Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13053
De la 07 Ianuarie 2003
123804604

Călăraşi: “Pomul care face roade este lovit cu pietre”

  • 29 June 2012, 23:00

Vineri, de sărbătoarea Sfinţilor Petru şi Pavel, primarul comunei Călăraşi, Elena Vrajotis, a depus jurământul pentru un nou mandat, care se anunţă din start foarte anevoios din cauza conjuncturii politice.
Edilul cu fustă aparţine Alianţei Mişcarea pentru Botoşani şi se află la cârma comunei Călăraşi pentru a doua oară. Ceremonia de investire a fost oficiată de doi jurişti ai Prefecturii Botoşani., Ana Simion, Carmen Prisecariu
Marele absent a fost prefectul Adrian Constantinescu care a promis la ultimna conferinţă de presă că va ajunge la toate festivităăţile de investire unde primari sunt femei. Printre invitaţii speciali s-a regăsit deputatul Nicolae Rebenciuc. În structura Consiliului Local Călăraşi se regăsesc nouă consilieri ai Mişcării pentru Botoşani, un consilier al USL şi trei consilieri ai Partitului Poporului-Dan Diaconescu.
După jurământul pe alocuri stângaci al consilierilor locali, vizibil emoţionaţi, a venit rândul primăriţei Elena Vrajotis, care pe lângă îndeplinirea formalităţilor a invitat la un climat de cooperare, de de linişte în cadrul şedinţelor de Consiliu Local, pentru a se lua la final soluţii bune pentru călărăşeni, în condiţii extrem de vitrege.
“În mandatul trecut, consilierii şi-au făcut treaba ca la carte şi s-au făcut lucruri frumoase pentru comună. Aşa doresc şi în acest mandat. Doresc să mulţumesc tuturor şi în special domnului Neculai Rebenciuc care ne-a ajutat comuna foarte mult. A fost unul dintre deputaţii cărăra le-a păsat de interesul celor pe care îi reprezintă în parlament” a spus Elena Vrajotis.
Unul dintre aleşii locali, Pantelimon Mânzat, a sisntetizat într-un mod plastic vremurile tulburi care vor scălda mandatul primăriţei de Călăraşi. “Să nu uităm: Pomul care face roade este lovit cu pietre” a spus acesta, anticipând oarecum greutăţile care se anunţă la orizont.
După ceconsilierii judeţeni au aprobat vineri repartizarea sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pe unităţi administrativ-teritoriale, pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale, precum şi pentru susţinerea proiectelor şi programelor de dezvoltare locală, pe anul 2012, Primăria Călăraşi a primit bani în bătaie de joc, având în vedere investiţiile ce se derulează.
Elena Vrajotis a declarat că va ataca în Instanţă Hotărârea pe motiv că primarii nu au fost consultaţi şi nu li s-a explicat cum anume şi pe ce criterii au fost alocate acele sume” „Este dreptul comunei. Să-mi explice cineva de ce ni s-au dat aşa puţini bani” a spus Elena Vrajotis.
După jurământul primarului a venit rândul alegerii viceprimarului de Călăraşi. A existat o singură propunere, Pavel Costea, un gospodar îndrăgit de oamenii din Călăraşi. Acesta a fost votat în unanimitate.
Ceremonia s-a încheiat fără incidente cu o surpriză a formaţiei de dansuri a comunei Călăraşi care au venit îmbrăcaţi impecabil, în costume naţionale, ca să facă o surpriză primăriţei şi celor prezenţi. Ritmul acestora i-a antrenat şi pe cei prezenţi care s-au lăsat cuprinşi la final într-o horă pe versurile „Cântecul primăriţei”. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Pesimistul şi optimistul
Şerban Huidu a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare
Şedinţa reunită a Parlamentului marti, Victor Ponta va prezenta un mesaj forului legislativ
Procedura declarării si plăţii contribuţiei la asigurările de sănătate
Marea lovitura
Dan Tapalaga
Euro şi petrolul cresc în urma deciziilor liderilor europeni la Bruxelles
Dizolvarea comisiei ce analizează plagiatul - bizară
în alte părţi ale Europei, pentru plagiat demisionezi Premierul Ponta
Consiliul general al CNATDCU a decis că Victor Ponta a plagiat Premierul
Tleviziunea Română continuă cenzura împotriva manifestaţiilor pro-nire de la Chişinău şi Bucureşti
“Lăzescu sau Cristea aceeaşi mizerie!”
Marşuri la Bucuresti şi Chişinău. "Unire!", "România!", "Federalizare = Rusificare", "Basarabia - pământ românesc!", "1940: suferință, deportări, execuții - 2012: vrem unire, nu discuții"
Jigodiile tac
Ioan Rotundu
La CET continuă lucrările de modernizare
Răuseni: Maria Jijie, învinsă la o diferenţă de cinci voturi
Facă-se voia lui Portariuc, a zis Vrăjitoru. Şi s-a făcut
George Enescu: Pentru a cincia oară investită primăriţă
IŞJ: Prefectul s-a făcut punte între Huncă şi Macovei
Noul şef al PC bravează cu anunţarea de controale drastice
Haos în procedurile de titularizare a profesorilor
Schimbări de parteneri în proiectul de formare a 5.400 de profesori
Botoşani: Sute de elevi din judeţ cu note sub 3 la evaluarea naţională
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog