Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6643
De la 07 Ianuarie 2003
123769859

Se acutizează problema drumului stricat de la Vorona

Conţac nu se lasă iar Ţābuleac nu cedează

  • 2 October 2008, 23:00

Problema drumului judeţean de la Botoşani spre Vorona capătă accente din ce īn ce mai grave, trecānd graniţele dinspre administraţie, īnspre politic. Īn vreme ce vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, social democratul Constantin Conţac susţine că sunt bani prevăzuţi īn bugetul pe 2008, īnsă nu se vrea alocarea lor pentru repararea drumului, şeful său, Mihai Ţābuleac (foto) are altă variantă de răspuns. Īn sensul că, īntr-adevăr a fost alocată īn planul de investiţii pe anul 2008 suma de 5.980.000 lei, la capitolul „alte cheltuieli”, dar pentru studiul de fezabilitate īn vederea modernizării a trei tronsoane de drum, unul dintre acestea fiind cel īn discuţie.
Prin adresa 9824 / 15.08.2008, şefa Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Botoşani, Geanina Pintilii solicita ca diferenţa de bani rămasă de la īntocmirea celor trei studii de fezabilitate să fie alocată, printr-o rectificare de buget, pentru lucrări de investiţii noi, īn vederea modernizării porţiunii de drum afectate.
Vicepreşedintele Conţac atrage atenţia că nu s-au alocat banii fiindcă de drumul cu pricina, care este unul dintre cele mai circulate din judeţ, se folosesc locuitorii comunelor Tudora, Vorona şi Corni, la cārma cărora sunt primari pesedişti. „Au fost prinşi bani, sunt prinşi bani, dar nu s-a vrut politic”, spune Constantin Conţac.
Cu argumente īn plus a venit şi fiul său, social democratul, Liviu Conţac, fost director la DJDP Botoşani. Acesta precizează că din punctul ce vedere al tonajului, pe porţiunea de drum este o activitate intensă atāt pentru cei care transportă materialele de construcţii, cāt şi pentru cei care exploatează masa lemnoasă. Acest drum a fost asfaltat īn anii 75-78, la nivelul tehnologic de atunci, īnsă sistemul vechi este absolut depăşit.
Īn perioada 2004 -2008, Consiliul Judeţean a alocat bani pentru investiţii pe acest drum, reabilitāndu-se īntāi o porţiune situată īntre kilometru 0 şi 2, apoi īntre 2 şi 10, urmānd ca īn cursului anului 2008 să fie reabilitat exact acest tronson de drum, ce provoacă atātea discuţii. „Preşedintele CJ spune că nu există proiecte şi planuri lăsate de fosta conducere. Domnul Ţābuleac minte, devine un nou Pinochhio al politicii botoşănene. Economia făcută la studiile de fezabilitate ar fi permis deja reabilitarea şi īnceperea lucrărilor la acest drum. El pune cu bună ştiinţă aceste documente īn sertar, le tratează īn modul său subtil, ascuns, iar problema rămāne. Dovada cea mai bună că minte e această adresă care există la CJ. Să ştie şi oamenii din Vorona cine sunt cei ce se opun reabilitării drumurilor din comuna lor”, a subliniat Liviu Conţac, specificānd că oamenii nu sunt vinovaţi că unul are o culoare politică şi altcineva alta.

Ar trebui ca tot judeţul să facă un lanţ uman
Preşedintele Mihai Ţābuleac insistă că lucrurile trebuie rezolvate īn cunoştinţă de cauză, după finalizarea raportului comisiei trimise pe teren, la faţa locului. „Trebuie să aşteptăm rezultatul Comisiei care să ne dea posibilitatea să proiectăm soluţii, īn funcţie de situaţia concretă. Nici drumul să nu se distrugă cu atāta sălbăticie şi nici activitatea balastierelor să fie perturbată. Nu se poate face totul deodată. Trebuie o rectificare de buget, studiul de fezabilitate, care e deja făcut, un proiect tehnic şi apoi atribuirea lucrării. Dar deocamdată nu avem sursele necesare”, spune Mihai Ţābuleac.
Īn privinţa faptului că voronenii vor să facă scut uman sāmbătă, īncepānd cu orele 8.00, pentru a nu lăsa să treacă maşinile de mare tonaj, şeful CJ admite că este un drept al lor de a se manifesta, īnsă orice protest trebuie să aibă la bază o argumentaţie. „Ei au o singură argumentaţie, că sunt nemulţumiţi de starea drumului. La cum sunt drumurile īn Botoşani, ar trebui să protesteze tot judeţul, să facă lanţ uman”, a mai adăugat Mihai Ţābuleac.
Fiecare politician cu drumul lui!
Starea proastă a drumurilor judeţene le cade numai bine la politicieni, care nu mai prididesc să iasă cāt mai īn faţă. După ce peremistul Dumitru Codreanu a semnalat la rāndul său că şi spre Bucecea, pe drumul naţional, transportatorii strică şoselele, ieri deputatul Radu Drăguş şi-a adus brusc aminte că mai există o altă localitate din comuna Hlipiceni, ce este traversată de un drum judeţean aproape impracticabil şi care va deveni īn scurt timp o mare groapă. De unde să ştie deputatul că pe drumurile judeţene, gropile care se unesc formează un foarte practicabil drum de ţară? (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Rapsodie de toamnă cu preţuri nesimţite şi īnjurături scuipate īn barbă
Comunicat de presă
Raport de activitate - Gelu Ciubotaru
Horoscop
Politeţea lui Bulă
Buruiană dă tolul īn vileag la... A.N.I.
Este necăsătorită şi caută...
Comentariul comentariilor (CCV)
(Ioan Rotundu)
Romānul şi cuponarul
Egoism social, sau cei 322 + Băsescu
Ioan Rotundu
Sindicaliştii vor mărşălui pentru un trai decent
Distracţie de anvergură la Dorohoi
Scandalul profesorilor cerşetori s-a mai atenuat
Politicienii botoşăneni mai presus de Eminescu sau Enescu
După ce minciuna a stat cu regele la masă, am fost primiţi īn UE
acum preşedintele CJ se īntreabă cum de avem oraşe-sate
Drăguş este īngrijorat de cum lucrează primăriţa de la Călăraşi
Conţac este terorizat de apeluri ascunse
Au speculat incidentul īn mod abject
Constructorii promit că sinistraţii se vor muta la timp īn noile case
Guvernul, cānd aude de judeţul Botoşani, este şi chior şi mut şi surd
Temerea farmaciştilor n-are justificare
Nereguli īn comerţul cu bijuterii
Mediul va īnchide mai multe fabrici de lactate şi abatoare
Guvernul liberal ne-a mai băgat īncă odată māna īn buzunar
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog