Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11327
De la 07 Ianuarie 2003
120806600

Botoşani: Bătaia de joc a celor de la E.ON n-are margini

  • 29 August 2013, 23:00

E.ON a devenit mai ceva ca un stat în stat. Patronul neamţ dacă ar proceda aşa acasă la el, în Germania, ar putrezi după gratii. În România însă îşi permite orice şi-şi bate joc de români sub privirile îngăduitoare şi chiar părtaşe a autorităţilor statului.
Ieri, sărbătoare fiind, m-am dus la sediul E.ON din Calea Naţională pentru a rezolva o problemă legată de taxa Tv. Sunt mai multe ghişee de lucru dar ca să ajungi în faţa funcţionarului trebuie să ai o răbdare de fier. Dacă ai ghinionul să prinzi în faţă câţiva cetăţeni care au de încheiat contracte de furnizare de energie, ai de aşteptat mult şi bine. Cam 20 de minute durează semnarea unui contract stufos, de vreo opt pagini, pe care semnatarul n-are timp să-l citească şi-l semnează ca primarul.
Am văzut cum ne jecmăneşte E.ON. Un cetăţean avea factura încărcată cu peste 200 de lei. Pentru că a întârziat cu plata curentului, l-a taxat chipurile că l-ar fi deconectat de la reţea şi apoi reconectat. O operaţiune fictivă dar costisitoare, un bir pus românului de neamţul deştept.
În luna august am fost în concediu şi, nefiind acasă, nu mi s-a citit contorul. Factura mi-a venit cu un consum pus din oficiu de două ori mai mare decât orice alt consum lunar de la început de an. La suma taxată în plus au mai adăugat şi alte taxe. Amabile, fetele de la ghişeu îţi explică că trebuie să plăteşti sau rămâi fără curent.
Jaful cel mai mare este realizat însă pe seama banului public. Primăriile din judeţ au ajuns să plătească facturi tot mai mari, de două ori mai mari faţă de anul trecut, lor fiindu-le aplicate fel de fel de taxe inventate de E.ON. Guvernul, instituţiile statului tac complice şi privesc cum E.ON se îmbogăţeşte pe seama banului public.
Guvernul Tăriceanu a luat nesăbuita decizie ca reţelele publice de alimentare cu energie electrică şi iluminat să treacă gratuit la E.ON. Primarii au semnat contractele de predare iar acum plătesc ei la E.ON folosirea reţelei în loc să le fi plătit E.ON lor.
Un racord la reţea costă în jur de 500 lei dar dacă racordul se face de primărie pentru o instituţie din subordine plăteşte 7.000 lei. Jaf la drumul mare. Dacă încerci să-ţi cauţi dreptatea, lucrătorii E.ON te ameninţă că te lasă fără curent iar dacă te deconectează abuziv nu ai unde să te adresezi.
Lună de lună plătim tot mai mult la factura de consum energie electrică, ne sunt puse la plată noi taxe despre care nu ştim nimic. Guvernul Ponta, care la rândul său ne-a impus prin E.ON să plătim anumite taxe precum certificatele verzi, deşi sesizat de primarii că E.ON jefuieşte banul public, n-a dat nici un răspuns primarilor revoltaţi.
Este ştiut că şi la Botoşani vreo 20 de primari s-au revoltat şi au reclamat la prefectul Costică Macaleţi abuzurile celor de la E.ON. Reclamaţia lor a rămas fără vreun răspuns oficial.
Revenind la aglomeraţia de la ghişeele E.ON s-ar impune o repartizare a ghişeelor pe grupuri de probleme. Dacă am de rezolvat problema cu taxa Tv atunci să mă duc la un astfel de ghişeu şi nu să stau la coadă două ore ca să-mi spună funcţionara într-un minut ce am de făcut. Dacă tot ne fură în văzul autorităţilor statului, măcar să aibă bunul simţ şi să nu ne mai umilească la ghişeele lor.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Sfat între prietene
Bancă de spermă pentru a coloniza alte planete
Circa 260.000 de români au declarat Fiscului că obţin venituri din chirii
Creier uman în miniatură, creat în laborator
Când va afla Dan Voiculesc cât va sta după gratii
Autorităţile slovace au pus muzica lăutărească preşedintelui Băsescu
A fost răpus şi pe ultimul crâşmar autentic
Ioan Rotundu
Marea prosteală a pomanagiilor PSD
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă