Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8276
De la 07 Ianuarie 2003
120642905

Botoşani: Directorul Ionică Nechifor acuză că se vrea distrugerea Stațiunii Popăuți

  • 29 May 2014, 23:00

Liberalul Ionică Nechifor, în prezent director al Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Popăuți Botoșani, a cerut ajutor parlamentarilor de Botoșani pentru că se teme pentru soarta instituției pe care o conduce.
Acesta afirmă printre altele că persoane cu influență exercită presiuni asupra sa pentru a închide ochii la anumite aspecte care ar afunda și mai mult situația și așa dezastruoasă a Stațiunii de Cercetare de la Popăuți. Ionică Nechifor spune că Stațiunea Popăuți întâmpină mari dificultăți în recuperarea unor terenuri aflate în proprietate și deținute abuziv (147 h) de către firma SC ECO-LEV SRL, teren de care depinde foarte mult efectivul de ovine existent în Stațiune, fiind foarte aproape de adăposturile de animale ale unității.
Orice demers pentru recuperarea terenurilor se desfășoară anevoios, ceea ce duce la stări conflictuale, incapacitatea de a asigura necesarul de furaje pe 2014, la efectivul existent. ,, Aceste terenuri făceau parte din planul de redresare al stațiunii fiindcă din punct de vedere al documentelor existente la unitate, expiraseră, iar administratorul firmei refuza eliberarea acestora”, spune Ionică Nechifor.
Stațiunea de Cercetare de Popăuți deține în prezent o suprafață de teren de 1.163,02 h, un număr de 1100 capete femele adulte ovine din rasa Karakul de Botoșani, 150 capete femele adulte caprine, 750 cap. tineret an curent, tineret an precedent, masculi). ,,Stațiunea se află într-o situație în care trebuie susținută
În acest moment este pe o direcție bună, de la preluarea funcției de director, zi de zi fac eforturi de a redresa activitatea în Stațiune, aceasta fiind într-o situație in care trebuie sustinută din toate zonele de influență- administrativ, profesional, politic, pentru a reuși redresarea și relansarea atât a cercetării căt și a producției.
Am preluat această Statiune din dorinta de a reda o parte din stralucirea pe care a avut-o alta data, fiind recunoscuta ca institutie ce a creat rasa Karakul de Botosani, spun sa redau partial aceasta stralucire, fiindca nu mai detine la ora actuala efectivul de animale existent in 1989 (17 mii cap) si nici terenul aferent (10 mii h).
Inca din luna iulie 2013, cand am preluat Statiunea de Cercetare Popauti, sunt amenintat de persoane cu influenta pentru a ceda terenurile Staţiunii in exploatarea si in favoarea acestora, mai mult, este deosebit de periculos, initierea unui PROIECT de modificare a Legii 45/2009 cu reglementare in 2011, privind terenurile Statiunii care se discuta in Comisia Pentru Agricultura din Camera Deputatilor
Marti, 3 iubi 2014 la pozitia 7. (Pl.x 226/2014 , Propunerea legislativă privind transmiterea unor terenuri din domeniul public al statului şi din administrarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”– Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi, judeţul Botoşani, în domeniul public al judeţului Botoşani şi în administrarea Consiliului Judeţean Botoşani- Cameră decizională) ”, arată directorul Ionică Nechifor în scrisoarea adresată parlamentarilor. (Liana Anuței)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Replica babei
Prognoza meteo pentru vineri
China: Vehiculul spatial Iepurele de Jad "traieste" insa este slabit
Ucraina: Separatistii au doborat un elicopter al armatei, 12 soldati au fost ucisi
FMI: Economia Romaniei isi revine mai lent decat a altor tari
Ce se va intampla cu gazele din Marea Neagra?
Director interimar la Direcţia de Servicii Publice Sport şi Agrement (DSPSA)
Duminică se deschide cel mai nou și modern spațiu de joacă din oraș
Sâmbătă, ,,Crosului Jandarmeriei”
Din iunie, analize medicale pentru oricine dorește la cel mai tare laborator medical
Lucrările la Stația de tratare a apei potabile de la Ștefănești sunt în grafic
Anunț Urban Serv
Horoscopul zilei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă