Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23159
De la 07 Ianuarie 2003
111404432

Maşina de vot a funcţionat perfect

  • Conţac şi Ţurcanu sunt vicepreşedinţi ai CJ Botoşani
  • 29 June 2008, 23:00

Consiliul Judeţean Botoşani are de-acum doi vicepreşedinţi şi se poate trece la treabă. Şedinţa de constituire a avut loc sâmbătă fără incidente, toţi cei 32 consilieri judeţeni fiind prezenţi. Sala de şedinţe a Prefecturii a fost arhiplină de persoane interesate mai ales de rezultatul alegerii celor doi colaboratori cu care va lucra de acum înainte, vreme de patru ani, preşedintele CJ Botoşani, pedelistul Mihai Ţâbuleac. Cu toate că s-a încercat o contracarare a intenţiilor celor trei partide (PSD - 10 consilieri, PNL - 10 consilieri şi PRM - 2 consilieri) – ce s-au aliat în ideea obţinerii majorităţii în Consiliul Judeţean, efortul pedeliştilor a fost în van. În final, propunerile alianţei au avut câştig de cauză. Mai exact, consilierii PD-L (10 la număr) au venit cu propuneri de candidaţi de la formaţiunile rivale, cu intenţia de a sparge Alianţa. A fost propusă astfel social democrata Manuela Zarug, liberalii Gheorghe Sorescu şi Ioan Ciobanu, pedeliştii Cristian Achiţei şi Tiberiu Lungu. Liberalii l-au propus pe Florin Ţurcanu, iar social democraţii pe Constantin Conţac. În cursă au intrat doar patru concurenţi, restul mulţumind pentru propunere şi refuzând posibila funcţie.

„Mă simt în stare, dar nu vreau”
Social democratul Gheorghe Marcu a motivat refuzul de a concura cu faptul că are alte priorităţi. Moment în care, şeful CJ, Mihai Ţâbuleac i-a reproşat sec că adevărul e că nu se simte în stare. Mai plastică s-a dovedit a fi Manuela Zarug: „Domnule preşedinte, mă simt în stare, dar nu vreau”.„cei 022 în loc de 322” . Trimiterea fiind directă către cei 22 consilieri din Alianţa PSD- PNL- PRM. Liberalul Liviu Câmpanu i-a amintit şefului CJ că trebuie să dea dovadă de seriozitate, la care Mihai Ţâbuleac a replicat că remarcile sale nu au decât rolul de a mai descreţi puţin frunţile. Moment în care, social democratul Constantin Conţac a prins mingea la fileu: „Dar ce, s-au încreţit?”. În cele din urmă, pe buletinele de vot au fost trecuţi Constantin Conţac, Tiberiu Lungu, Florin Ţurcanu şi Cristian Achiţei.

Le va da utilitate celor doi subalterni
În urma votului secret, câştigători au ieşit Constantin Conţac şi Florin Ţurcanu, ambii cu 22 voturi pentru şi 11 împotrivă. Semn că alianţa a funcţionat. „Rămâne de văzut dacă ce au hotărât consilierii a fost înţelept sau nu. Mă refer în primul rând la această coaliţie PSD-PNL-PRM. Ei susţin că au votat potrivit negocierilor, dar nu ştiu dacă în aceeaşi măsură conform intereselor cetăţenilor judeţului Botoşani, care atunci când le-au dat votul nu ştiau de aceste aranjamente. Acesta este rezultatul votului şi ne supunem. Mă voi strădui să fac în aşa fel încât cei doi vicepreşedinţi să-şi dovedească şi utilitatea în ce priveşte acţiunea în CJ”, a declarat Mihai Ţâbuleac, specificând că în ce priveşte maniera de vot nu a fost una tocmai corectă. În sensul că unii consilieri au vrut să-şi arate fidelitatea faţă de partid, arătând votul la ieşirea din cabină. Preşedintele CJ Botoşani este nemulţumit de acest comportament, dar apreciază totuşi responsabilitatea este a consilierilor în cauză şi îi priveşte. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Invidia lui Gheorghe
Aveţi bani, puteţi cumpăra o maşină interesantă!
Un deţinut a câştigat procesul cu închisoarea pe motiv de hrană religioasă
Primari care şi-au călcat demnitatea în picioare
Program Tele'M Botoşani luni, 30 iunie
Leacul lui Năstase... pentru DNA
Comentariul comentariilor (CXLVIII)
(Ioan Rotundu)
Ştire pozitivă despre Văcăroiu
Sondaj Naţional ATLE, iunie 2008
România politică după alegerile locale
Hai la instrucţie!
Patru colecţionari botoşăneni au expus la EFIRO 2008
Festival mai mult decât gălăgios pentru rockerii botoşăneni
Liviu Câmpanu şi-a abandonat jurământul
Deficit de locuri la grădiniţele din Botoşani
Începe recolta la păioase
Birocratul Elvădeanu sfidează ridicolul şi bunul simţ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă