Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1798
De la 07 Ianuarie 2003
123125369

pnl

Geoană a bătut drumul până la Botoşani pentru nişte laude

  • 29 August 2007, 23:00

Ieri a fost prezentă la Botoşani o delegaţie a social democraţilor de la nivel Central în frunte cu preşedintele Mircea Geoană. Din echipa deplasată la Botoşani au mai făcut parte fostul ministru al Educaţiei şi Cercetării Ecateriana Andronescu, primarul de Iaşi Gheorghe Nichita şi vicepreşedintele Liviu Dragnea, coordonator al campaniei electorale. Mircea Geoană a apreciat întâlnirea de la Botoşani ca fiind una foarte utilă atât pentru conducerea centrală a partidului, cât şi pentru activul de partid. ”La Botoşani este o organizaţie puternică ce ne-a obişnuit cu rezultate foarte bune. Între Botoşani şi Teleorman este o competiţie, dat fiind faptul că ambele luptă pentru supremaţia în clasamentul organizaţiilor cu performanţe”, a declarat Mircea Geoană. Liderul de la Centru a precizat că de la Botoşani pleacă încărcat de optimism asupra faptului că drumul pe care social democraţii s-au înscris este unul corect şi va aduce nu doar voturi, dar şi mult mai multă încredere din partea românilor.
Mircea Geoană a discutat cu ceilalţi colegi din teritoriu prezenţi la întâlnire despre principalele proiecte pe care social democraţii doresc să le aducă în faţa cetăţenilor României. Cu această ocazie Mircea Geoană a reconfirmat la Botoşani că aplicarea Legii pensiilor se va întâmpla indiferent de soarta Guvernului Tăriceanu. „Guvernul liberal încearcă în disperare să inducă o minciună susţinând că dacă pică Guvernul acum pensiile nu se majorează. Legea a trecut, produce efecte, sunt resurse, astfel încât noi vom veghea la întreaga sumă alocată creşterii pensiilor cu 43% din 1 ianuarie 2008”, a declarat Mircea Geoană.
Acesta întăreşte afirmaţia prin faptul că PSD este garant al respectării acestei legi. Liderul de la Centru şi-a continuat vizita la Neamţ. După întoarcerea la Bucureşti liderii de la centru au în vedere finalizarea principalelor proiecte sociale cu care PSD vrea să intre în discuţie cu alte partide, în speranţa punerii bazelor unei noii majorităţi în Parlament.„Este problema pensiilor, a sprijinului pentru agricultură, sănătate educaţie şi absorbţie de fonduri. Suntem deschişi pentru introducerea în viitorul program de Guvernare a unor elemente ce depăşesc durata unui singur ciclu politic”, a subliniat liderul Mircea Geoană.
El doreşte să facă un pact politic privind educaţia naţională cu alte partide. Social democraţii doresc alocare în următorii zece ani de zile între 6-10% din PIB pentru formare, cercetare şi investiţie în capital uman. „Dorim o înţelegere politică privind reformarea sistemului din sănătate care în momentul de faţă suferă”, a concluzionat Mircea Geoană. În ceea ce priveşte fondurile europene, liderul social democrat crede că este absolut firească o strategie de absorbţie a fondurilor, pentru atragerea maximului de bani ai Europei. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Consilierul Ştefan se simte sufocat de taximetre
Municipalitatea negociază pentru spaţiul Poliţiei Comunitare
Primarul Flutur îl bate pe Macaleţi cu propriile arme
Furtună nu crede în şansele moţiunii PSD
Scâncete neputincioase
Ioan Rotundu
Primarul se bucură de relaţiile internaţionale stabilite
Geoană demască intenţiile ascunse ale preşedintelui Băsescu
Oana Andonia şi-a petrecut vacanţa în Arhipelagul Seychelles
Comunicat – şedinţa de Guvern
reducerea timpului de soluţionare a evenimentelor rutiere uşoare şi plata daunelor
Trecerea unor persoane în alte funcţii
Program TELE'M Botoşani, joi, 30 august
Rădenii Noi – satul ce-a alunecat din modernitate spre timpurile medievale
Încă o firmă bucureşteană care nu respectă termenul de execuţie
Horoscop
Alegere între căsătorie şi puşcărie
Telefoane mobile descoperite în pachetele unor deţinuţi
Control ministerial în Spitalul judeţean, cu constatări la secret
Garda de Mediu a obligat primăriile să încheie contracte cu Protan
Prins cu număr fals de înmatriculare
Bătrânii continuă să fie înşelaţi, iar escrocii să fie liberi
Fugit de la locul faptei
Centru teritorial "Spiru Haret" lăsat fără două calculatoare
Închiriere avantajoasă şi pe termen lung
Să-i ia dracul, pe-amândoi!
Cârcotaşul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog