Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11714
De la 07 Ianuarie 2003
112956968

„Nepoţii” lui Băsescu şi manifestările micului dictator

  • Ioan Rotundu
  • 3 September 2021, 16:30

Ţara arde şi babele politice se piaptănă! Leul se face tot mai mic în faţa monezii euro, ceea ce înseamnă facturi mai mari pentru români la serviciile pe care le plătim în euro. Preţurile la gazele naturale şi energia electrică au explodat şi niciun guvernant nu ne explică din ce cauze. Inflaţia face ravagii prin creşterea de preţuri la produsele alimentare contribuind substanţial la devalorizarea leului.
În tot acest peisaj saharian pentru viaţa noastră ,guvernanţii au găsit să se certe între ei şi să-şi plătească poliţe, distracţia lor tembelă făcându-se pe buzunarul nostru.
Poziţia celor de la USR – PLUS faţă de PNL ne aminteşte de modul în care Partidul Democrat manevrat de Traian Băsescu a boicotat permanent guvernarea Convenţiei Democrate. În perioada 1996 – 200 Traian Băsescu a reuşit să dărâme mai multe guverne ale Convenţiei fără a pune în loc ceva mai bun, mai competent, mai apropiat de nevoile românilor.
Iată că USR-ul şi PLUS, prin cei doi liberi Dan Barna şi Dacian Cioloş calcă apăsat pe urmele lui Traian Băsescu. De la formarea Guvernului Câţu, permanent cei de la USR – PLUS au avut de comentat câte ceva, au avut de contestat anumite decizii, de ameninţat PNL-ul că iese de la guvernare dacă nu fac cum cer ei. Iar cerinţele lor nu s-au dovedit prioritare nevoilor reale ale românilor. Alegerea primarilor în două tururi de scrutin în condiţiile în care mei avem cel puţin 3 ani până la următoarele alegeri locale nu este o prioritate.
Actualul motiv al certurilor îl constituie aşa-zisul Program Naţional de Dezvoltare Locală „Anghel Saligny” a cărui valoare de investiţii se ridică la suma de 50 miliarde de lei, program destinat să finanţeze investiţiile solicitate de primarii de comune şi oraşe. USR – PLUS consideră acest program drept o mită electorală a PNL, un cadou dat baronilor locali pentru a se îmbogăţi prin a fura aceşti bani.
Aşa pusă problema, cei de la UDSR – PLUS au dreptate. Acest Program de dezvoltare a fost inventat de Liviu Dragnea iar banii care au ajuns la primari, în majoritatea lor, au fost furaţi. Au fost furaţi pentru că s-a scos din lege dreptul de control al instituţiilor abilitate de a verifica cum s-au cheltuit banii.
Dar PNDL-ul, pe fond, este bun şi necesar. Iar USR – PLUS trebuiau să ceară premierului Câţu să includă în lege şi posibilitatea de control asupra modului de cheltuire a banilor şi nu să blocheze votarea Programului doar pentru că ei n-au prea mulţi primari care să beneficieze de aceste avantaje.
De partea cealaltă, premierul Florin Câţu, aflat în plină campanie electorală la preşedinţia PNL, a forţat votarea Programului, recurgând la metode dictatoriale şi peste limita legală. El a evitat un dialog pe tema PNDL cu cei de la USR – PŞUS, voind ca meritul pentru iniţierea Programului să-i aparţină.
Nu este prima oară când premierul Câţu evită dialogul cu cei de la USR – PLUS atunci când ia decizii importante, minimalizând prezenţa lor în Guvern.
Florin Câţu are manifestări de mic dictator şi le foloseşte în interes personal şi de partid şi nu în folosul românilor. Sub masca că el se află în slujba poporului român, iar USR – PLUS duşmanul nostru, Câţu rezolvă doar problemele cerute de baronii locali liberali şi nu problemele esenţiale.
Corupţia continuă să domine în instituţiile statului şi prin ministerele conduse de Câţu iar celebra Secţie de Investigare în Justiţie (SIJ) continuă să fie menţinută, deşi nu are niciun fel de activitate. Este menţinută pentru că nici UDMR şi nici PNL nu doresc ca DNA să reia competenţa de a-i ancheta pe procurorii şi judecătorii corupţi. PSD a înfiinţat secţia tocmai pentru a putea controla politic justiţia iar cei de la UDMR şi PNL n-ar renunţa la acest instrument de control asupra justiţiei pentru că şi ei au corupţii lor.
În tot acest scandal care dinamitează economia şi finanţele ţării, preşedintele Klaus Iohannis lipseşte cu desăvârşire. Spre ruşinea întregii Românii, rolul de mediator în scandalul dintre USR – PLUS şi PNL l-a luat UDMR. Kelemen Hunor (foto) este cel care face apel la calm, la raţiune, la negocieri. Au ajuns politicienii maghiari să fie mai români decât politicienii români? Nu, politicienii maghiari au simţit că-i rost să mai pună o cărămidă la dărâmarea unităţii românilor, la slăbirea puterii economie a ţării şi la a crea un ascendent şi mai puternic al Ungariei asupra Transilvaniei.
Mai sper ca raţiunea să învingă. Adică USR – PLUS să înţeleagă că rolul lor la guvernare nu este să demoleze, ci să consolideze puterea Guvernului iar premierul Câţu să înţeleagă că manifestările sale dictatoriale nu fac decât să îngreuneze şi mai mult viaţa românilor pentru care, susţine el declarativ, luptă s-o îmbunătăţească. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

O nouă bătaie sângeroasă la Prăjeni
Comunicat - Prim[ria Mihai Eminescu
A venit la Botoşani pentru a se face frate cu dracu’
ca să poată trece puntea spre preşedinţia PNL
Cum l-a omorât ministrul Cîmpeanu pe „Zgăbearță Iftode, să trăiţi!”
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 30 august – 5 septembrie 2021
Bancul săptămânii:Confuzie profesională
Catrenul săptămânii
Cum vede Conţac scandalul din Guvernul Câţu
Conţac, contrabanda cu ţigări şi corupţia
Conţac şi infrastructura rutieră a judeţului Botoşani
Noi detalii privind cruzimea violenţelor de la Prăjeni
Ioan Rotundu
Cum prejudiciază interesul public comisarul şef Kashyap
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă