Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14382
De la 07 Ianuarie 2003
120838848

Botoşani: Grave acuzaţii penale aduse primarului de Şendriceni

  • Ioan Rotundu
  • 29 April 2014, 23:00

Cristian Ostafi, întreprinzător privat din localitatea Şendriceni, a adus grave acuzaţii de ordin penal la adresa primarului comunei, liberalul Petrică Nistor. Ostafi susţine că toate acuzaţiile pe care a ţinut să ni le facă cunoscute le-a adus la cunoştinţa poliţiştilor de specialitate din cadrul Poliţiei Judeţului Botoşani prin formularea unei plângeri penale împotriva primarului.
Cristian Ostafi a preluat, cu acceptul verbal al primarului Nistor, fostul sediu al CAP Şendriceni pe care l-a amenajat atât ca sediu de firmă pentru dezmembrări auto cât şi ca proprie locuinţă socială. Clădirea a preluat-o în anul 2006, iniţial fără a se întocmi vreo formă legală. Ulterior a încheiat cu Primărie Şendriceni un contract de concesiune cu o redevenţă anuală de 2.100 lei. În anul 2008 a avut încheiat un nou contract de concesiune care a expirat la începutul anului 2013.
De atunci, susţine Ostafi, primarul Nistor n-a mai vrut să-i încheie vreo formă de închiriere sau concesiune şi l-a şantajat continuu sub diferite forme. În primul rând că primarul a adus un evaluator din Botoşani, un anume Glasberg, care a evaluat clădirea şi bunurile, în majoritate realizate pe cheltuiala lui Ostafi din 2006 până în prezent, la suma de 33 mii euro.
Primarul l-a pus pe Ostrafi să plătească suma de 600 euro cu titlu de cheltuieli de evaluare dar, susţine Ostafi, s-a mai plătit acelaşi serviciu şi prin Primăria Şendriceni, presupunând că între primar şi Glasberg s-a făcut o împărţeală de bani.
Ostafi a mai vândut Primăriei un motor pe care l-a facturat şi i s-a virat banii în contul său deschis la Trezorerie. Numai că primarul i-a pretins şi a primit el banii privind contravaloarea motorului. Banii i-au fost înmânaţi primarului în zona păduroasă de lângă Liceul agricol Şendriceni, adică într-un spaţiu conspirativ.
Când Ostafi şi-a exprimat dorinţa de a cumpăra clădirea şi terenul la suma de 33 mii euro cât a stabilit expertul, primarul n-a mai vrut să-i vândă şi a scos spaţiul la licitaţie pentru concesiune.
Trei licitaţii s-au organizat şi nici una nu s-a finalizat pentru că primarul nu vrea ca Ostafi să mai obţină concesiunea. La ultima licitaţie l-a adus concurent pe un fost poliţist Aramă, acum traficant de ţigări, cum susţine Ostafi, să-l concureze. Aramă are soţia care lucrează la ANAF Dorohoi, instituţie în care a lucrat şi primarul Nistor, deci foşti colegi de muncă. Prin această relaţie amicală primarul a căutat să-l faulteze pe Ostafi. Numai că şi Ostafi a avut un licitator din partea sa. În final s-a adjudecat licitaţia de către delegatul lui Ostafi la exorbitanta sumă de 15.500 lei concesiune anuală, lucru pe care l-a recunoscut şi viceprimarul Hrimiuc că este exagerat ca preţ.
Ostafi mai susţine că în urma inundaţiilor din vara anului 2010 primarul Nistor a inclus pe lista sinistraţilor persoane a căror locuinţe n-au fost inundate dar cărora li s-au ridicat case noi, printre care şi femeia de serviciu de la Primărie. Şi materialele de construcţie cuvenite inundaţilor au fost dijmuite de primar. Acum Poliţia va cerceta toate aceste aspecte.
Am mai reţinut că pe raza localităţii Şendriceni se face o intensă contrabandă cu ţigări, din grupul de contrabandă făcând parte şi 7 poliţişti de frontieră. Ostafi susţine că în timpul nopţii cel puţin şase autoutilitare transportă ţigări din Ucraina, totul supravegheat de poliţiştii de frontieră şi foşti poliţişti, acum pensionari sau daţi afară din Poliţie pentru infracţiunile comise.
Am mai discutat şi cu alte persoane care susţin, în mare, aceleaşi acuzaţii lansate de Ostasfi atât la adresa primarului cât şi a poliţiştilor de frontieră. Cu primarul Petrică Nistor n-am putut sta de vorbă pentru că era plecat la Bucureşti. Viceprimarul Hrimiuc acceptă că în cazul lui Ostafi sunt anumite jocuri de culise dar el stă departe de aceste combinaţii. Reportajul realizat se va difuza sâmbătă, 3 mai, în cadrul emisiunii „!Dinamica economiei” de pe Tele’M Botoşani, urmând ca după data de 5 mai să-l contactez din nou şi pe primarul Nistor pentru a-şi exprima un punct de vedere. În ce priveşte cercetarea Poliţiei cu privire la cele reclamate de Ostafi la adresa primarului , aşteptăm concluziile finale.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Mulţumirea sufletească a ginerelui
Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Crap la grătar cu sos de unt
O firma lă care ministrul IMM-urilor, Florin Jianu, a fost acţionar este urmarită penal pentru spălare de bani şi evaziune
Vladimir Putin, invitat la aniversarea fostului cancelar german Gerhard Schröder
NATO: Nu am văzut vreun semn că Moscova retrage trupele ruseşti de la graniţa cu Ucraina
Judecătorul Stan Mustaţă, membru al completului care îl judeca pe Dan Voiculescu, ridicat de DNA
CSM a aprobat arestarea. Cazul are legătură cu dosarele Voiculescu şi MM Stoica
Prima reacţie a lui Voiculescu după ridicarea judecătorului Stan Mustaţă
cere Parchetului General şi Parlamentului să ancheteze DNA
România, pe primul loc in UE la recomandări judiciare primite de la OLAF
privind presupuse fraudări ale fondurilor şi intereselor UE
Judecătorul Stan Mustaţă, este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat
şi de solicitarea de bani pentru pronunţarea unor sentinţe favorabile
Victor Ponta a evitat întâlnirea de la Ambasada SUA cu secretarului de stat pentru Europa şi Eurasia
„Micii pompieri” îşi desemnează câştigătorii
Reacţia ruşilor la sancţiunile apliucate de SUA şi UE
Patimile părintelui Nicodim de Izvorul Tămăduirii
Ioan Rotundu
Spectacole extraordinare de muzică populară - "Rapsodii de Primăvară", pe scena de la Poligonul ACR
Macovei a cerut suspendarea drepturilor României în UE (P)
Candidații PDL și PMP, discurs defăimător la adresa românilor (P)
De ce nu semnează partidele lui Băsescu petiția pentru românii discriminați în Europa? (P)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă