Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10597
De la 07 Ianuarie 2003
120747238

Acuzaţii de natură infracţională aduse ex-primarului, actual deputat, Gireadă (III)

Botoşani: Cum a „vidanjat” familia Gireadă banii primăriei

  • 29 January 2015, 23:00

Continuăm şi în această ediţie cu modalităţile care au adus venituri financiare, şi nu numai, familiei Gireadă. Iar şcolile sunt mană curată pentru primari precum a fost Veginel Gireadă şi cum este actuala sa soţie Aneta Gireadă.
În perioada 2011 – 2012, când încă primarul comunei Mihai Eminescu era actualul deputat PNL Veginel Gireadă (foto 2), firma familiei acestuia, ale cărei afaceri pe banii publici le-am prezentat pe larg în ediţia de ieri, cu denumirea de Felix Trans Con (mai întîi firma a fost condusă de Veginel Gireadă iar apoi trecută fiicei sale Andreea Gireadă care o conduce şi în prezent) a încheiat cu Şcoala gimnazială Ipoteşti, director Nicolae Maluş, cun contract de vidanjare.
Şcolile fiind în patrimoniul primăriilor, practic titularul de contract şi finanţatorul a fost Primăria comunei Mihai Eminescu. Cunoscătorii spun că nu s-a vidanjat mai nimic de prin fosele şcolii dar de plătit sumele specificate în contract către firma Felix Trans Con s-au plătit integral.
Pe surse am aflat că o parte din aceste sume de bani s-ar fi dus şi în buzunarul directorului dar şi a contabilei primăriei Nicoleta Ciobanu. Firesc, de vreme ce şi ei au participat la „vidanjarea” banilor din bugetul primăriei. Mai bine cărau „rahatul” din fose că acum pute rău de tot.
Rămânem tot în curtea şcolii Ipoteşti pentru că mai avem o daravelă de făcut public. Primăria are înmatriculat un microbuz şcolar „PVX”. Firesc ar fi fost ca microbuzul să transporte elevi dar el transportă sportivii Asociaţiei Sportive Eco Luceafărul, deşi asociaţia este cu personalitate juridică de ordin privat. Cheltuielile de întreţinere si exploatare sunt achitate de şcoaiă şi uneori de Primăria M. Eminescu insa legea interzice folosirea microbuzelor şcolare la activităţile altor societăţi-asociaţii. Dar fostul primar Veginel Gireadă n-avea să se împiedice în afacerile sale de o amărâtă prevedere de lege care i-ar fio blocat drumul banilor din bugetul primăriei în visteria firmei de familie Felkix Trans Con.
Căci anual, din fondurile Primăriei M. Eminescu, se alocă o anumită sumă pentru activităţi cultural sportive. Contabila Nicoleta Ciobanu fabrică hârtiile necesare cum că au participat trei organizaţii sportive în vederea distribuirii. În Ioc să participe trei organizaţii sportive cu statut juridic, ea adună două adeverinţe false a unor asociăţii sportive şcolare ca să le aibă formal ia distribuire dar suma este alocată direct Asociaţiei Sportive Eco Luceafărul M. Eminescu, patronată de Petru Filip care este şi patronul firmei Pavra Com. De aici banii ajung la cine trebuie.
Încet dar sigur ne-am apropiat şi de modul în care primarul îşi finanţa campaniile electorale şi contribuia cu cota sa parte la visteria Organizaţiei judeţene PNL Botoşani de şi acum preşedintele Florin Ţurcanu este decis să-l susţină pe Gireadă până în pânzele albe, înnegrite acum de afacerile murdare ale liberalilor.
Firmele care din 2004 încoace au avut şi mai au afaceri cu primăria, în campaniile electorale îşi aduceau contribuţia financiară, care practic era tot din banii încasaţi pe seama contractelor din bugetul primăriei.
„Din 2004 pana in prezent, din bugetul Primăriei M. Eminescu au plecat fonduri pentru campaniile electorale, prin falsuri in evidentele contabile. Toate materialele electorale ţ pliante, afişe, invitaţii, felicitări, scrisori către cetăţeni etc ) erau tipărite la tipografia RIA din Botoşani, insa in acte apar consumabile si articole de birotica. Facturarea avea loc întotdeauna dupa una - poza- doua luni de ia încheierea campaniei electorale” – citat din nou dintr-un document ofical aflat pe masa de lucru a celor care-l posedă.
La campania alegerilor locale din vara lui 2012, o campanie purtată sub sigla USL şi care anunţa preluarea puterii de către PSD – PNL, patronii de firme aflaţi în combinaţie cu de acum noul primar Aneta Gireadă, nevasta şi moştenitoarea tronului de primar al lui Verginel Gireadă ce fusese proaspăt condamnat definitiv şi irevocabil, au fost generoşi cu puşculiţa electorală.
Mirel Vlas de la Tehnic Asist a deschis oferta cu suma de 50 mii lei. Marcel Bârsan de la Corneil’s Fluor, chiar dacă mai proaspăt intrat în branşă, n-a dorit să fie mai prejos aşa că a pus şi el la puşculiţa electorală tot 50 mii lei. Precum un lup singuratic, la puşculiţă a mai pus suma de 20 mii lei patronul firmei Quartz SRL Botoşani. Spunem lup singuratic pentru că această firmă ne-a apărut ca din senin, numele său nefiind întâlnit în investigaţiile noastre.
A rămas în obligaţia primarului Aneta Gireadă să le asigure sponsorilor facilităţi contractuale ca să-şi recupereze investiţiile făcute îân campanie, desigur, şi cu ceva plusvaloare ca să fie loc de o nouă para îndărăt.
Să nu cumva să credeţi că în toată această perioadă primăria comunei Mihai Eminescu n-a fost controlată. Controale au efectuat cei de la DNA, Curtea de Conturi, chiar şi de la Corpul de Control ai Guvernului dar Verginel Gireadă, urmând vechiul sfat bătrânesc cum că dar din dar se face Raiul. I-a adaptat după chipul şi asemănarea sa pe toţi cei veniţi în control.
Exemplificăm numai un caz. Controloarea de la Curtea de Conturi Botoşani, o anume Manta, pentru că s-a adaptat nevoilor şi cerinţelor familiei Gireadă şi nu respectării legalităţii cheltuirii sumelor din bugetul local cum ar fi fost obligaţia profesională, are acum fiica angajată la Primărie Eminescu cu atribuţiuni de audit.
Oprim aici seria dezvăluirilor noastre nu înainte de a mai inventaria şi existenţa unor licitaţii care au cântat fals faţă de prevederile legii dar extrem de armonios pentru familia Gireadă şi naşul de cununie Dumitru Zmău, fostul miliţian devenit comisar rutier şef iar mai nou politician liberal cu pretenţia de a se cocoţa în fruntea judeţului pe post de vicepreşedinte al CJ.
Cât Verginel Gireadă a fost primar, suprafeţe importante de teren aflate în gestiunea domeniului public al primăriei au fost concesionate şi vândute către Fănuţă Gireadă, fratele ex-primarului, Ionel Gireadă – nepot de la frate şi naşul Dumitru Zmău. Toate aceste manevre !e-a intermediat Mircea Onofrei, fost secretar al primăriei, finul de cununie a iui Dfumitru Zmau. In momentul de fata Mircea Onofrei, urmare a unei condamnări, lucrează tot in cadru! primăriei dar la compartimentul ISU. Mişmaşurile constau in modificarea titlurilor de proprietate, a contractelor de licitaţii etc. Mai avem şi alte cartuşe pe ţeavă dar le păstrăm pentru zilele mai bune, adică pe atunci când vom afla că procurorii DNA Bucureşti şi mascaţii lor i-au trezit în zori pe toţi cei nominalizaţi de noi.
Încheiem relatările cu o întrebare retorică: Credeţi că poate fi în stare un şef de instituţie să se desfete cu o subalternă, aceasta să nască iar şeful să devină naşul propriului copil? Noi am zice că da. Pe curând!
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Îndemn… din dormitor
Reţeta zilei: Supă cremă de roşii
Horoscopul zilei
Un drept la replică conceput după cât l-a ajutat mintea
Ioan Rotundu
Prognoza meteo pentru vineri
Doi inspectori ai Garzii Financiare au fost retinuti de procurorii DNA
dupa ce au cerut mita 10.500 de euro de la administratorii unei firme
Terenul cumparat de Elena Udrea cu creditul de 3,9 mil euro de la BRD a fost scos la licitatie de banca
UE inaspreste tonul fata de Grecia
Schulz avertizeaza Atena ca nu poate cere solidaritate fara sa o ofere in cazul sanctiunilor impotriva Rusiei
Reuniune de urgenta a ministrilor de externe din UE pe subiectul situatiei din Ucraina
Rusia avertizeaza cu o "catastrofa"
Laura Codruta Kovesi, la bilantul Politiei Romane
Peste 5.100 de dosare penale sunt in lucru la DNA
Catalin Predoiu s-ar fi recomandat ca "prim-ministru ce urmeaza sa fie ales" la o intalnire oficiala din Praga
Cum au ajuns procurorii la Elena Udrea
Mecanismul prin care banii negri se albesc
Portariuc, neconvingător privind necesitatea angajărilor la Primăria Botoșani
Liderii pensionarilor cer discuţii cu factorii de decizie din judeţ
Preţul tot mai crescut al apei ne întoarce la coromâslă
Luizoaia, zona din municipiul Botoșani unde Evul mediu nu a dispărut
Comunicat de presă: ”Muzeul cu pove;ti”
Adriean Videanu, retinut de DNA in dosarul fostei sefe a DIICOT Alina Bica
acuzatia - complicitate la abuz in serviciu
Dragnea, despre negocieri ale lui Blaga cu Geoana si Vanghelie
Le doresc succes, sunt oameni de viitor
Simona Halep, pe locul 1 in topul celor mai bine imbracate jucatoare de la Australian Open
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă