Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12085
De la 07 Ianuarie 2003
120807358

Botoşani: Locul unde se află „leopardul” primarului Portariuc

  • Ioan Roiundu
  • 2 September 2013, 23:00

O zicală românească menită să sublinieze mizeria ascunsă de o curăţenie superficial făcută sună aşa: ;„Afară-i vopsit gardul şi înăuntru-i leopardul”.
De mai mult timp am fost solicitat de unii cetăţeni din cartierele Luizoaia şi Cişmea pentru a filma mizeria şi lipsa de salubrizare a zonelor. Ieri am pornit în documentare, pentru a constata la faţa locului cele reclamate şi dacă se impune realizarea unui reportaj la Lumea lu’ Rotundu.
Am pornit spre cartierul Cişmea de la capătul străzii 1 Mai ce se desprinde din strada Împăratul Traian. Strada a fost modernizată de primarul Flutur până pe la jumătatea ei. Noul primar Portariuc n-a mai continuat, abandonând lucrările. Coborârea spre râul Luizoaia se făcea pe un drum îngust, bolovănos şi tăiat adânc de şanţurile provocate de apa de ploaie. Tot primarul Flutur a apucat să asfalteze drumeagul, creând trepte de coborâre şi amenajând un canal de scurgere pentru apa de ploaie.
Lucrările s-au oprit dincolo de albia râului, adică la urcarea pantei spre cartierul Cişmea. Urma ca noul primar doar să asfalteze treptele de urcare marcate prin bordurile deja montate. Lucrările n-au mai fost continuate. Amenajarea acestor trepte este o necesitate pentru că ele asigură calea cea mai scurtă a locuitorilor din cartierul Cişmea către centrul oraşului. Întreruperea lucrărilor de către noul primar a creat mari nemulţumiri celor din Cişmea.
Ajuns în cartierul Cişmea am parcurs mai multe străzi. Străzile sunt delimitate pozadelimitate dar n-au fost încă botezate oficial. De exemplu, din strada Doboşari porneşte un apendice de stradă care se înfundă la vreo 200 metri de la strada principală. Locuitorii au botezat-o „Strada Plângerii”. Poate că se va găsi prin Primăria Botoşani o minte luminată să propună botezarea străzilor din cartierul Cişmea ca să ştie şi oamenii ce adresă oficială au.
Strada principală a cartierului a fost asfaltată şi pavată cu dale până pe la jumătatea cartierului. Adică până acolo a reuşit Flutur să ajungă cu lucrările. Noul primar n-a mai pus o dală. Totul a fost abandonat. Trotuarele, amenajate cu pavele sunt acum năpădite de buruian.
Strada este străjuită de trotuare până jos, la un viitor sens giratoriu. Panta este abruptă iar piatra pusă ca pat pentru asfalt a fost luată la vale de apele de ploaie, creând şanţuri adânci. Unde n-a crescut buruianul a săpat apa piatra.
Vilele stau înşirate de-o parte şi de alta dar în afară de trotuarele ascunse prin buruian n-au altă privelişte sau cale de acces civilizată. Mihai Chicăroşie a venit din Hăneşti la fecior. N-a putut răbda buruianul din faţa casei, crescut în locul unde ar fi trebuit plantate flori şi s-a apucat de făcut curăţenie. A curăţat vreo 20 m dar în rest buruianul rămâne stăpânul locului.
Prin această zonă nici maşinile Urban Serv-ului nu sunt văzute. Fiecare aruncă gunoiul pe pozaunde poate. Doar cei de la blocuri sunt salubrizaţi. Restul, locatarii de la vile şi case se descurcă cum pot.
Cu ceva timp în urmă, directorul nUrban Serv, Simion bDrelciuc, voia să recenzeze locuitorii din această zonă şi să-i pună la plata taxei de salubrizare. Adică să le nia banii, că gunoaiele…
Locuitorii din Cişmea, de la blocuri sau case sunt total nemulţumiţi de căile de acces pe care le au. Când plouă, nu pot intra în cartier decât numai dacă vin pe strada Doboşari. Ei nu-şi pot explica de ce primarul Portariuc a sistat lucrările de amenajare a căilor de acces începute de Flutur.
Fostul viceprimar Cătălin Alexa mi-a declarat că aceste lucrări au fost începute cu bani din bugetul propriu al primăriei aşa că tot din această sursă de finanţare trebuiau continuate. Nu cunoaşte, deşi este consilier local, de ce actualul primar a sistat lucrările.
Nu cunosc nici eu de ce primarul Portariuc n-a mai continuat aceste lucrări. El a plecat în concediu. Cât despre viceprimarii pe care-i are, abia îşi pot rosti numele cu buletinul în mână darămite să mai şi polemizez cu ei pe tema problemelor de urbanism local!
Am coborât strada principală a cartierului Cişmea şi am început a cutreiera străzile cartierului Luizoaia. Dacă la Cişmea am putut vedea fiul leopardului, în cartierul Luizoaia i-am întâlnit tatăl şi bunicii. (Va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Sf. Petru şi licitaţia
1993, Scrisoarea Prea Fericitului Patriarh Teoctist către Sanctitatea Sa Patriarhul Alexei
Dreapta românească se va uni a doua zi după europarlamentare
De ce a a devenit Roşia Montana problema tuturor
Nu am nicio problemă să declanşez un referendum pe tema Roşia Montana
Gigi Becali a solicitat transferul din Penitenciarul Jilava
Liviu Dragnea a fost la DNA şi a studiat documentele din Dosarul referendumului
RISE Project: Documentele confidenţiale ale afacerii Roşia Montana
Sătenii din Ungureni și-au testat gratuit glicemia
Primarul municipiului Botoșani este Cosmin Andrei
Sătenii din Călărași nu vor mai înota în noroi
Summer Fest a lăsat în urmă tone de gunoi
Tabăra de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă, în plină desfăşurare
Mai ticălos ca Ponta
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă