Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10748
De la 07 Ianuarie 2003
112956002

Botoşani/Suharău: Duminică înflăcărată la Izvoare

  • 2 September 2014, 23:00

Duminică, 31 august, la casa familiei Tătaru din sătucul izvoarele, comuna Suharău a izbucnit un incendiu care a mistuit gradul din spatele casei, acolo unde se aflau şi vreo zece stupi de albine. Cum s-a ajuns la incendierea gardului este o poveste demnă de filmele cu piromani.
Olguţa Tătaru, căsătorită şi cu un copil, locuieşte cu părinţii săi în Izvoarele. Pentru a-şi întregi veniturile în familie, împreună cu soţul, Olguţa cultivă cu legume de ceva ani o suprafaţă de teren aflată nu departe de casă. An de an ea a constatat că i se fură legume de pe grădină. Bănuiala sa a căzut pe familia Ilie şi Filareta Grigore, o familie cunoscută în sat că fură de prin grădini şi gospodării.
Duminică, în jurul orei 13.00, Olguţa Tătaru l-a surprins pe grădina de legume pe Ilie Grigore cum îi culegea gogoşarii. A anunţat la Poliţia Suharău iar agentul de poliţie Gheorghe Aungurencei s-a deplasat la faţa locului. Prins asupra faptului, Ilie Grigore nu s-a ruşinat şi nici n-a manifestat o atitudine de pocăinţă. Dimpotrivă, a ameninţat-o pe Olguţa că-i dă foc la casă, că-i omoară copilul, că o bate până o bagă în spital. Agentul de poliţie a asistat la toate aceste ameninţări fără a interveni cu fermitate şi a-l atenţiona pe Grigore că astfel de ameninţări pot să-i atragă şi răspunderea penală, mai ales când este vorba de ameninţări cu moartea.
În acea duminică familia Tătaru a participat la o înmormântare. După amiază, în jurul orei 17.00, aflaţi cu toţii în curtea casei, au observat cum flăcările au cuprins gardul de lângă stupii de albine. Au sărit cu toţii să stingă focul care ardea cu flăcări înalte, dovadă şi coroanele pomilor pârlite în întregime. Au venit şi vecinii în ajutor pentru a pozastopa flăcările, existând pericolul ca focul să se extindă şi la casele din vecinătate. Când au venit pompierii de la Dorohoi focul era deja sub control.
Bineînţeles că bănuiala a căzut asupra familiei Grigore. Chemat pentru luni, 1 septembrie, la Poliţia Suharău, Grigore şi-a văzut de ale sale şi nu s-a prezentat la agentul de poliţie. Tot luni au venit în sat, pentru cercetări, agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Darabani. Cum cercetările sunt abia la început, Grigore este numai bănuit ca fiind autor al incendierii.
Despre familia Grigore oamenii din Izvoare vorbesc cu fereală şi cu multă teamă. Sunt consideraţi oameni răzbunători şi care nu au frică faţă de lege. De ani de zile multe familii sunt prădate pur şi simplu dar de la Poliţia Suharău nu s-a luatr nicio măsură serioasă cu Grigore. Aşa că oamenii se tem să mai reclame furturile.
Se pare că de această dată cei din familia Grigore au depăşit orice limită a violenţei manifestată asupra sătenilor şi au trecut la incendieri de case. De la incendiere la omor nu-i mare distanţă, mai ales că Grigore a ameninţat-o pe Olguţa Tătaru că-i va omorî copilul chiar de faţă cu agentul de poliţie Aungurencei.
Olguţa Tătaru a depus plângere la Poliţie şi aşteaptă efectuarea cercetărilor. Ea nu este dispusă să accepte ca munca sa să fie dijmuită prin furt de familia Grigore şi nici să se lase ameninţată. Părinţii săi sunt oameni la vârsta de peste 80 de ani (foto mama) şi peste zi rămân singuri în casă, devenind victime uşoare pentru violentul Grigore. De aceea Olguţa speră că măcar de această dată Poliţia se va arăta mai fermă faţă de cei din familia Grigore şi-i va lecui să mai fure şi să ameninţe.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Ghinionul ţiganului
Horoscopul zilei
ONU prezice schimbari climatice majore. Cum va fi vremea in 2050
Senatul a extins amnistierea fiscala de la personalul din invatamant la toti bugetarii
Cum va fi vremea in primele doua luni ale toamnei
Nu exclud o criza a gazelor in aceasta iarna
Romania este pregatita si nu va fi afectata
Ordonanta care permite alesilor locali sa-si schimbe partidul a fost publicata marti in Monitorul Oficial
Macaleţ acuzat de racolare politică
Ioan Rotundu
Sfintire troita
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă