Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Administraţie
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5344
De la 07 Ianuarie 2003
112795570

Botoşani: Cu orice preţ, Nechifor vrea director la Staţiune (II)

  • Ioan Rotundu
  • 29 May 2013, 23:00

Rămân în logica Notei de constatare întocmită de către controlorii Institutului Palas – Constanţa care au verificat secvenţial activitatea Staţiunii Popăuţi. Am observat că unii cititori au pus la îndoială veridicitatea datelor de jefuire a patrimoniului Staţiunii cuprinse în articolul de ieri.
Totul este prezentat absolut în litera şi spiritul actului de control întocmit de specialiştii de la Palas şi nimic nu este inventat de cineva din interiorul sau exteriorul Staţiunii. Nu am ajuns încă la stadiul să fac public şi opiniile angajaţilor din Staţiune, deşi am un set de documente oficiale care consemnează comportamentul ştiinţific şi organizatoric al acestora.
Apoi, am mai observat că s-a postat un comentariu menit să creeze o anumită diversiune, susţinând că aş fi manipulat sau plătit de fostul director Ilie Chiorăscu şi un anume Luigi Ionescu, crescător de oi şi vaci care a reclamat la Tele’M anumite aspecte ce au fost filmate şi difuzate public, aspecte confirmate chiar de angajaţii Staţiunii.
Stă în justificarea celor implicaţi în acte de corupţie să afirme ca un jurnalist care dezvăluie public anumite realităţi să fie acuzat că este manipulat sau plătit, diversiune prin care cel implicat în acte de corupţie evită să dea explicaţii publice asupra acuzaţiilor care i se aduc.
Cunosc foarte bine această artă a manipulării publice şi ştiu cum trebuie procedat ca să nu fiu victima corupţilor şi a politicienilor ticăloşi prin tot ceea ce fac la adăpostul unor funcţii sau demnităţi publice.
Am mai explicat public acest lucru: sunt pregătit să lupt cu corupţii şi nu voi da înapoi, chiar dacă mi se transmit ameninţări directe sau prin interpuşi. Le-am mai sugerat celor implicaţi în acte de corupţie să aibă răbdare că va apărea cartea dedicată lor şi intitulată „Botoşani – marea şi mica corupţie”. Abia atunci vor avea suficiente motive să mă ameninţe, aşa că le recomand să-şi conserve forţele pentru atunci.
Şi acum să continuăm cu noi aspecte consemnate de către controlorii Institutului Palas.
În perioada cât s-a desfăşurat controlul, Ionică Nechifor, însoţit de preşedintele Consiliului JudeţeanBotoşani, Florin Ţurcanu, au încercat vreme de două ore să influenţeze concluziile controlului, fapt recunoscut de controlori şi consemnat în actul întocmit astfel: „În ziua de 5 aprilie 2013, la orele 09,15, în biroul directorului Florea în care ne aflam, au intrat D-nii Ţurcanu Florin şi Nechifor Ionică. În timpul discuţiilor purtate între diverşi, D-nul preşedinte Ţurcanu a afirmat că este în căutarea unor soluţii legale de acordare a unui sprijin financiar staţiunii, dar asta nu înseamnă plata salariilor restante. A afirmat că va asfalta aleile staţiunii.” De precizat că Staţiunea Popăuţi nu are nicio subordonare în plan judeţean, cu atât mai puţin Consiliului Judeţean Botoşani.
Staţiunea este subordonată direct Academiei Române de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti.
Legat de prezenţa preşedintelui Ţurcanu la Staţiune în timpul controlului, fostul director Ilie Chiorăscu a precizat că acesta a fost victima lui Ionică Nechifor, care s-a folosit de compania preşedintelui pentru a influenţa constatările controlorilor, numai că scenariul pus la cale de Nechifor n-a dat rezultate, controlorii făcându-şi corect datoria.
Asfaltarea aleilor Staţiunii pe cheltuiala CJ s-ar justifica prin degradarea acestora în timpul ediţiilor târgurilor de animale organizate de CJ şi Nechifor. În rest, CJ nu poate şi nu are temei legal să finanţeze Staţiunea, cum a afirmat Nechifor că se va întâmpla.
O altă tehnică de a controla activitatea Staţiunii din exterior, pusă la cale de Ionică Nechifor cu actualul director Marian Florea, a fost ameninţarea salariaţilor de la contabilitate şi cei de cercetare că vor fi concediaţi pentru că aceste activităţi se vor externaliza. În realitate, prin aceste ameninţări se urmărea determinarea angajaţilor să nu mai dezvăluie din contabilitate date legate de datoriile lui Nechifor către Staţiune cât şi despre implicaţiile sale în activitatea curentă.
În ziua de 18 martie 2013 directorul actual a chemat pe rând salariaţii Hamburda Liliana, Toma Mihaela, Şuhanea Nahit Simona şi Sladariu Dănuţ cărora le-a cerut demisiile din funcţiile deţinute în cadrul compartimentului contabil. A doua ztia i-a chemat pe restul salariaţilor şi le-a cerut cereri de concediu fără plată. Totul făcea parte din planul de blocare a activităţii Staţiunii pentru ca apoi să intre ăn scenă Ionică Nechifor.
„Nu am mai luat declaraţii de la diverşi, referitor nla faptul că în ziua de 19 martie ar fi fost chemaţi de directore care le-ar fi cerut să depună cererile de concediu fără plată pentru că din discuţia avută cu actualul director pe această temă, acesta a recunoscut că i-a chemat pe salariaţi şi le-a prezentat situaţia în care se află staţiunea, fără finanţare şi le-ar fi spus să-şi ia concedii fără plată” – stă scrisa în Nota de constatare.
Când conducerea unei unităţi ia decizia de concedieri sau restrângeri de activitate adună toţi salariaţii într-o şedinţă de analiză şi le face cunoscute măsurile care vor fi luate, nicidecum nu-i cheamă pe rând la o discuţie de şantaj, aşa cum a făcut actualul direct Marian Florea.
A mai recunoscut actualul director că le-a spus cercetătorilor să-şi confecţioneze mături şi să măture prin curtea Staţiunii, că munca de lor de cercetare nu mai este nimănui de folos. Ceea ce n-a îndrăznit să facă preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvine, care este şef peste Staţiune, a făcut-o un medic veterinar ajuns director pe căi politice, fără o carieră profesională remarcabilă şi care a recunoscut că execută ordinele lui Nechifor, că este angajatul acestuia şi că merge cu el în teren la bonitarea oilor, activitate de pe urma căreia Nechifor scoate bani frumoşi.
Toată suflarea din Staţiune a fost informată, personal de Nechifor, că din luna octombrie a acestui an el va fi noul director. Oare? (Va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Leac pentru dentiţii neatenţi
Guvernul Ponta înfiinţează o companie de aur pentru Dan Şova
Victor Ponta vrea sa limiteze salariile directorilor din companiile de stat
România, Bulgaria şi Italia - ţări aproape neguvernabile
Împotrivă pe vremea lui Boc, pentru pe vremea USL
Premierul şi ministrul sănătăţii se contrazic
Avertizează asupra riscului unei stagnări in Zona Euro
Scoaterea României şi a altor patru ţări din procedura de deficit excesiv
Petru BOGATU :De ce UE forţează un happy-end la Vilnius?
Alune americane
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă