Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
565
De la 07 Ianuarie 2003
123652551

România – raiul corupţiei protejat de clasa politică

  • Ioan Rotundu
  • 2 February 2023, 20:59

„Cu un scor de 44 din 100 de puncte posibile, România rămâne în topul celor mai corupte țări din UE. Deși punctajele sunt similare cu cele din 2019 pentru majoritatea statelor membre, în premieră, trei state împart ultimul loc în clasamentul întocmit la nivelul UE: România, Bulgaria și Ungaria” – scris portalul de ştiri Europa Liberă în articolul intitulat „.Indicele de Percepţie a Corupţiei: România rămâne în top trei UE” publicat în 28 ianuarie a.c.
Preşedinţia României, Parlamentul, Guvernul n-au reuşit la finalul anului trecut să ne bage în Spaţiul Schengen, dar au reuşit, prin modul în care legiferează şi administrează România să ne aşeze pe un loc fruntaş în rândul celor mai corupte ţări din Uniunea Europeană.
Cum puteam noi să fim primiţi în Spaţiul Schengen când suntem conduşi de un preşedinte care a preluat funcţia supremă în stat în plin scandal cu privire la cele 7 locuinţe din Sibiu dobândite pe căi obscure?
Cum puteam fi primiţi când avem un premier dovedit plagiator, un ministru de Interne şi el plagiator, un preşedinte de Senat în persoana Alinei Gorghiu care, cu vocea ei de gardiancă comunistă, inversând realitatea ne vorbeşte răstit şi apăsat că PNL-ul este partidul care ne apără interesele, cu un preşedinte la Camera Deputaţilor în persoana lui Marcel Ciolacu, lider al PSD, care se vrea premier şi care n-a aflat că inflaţia este totuna cu scumpirea.
Guvernul, Parlamentul, cu susţinerea pe faţă a judecătorilor de la Curtea Constituţională şi a preşedintelui Klaus Iohannis, au redus prin legi mistificate competenţele procurorilor DNA ca să nu-i mai poată ancheta pe corupţii din instituţiile cheie ale statului.
Joi, 2 februarie a.c., procurorul şef al DNA, Crin Bologa (foto), a prezentat bilanţul pe anul 2022. Peste 60 de dosare cu zeci de angajaţi ai statului au fost trimişi în judecată pentru jefuirea banilor publici pe motiv de COVID – 19, alte peste 90 de dosare fiind în curs de anchetă, paguba ridicându-se la sute de milioane de euro.
Politicienii români, aflaţi în funcţii de decizie, parlamentarii, au blocat cu cerbicie ca actele de corupţie ale magistraţilor să mai fie anchetate de procurorii DNA.
Aşa că, în justiţia română corupţia este la ea acasă. Iar exemplele curg într-un şir interminabil: judecătorii au blocat cercetarea plagiatului premierului Ciucă, l-au achitat pe Călin Tăriceanu pentru faptul că, în calitate de preşedinte al Senatului, a menţinut în funcţia de senator un condamnat penal, au tergiversat dosarele Revoluţiei pentru a nu fi Ion Iliescu condamnat, au blocat ancheta asupra acţiunilor bătăuşe ale jandarmilor din 10 august 2018, au mutat dosarele de la o instanţă la alta până ce faptele s-au prescris etc.
Se vorbeşte de mai multă vreme că politicul decide soluţiile în unele dosare. Recent, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat într-o emisiune la Radio Europa FM că fostul poliţist Dan Hosu,soţul Georgianei Hosu, fostă procuror şef al DIICOT a fost achitat de toate cele 4 capete de acuzare. De precizat că prima instanţă l-a condamnat pe Hosu la închisoare.
Cum pronunţarea judecătorilor era stabilită pentru 7 februarie a.c., toată suflarea de bună credinţă s-a întrebat de unde ştia ministrul Predoiu de achitare? Cercetările jurnalistice ulterioare au scos la iveală că Predoiu a avut o întâlnire privată cu una dintre cele 3 judecătoare. Ce altă dovadă mai vreţi ca să fiuţi convinşi că justiţia românească este controlată politic?
În orice altă ţară din UE, ministrul ar fi demisionat imediat. La noi Predoiu nici gând nu are, deşi i-au cerut demisia 8 asociaţii neguvernamentale şi o asociaţie a procurorilor.
România se află printre cele mai corupte ţări din UE, alături de Bulgaria şi Ungaria. Am ajuns în această situaţie din cauza clasei noastre politice constituită într-o grupare mafiotă ce-a luat prizonier întreg poporul. Părerea mea![

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul săptămânii 30.01 – 5.02.2023
Bancul săptămânii: Avocatul cel zgârcit şi primarul umilit
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Potlogăriile lui Panaite sunt doar vârful unui aisberg mafiot ce jefuieşte Nova Apaserv
Ioan Rotundu
Un judecător botoşănean sparge monopolul puterii BOR
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog