Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6665
De la 07 Ianuarie 2003
123769881

Botoşani: Dezvăluiri scandaloase despre proaspătul laureat al Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu”

  • Ioan Rotundu
  • 29 January 2014, 23:00

În revista botoşăneană de cultură intitulată „Luceafăru.netl” , sub semnătura jurnalistului ieşean Ion N. Oprea, a apărut un articol prin care se dezvăluie faptul că laureatul Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” de la Botoşani, Ion Mureşan, este un fost turnător la securitate.
Articolul face o analiză a personalităţii poetului văzută prin ochii scriitorului Nichita Danilov, directorul general adjunct al Institutului Cultural Român din Chişinău, evidenţiindu-se laude nemeritate aduse poetului laureat.
Dar nu opera poetului devine interesantă din tot acest articol ci faptul că sunt invocate dovezi irefutabile cum că Ion Mureşan a fost informatorul Securităţii comuniste a lui Ceauşescu.
Născut la 9 ianuarie 1955 în localitatea Vultureni,m judeţul Cluj, Ion Mureşan a absolvit Facultatea de Istorie – Filozofie a Universităţii „eş-Bolyai” din Cluj în 1981.
„Cel care a fost distins acum cu Premiul „Mihai Eminescu”, conform adeverinţei nr. 962 din 14 aprilie 2011, eliberată de CNSAS, a fost recrutat de securitate în anul 1973 cu scopul de a reclama colegii din cercurile studenţeşti şi pe cei din Cenaclul „Lucian Blaga”, el având numele conspirativ de „Eugen”.” – scrie jurnalistul Ion N Oprea în articolul său din revista botoşăneană „Luceafărul.net”
Constatăm cu stupoare că poetul Ion Mureşan a fost recrutat de Securitate imediat ce a împlinit vârsta de 18 ani. Pe câţi colegi i-a tunat la fosta Securitate şi cât rău le-a făcut, sunt fapte care aparţin trecutului şi pot fi tare asupra conştiinţei poetului, dacă are aşa ceva.
Însă important este pentru noi, botoşănenii, faptul că un turnător la Securitate a fost onorat cu cel mai important premiu din România ce-l poate primi un poet, premiu ce poartă numele celui mai mare poet al românilor din toate timpurile.
Desigur, acest premiu s-a acordat de către un juriu în fruntea căruia s-a aflat chiar preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, scriitorul Nicolae Manolescu. Sunt tot mai multe vocile celor care reclamă faptul că Uniu8nea Scriitorilor din România a devenit o adunătură de foşti poeţi şi scriitori comunişti şi neocomunişti.
Povesteşte jurnalistul Ion N. Oprea că la o întâlnire a conducerii Ligii Scriitorilor la Biblioteca judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, la care au participat scriitori din judeţele Maramureş şi Satu Mare , membrii US din această parte a ţării, afirmau textual că le este scârbă să participe la adunările organizate de USR, pe motiv că majoritatea acestora se dau grandomani şi fără de Dumnezeu. Oameni fără de caracter!
Putem susţine opinia celor din Maramureş cu faptul că şi de la Botoşani un fost puşcăriaş, condamnat pentru comerţul ilegal cu cartofi, autor de proză şi poezie despre care, în afara celor din breasla sa n-am auzit să le mai fi citit cineva.
Dar să revenim la laureatul nostru nclujean. Turnătorul la Securitate nu numai că a beneficiat de onorurile cuvenite odată cu acordarea premiului dar a devenit şi „Cetăţean de onoare al municipiului Botoşani”.
Oare cum s-o fi simţind în compania unui asemenea personaj Mircea Dinescu, Ion Caramitru, Ana Blandiana etc. şi ei cetăţeni de onoare ai oraşului în care s-a născut poetul pe care-l omagiem în fiecare an la 15 ianuarie? Poate răspund la întrebare cei care au jurizat premiul din acest an, în frunte cu preşedintele USR Nicolae Manolescu, el însuşi un scriitor infectat de către ideologia comunistă.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Nemulţumirea soţiei
Horoscopul zilei
Codul fiscal va fi rescris
Serviciile secrete britanice monitorizau în timp real comportamentul utilizatorilor de Facebook si YouTube
Guvernul nu a operat nicio modificare a codurilor penale contestate de procurori
Introducerea accizei la motorină ar putea fi amânată pentru alte 3 luni
Un fost preşedinte al Ucranei afirmă că ţara "se află în pragul războiului civil
ExxonMobil şi Petrom au devenit titularii licenţei petroliere în perimetrul de mare adâncime Midia din Marea Neagră
Taxa pe construcţii speciale şi nevoia de reaşezare în zona de suportabilitate economică
O companie americană anunţă 250 de noi locuri de munca
Ponta: Sâmbătă intră în vigoare noul Cod Penal
Locuinţa aprinsă de jarul căzut din sobă
„Muc cel mic” – spectacol la Teatrul „Vasilache”
duminică, 2 februarie, de la orele 11,00 şi 12,30
Întâlnirea împuterniciţilor de frontieră, la Dorohoi
Scrisoarea de divorţ a lui Poclid de primarul Portariuc
Gruia Stoica, adus cu mandat la DNA într-un dosar legat de Complexul Energetic Oltenia
Procurorii DNA: Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care face jocurile de influenţă în scandalul de corupţie Carpatica Asigurări
Daniel Chiţoiu este iniţiatorul OUG
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog