Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15141
De la 07 Ianuarie 2003
112992576

Editorial

De ieri, ne-am pricopsit cu „cel mai sincer guvern”

  • Ioan Rotundu
  • 29 June 2017, 23:00

După ce Victor Ponta ne-a fericit cu „cel mai cinstit guvern postdecembrist” iar Dragnea cu „cel mai competent guvern”, iată că acelaşi Dragnea a recidivat ieri şi ne-a dat „cel mai sincer guvern”.
În discursul său de ieri din Parlament de investire a Guvernului Tudose (foto), Dragnea a susţinut că PSD-ul este singurul partid postdecembrist care a recunoscut public că guvernul său este incompetent, şi l-a demis pentru a forma un altul. deşi la investirea Guvernului Grindeanu acelaşi Dragnea a declarat că a dat ţării „cel mai competent guvern”. A mai vorbit Dragnea despre modul cinstit şi onest cu care PSD-ul guvernează România, toate deciziile fiind luate transparent şi numai după largi consultări publice.
Doamne, de mult nu mi-a fost dat să ascult un discurs atât de mincinos, ipocrit şi manipulator precum cel de ieri al lui Liviu Dragnea în dubla sa calitate de preşedinte al PSD şi de preşedinte al Camerei Deputaţilor! Marea tragedie a noastră, a românilor, este că majoritatea cetăţenilor dau crezare vorbelor ipocrite şi mincinoase ale lui Liviu Dragnea. Sunt atât de creduli că le lipseşte acel dram de minte să înţeleagă că adevărul este cu totul altul şi este unul extrem de crud cu viitorul nostru.
Cel mai „sincer guvern” instalat ieri este de fapt cel mai mincinos guvern din istoria postdecembristă a ţării pentru că din prima zi a minţit poporul român, ascunzând cu grijă valul de impozite şi taxe care se va abate asupra firmelor şi a noastră ca persoane fizice contribuabile. În timp ce Dragnea perora de la tribuna Parlamentului cât de sincer este PSD-ul cu românii, la Bursa de Valori Bucureşti acţiunile scădeau alarmant iar devalorizarea leului face prăpăd prin buzunarele celor cu credite în valută. Dar să inventariem noua „ţopăială” fiscală a PSD-ului, cum a numit-o tot ieri preşedintele României Klaus Iohannis:
Se va introduce din nou impozitul pe cifra de afaceri, renunţându-se la impozitul pe profit. Decizia va avea consecinţe catastrofale şi va duce la pierderea a sute de mii de locuri de muncă în sistemul privat. Prima oară o astfel de măsură a aplicat-o Guvernul Boc şi s-a soldat cu dispariţia a o sută de mii de firme şi desfiinţarea a peste 200 mii locuri de muncă. Boc a revenit asupra măsurii dar răul era deja făcut. Guvernul Ponta a introdus şi el pentru scurt timp această măsură dar a renunţat imediat. Iată că premierul din umbră, Liviu Dragnea, inginer cu repetenţie în facultate, o introduce din nou. Motivaţia sa că firmele mari ascund profitul este una de tip comunist şi nu în concordanţă cu o economie de piaţă. Cine i-a oprit pe cei de la Fisc să verifice realitatea profitului raportat? Nimeni. A dat Dragnea exemplu vreo firmă mare care a ascuns profitul? N-a dat. Aplicarea măsurii va mătura iarăşi câteva sute de mii de locuri de muncă iar firmele mari vor include impozitul în preţul produselor şi al serviciilor. În final, pe noi ne impozitează Dragnea şi nu marile companii.
Naţionalizarea filonului doi de pensii devine o certitudine. Noul ministru al Finanţelor a spus-o cu subiect şi predicat. A încercat Dragnea să dreagă busuiocul spunând că ministrul Finanţelor şi-a început activitatea cu stângul, dar realitatea este cea spusă de proaspătul ministru, mincinosul fiind Dragnea. O naţionalizare a acestui filon care este unul privat va lăsa fără pensii la bătrâneţe milioanele de angajaţi care de 10 ani contribuie la acest filon. De ce-l naţionalizează Dragnea? Pentru că nu mai are bani la plata pensiilor, cât despre majorarea acestora cred că s-au convins şi cei mai cerberi social-democraţi cu părul alb că au fost minţiţi.
La anul s-a stabilit ca salarul minim pe economie să crească la 2000 lei, cică pentru a mări veniturile şi pentru angajaţii din sectorul privat. N-a majorat salariile la niciun bugetar, amânând totul pentru la anul, inclusiv tichetele pentru vacanţă. iar acum face majorări şi pentru cei din sectorul privat. De fapt, majorarea salarului minim va aduce bani mai mulţi tot pentru bugetari. Pentru cei din sectorul privat va aduce reduceri de forţă de muncă pentru că patronii nu vor putea să dea salariu de 2000 lei unui nou angajat care să aibă acelaşi salariu cu un altul care munceşte în firmă de cinci sau zece ani. Va trebui să-i majoreze leafa şi celui mai vechi, dar o va face prin reducere de personal. Practică deja încetăţenită la fiecare nouă majorare a salariului minim.
O altă trăsnaie tipică PSD-ului este introducerea unei taxe de solidaritate. Cei care au studiat şi s-au calificat la nivel de performanţă şi primesc o leafă mai mare de 14.500 lei vor plăti o taxă de solidaritate din care să se înfrupte cei care au fugit de şcoală, sunt asistaţi social şi votanţi ai PSD-ului. Iar regăsim în această măsură gândirea tipic comunistă, adică veniturile să fie împărţite fiecăruia după nevoi şi nu după munca prestată. Avem în România câteva sute de mii de IT-şti care realizează prin munca lor de înaltă calificare şi competenţă anual 5% din PIB. La ce să mai stea aceşti informaticieni în România? Să muncească pentru puturoşii aflaţi în solda PSD-ului? Nu, vor pleca cu toţii departe de ţară să nu m mai audă de Dragnea şi alţi neisprăviţi din PSD care au ucis învăţământul şi au lăsat ţara fără forţă de muncă calificată, mai ales în meserii.
O altă taxă trăsnită este cea care se va aplica asupra produselor nocive sănătăţii. Nu ne-a spus cinstitul Dragnea cum vine cu această taxă. Novice sunt toate produsele alimentare care conţin E-uri. De le va taxa special, taxa tot noi o vom plăti. Dar dacă sunt produse nocive sănătăţii, de ce sunt legiferate spre comercializare? Tăcere totală în PSD.
În goana după bani la buget s-a pregătit şi un impozit suplimentar de cel puţin 20% asupra profiturilor obţinute din extracţia de resurse naturale si neprelucrate în România. Noi am pus pe chituci Institutul de Petrol şi Gaze de la Ploieşti, institutele de cercetare în minerit, am distrus fabricile care produceau tehnologia de explorare şi exploatare a resurselor naturale subterane. Au venit străinii să ne facă treaba cu utilajele lor performante. Dacă le va fi aplicată o astfel de taxă, îşi vor lua jucăriile şi vor pleca lăsând în urmă mii de români fără locuri de muncă, başca firmele româneşti de pe orizontală care le asigură accesoriile şi care vor dispărea şi ele. Dar cel mai grav va fi avertismentul pentru investitorii străini. Aceştia nu vor mai veni în România pentru că n-au siguranţa afacerii de mâine din punct de vedere fiscal.
Un alt bir pus firmelor este obligaţia sa plătească contribuţia pentru pensii si sănătate la nivelul salariului minim pentru toţi salariaţii, inclusiv pentru cei cu timp parţial de lucru şi cei cu plata în acord. O adevărată aberaţie fiscală. Cum să plătească patronul fond de pensii şi sănătate pentru nemuncă? De vreme ce angajatul este cu jumătate de normă, un job suplimentar pentru el ca să-şi rotunjească veniturile în familie, va aduce lunar la bugetul asigurărilor sociale venituri ca pentru două salarii întregi. Dar ce patron va accepta să plătească bani pentru nemuncă? Niciunul. În schimb vor dispărea de pe piaţa muncii joburile cu fracţiuni de normă de lucru, ceea ce va lovi crunt în cei care au joburi suplimentare pentru a câştiga să-şi plătească rata la bancă şi să-şi întreţină familia. O astfel de măsură este una iraţională, este criminală din punct de vedere social.
A venit şi rândul bugetarilor. Nici n-au apucat să se bucure de majorările de salarii din noua lege a salarizării că deja PSD-ul, prin proaspătul ministru al Finanţelor, a anunţat că va proceda la reduceri masive de personal pentru că nu sunt bani la buget să fie plătiţi cu toţii. Iată răsplata PSD-ului pentru voturile cu care se laudă în faţa ţării că sunt investiţi să ne conducă.
V-am prezentat în sinteză noile măsuri fiscale pregătite de PSD pentru a fi aplicate de către Guvernul Tudose., Sunt măsuri stabilite în noaptea de dinaintea investirii guvernului în Parlament. Noaptea, ca hoţii, rămâne în continuare deviza de lucru a PSD-ului susţinut de ALDE, UDMR şi oportuniştii de la minorităţi. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Strategie educativă eşuată
Horoscopul zilei de 30..06.2017
Primăria Botoşani – Comunicat de presă
Surse: Florin Georgescu si Gheorghe Gherghina, artizanii programului de guvernare Tudose
Ministrul Finante,or anunta concedieri la bugetari daca Fiscul nu va reusi colectarea veniturilor la buget
Modificare cu impact urias asupra economiei:
Impozitul pe profit dispare si va fi inlocuit cu un impozit pe cifra de afaceri a firmelor. Vor fi trei trepte de impozitare, de la 1% la 3%
Ce spunea Dragnea in urma cu doua luni despre nationalizarea pilonului II de pensii:
Nu exista o discutie nici macar formala privind pensiile private
Klaus Iohannis, mesaj dur la depunerea juramantului noului guvern:
Ati bagat tara in criza fiindca nu ati stiut sa guvernati / Incetati cu aceasta topaiala fiscal-bugetara
Ce spunea Dragnea in urma cu doua luni despre nationalizarea pilonului II de pensii:
Nu exista o discutie nici macar formala privind pensiile private
Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei, reactie la noul program de guvernare:
Am luat cunostinta cu surprindere. Va afecta investitii de amploare si va compromite ciclul pozitiv de crestere al economiei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă