sorescu va lua aminte la această observaţie şi o va analiza pentru intrarea în legalitate.
Cum a ajuns acest Albu funcţionar în Prefectura Botoşani? Păi, cel care l-a adus a fost chiar ex-prefectul Roman, cei doi fiind suceveni şi consăteni. În 2006, când PECO se afla în reorganizare, după marea privatizare a PETROM, Albu nu-şi mai găsea rostul în noua formulă de lucrători, mult întinerită. Şi-a făcut milă de el Roman şi l-a adus în Prefectură, ca apoi să regrete amarnic accentul de umanitate ce l-a cuprins. Odată intrat pe poarta Prefecturii, Cezar şi-a tras şi soţia după el. Dar numai soţia…? Nu, a mai adus pe cineva drag lui şi extrem de folositor momentului actual. Vom reveni! (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Câmpanu contraatacă, lovind puternic în Ţâbuleac
Expozitia de fotografie Sergiu Matei
Gabi Jugaru revine la Pro Tv cu un nou sezon de farse
Oana Cuzino organizeaza un concurs de slabit
Conducerea teatrului încearcă să găsească soluţii pe bani puţini
Riscă un sfârşit ca cel al lui Ioan Vodă cel Cumplit
Ioan Rotundu
Concursul Termicii a rămas fără finalitate
Distraţie liberală în sumă de… 900 milioane lei
De pică Guvernul, va fi vai şi amar de Termica
Vor veni italienii să investească în Botoşani?
Se pregăteşte cartea de căpătâi a municipiului pe următorii ani
Moldovenii din Briceni au încântat botoşănenii de vârsta a treia
Monacu a fost instalat şef mai mic, dar pe lungă durată
Problemelor consumatorilor sunt transferate societăţii civile
Ministerul a aprobat externalizarea serviciilor la Spitalul Dorohoi
Centrul de Excelenţă pentru elevi îşi reia activitatea
Directorii de şcoli nu ştiu să aplice legea
Păduchii au început şcoala odată cu elevii
Test pentru cei care vor la postliceală
La olimpiadă
Horoscop
Anunţ important
Meditează chiar şi elevi de clasa I-a
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 3 octombrie
Primăriţa Vamanu aşteaptă vizita inopinată a prefectului
Butnaru de la Cadastru i-a umflat 12 milioane lei pentru o schiţă falsă
consilierul Creţu, acuzat de tulburare de posesie pe fondul unei intabulări dubioase
Cum a ajuns Irinuca cea ochioasă de strajă la uşa prefectului
(Cârcotaşul)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog