Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6651
De la 07 Ianuarie 2003
123769867

În zgomot de cătuşe, Macaleţi bate şaua să priceapă iapa

  • 29 May 2011, 23:00

Deputatul botoşănean Costică Macaleţi, fost prefect, aflat într-un trend descendent pe scena politică, apreciază că atribuţiile primului reprezentant al Guvernului în teritoriu sunt concentrate pe un singur segment, şi anume validarea Hotărârilor de Consiliu Local.
Cam aceasta este de fapt singura preocupare pe care ar trebui să o aibă un prefect, potrivit lui Costică Macaleţi. De altfel, parlamentarul recunoaşte că a avut deja o polemică cu Cristian Roman pe tema avizului pe care primul reprezentant al Guvernului îl dă în cazul numirilor în fruntea instituţiilor deconcentrate.
Acesta s-a declarat nemulţumit pentru că, în general, acţiunile prefectului trec graniţa politicului, ceea ce intră în incompatibilitate cu statutul de reprezentant al Guvernului.
„Avizul prefectului la numirea directorilor de instituţii publice, dintr-o dată l-ai trimis în sfera politică. Punctul meu de vedere, am spus-o şi actualul prefect m-a contrazis, principala atribuţie a prefectului este de control asupra hotărârilor consiliilor locale. Principalul şi cam atât.
Pentru că este reprezentantul Guvernului, legea 340 trebuie revizuită. Inclusiv poziţia de înalt funcţionar public şi poziţia de politician sau nu. Una este ca prefectul să participe la alegeri, ori eşti înalt funcţionar public, ori faci politică, deci trebuie separate aceste două lucruri foarte clare şi interzise, să fie compatibilitate. Mie nu cred că mi-au zornăit vreodată cătuşele”
, a spus Costică Macaleţi.
Acesta a ţinut să precizeze că declaraţia sa nu este o sugestie la adresa prefectului Cristian Roman. Părerile sale sunt concluzii ale unor întâlniri a membrilor PSD la întâlnirea zonală a Departamentului de Administraţie Publică Locală desfăşurată la Bacău, care a avut drept punct principal de dezbatere maniera de exercitare a atribuţiilor în administraţia locală.
„Din punctul meu de vedere este neconstituţional că primarul poate să ţină şedinţe de CL, ca şi cum Emil Boc ar ţine şedinţe de la Camera Deputaţilor, ca şi cum Roberta Anastase nu ar fi de ajuns, să mai vină şi el, deci mi se pare anormală chestia asta”, a precizat Costică Macaleţi. (Lavinia Preda)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Potenţa moşului
Caricatura zilei
Liderul escadrilei Blue Angels şi-a dat demisia
după ce piloţii săi au zburat sub altitudinea permisă
Hosni Mubarak si doi foşti oficiali egipteni, amendaţi cu 90 de milioane de dolari
Banii de la FMI, BM si CE s-au dus in finanţarea deficitului bugetar
Vicepreşedintele Parlamentului ungar vrea autonomia Ţinutului Secuiesc
Manuscrisele lui Cioran au ajuns la Bucureşti
Anticorupţie marca PDL
Este puţin probabil ca PDL să nu intre la guvernare după 2012
PDL creşte în sondaje, USL scade
Un mesaj spam a anunţat moartea lui Traian Băsescu
Oferta economica ă USL. Câteva cifre şi litere
Prea multe necunoscute
Ioan Rotundu
PDL-iştii botoşăneni nu se gândesc încă la candidaturi
Flutur se bucură că s-a mărit vacanţa de iarnă a elevilor
Iar nu mai sunt bani de salarii pentru profesori
450 de şomeri s-au angajat
Tot mai puţini bani alocaţi Programului „Bani de liceu”
Vorbe grele în Casa Domnului
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog