Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12727
De la 07 Ianuarie 2003
120749368

Botoşani: Comisarul şef Bunduc se pensionează. Vui va lăsa această moştenire?

  • 29 May 2016, 23:00

Sunt voci prin Poliţia Botoşani care afirmă că pensionarea precipitată a comisarului şef Mihai Bunduc s-ar datora celor de la Jurnalul care au dezvăluit anumite acte de corupţie la care acesta s-a făcut părtaş.
Nici pe departe n-am dezvăluit noi adevărata corupţie care a cuprins Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi cine sunt ofiţerii care fac parte din gruparea mafiotă.
Rotundu a scris prea puţin din ce cunoaşte iar eu, prin articolele semnate, am tras doar semnale de alarmă asupra celor care se ocupă cu lupta împotriva corupţiei, cum este DNA-ul, în speranţa că vor interveni. Până în momentul de faţă n-a avut nimeni interesul să aprofundeze tema corupţiei care macină la Botoşani instituţia Poliţiei.
Afirmaţia celor din interiorul instituţiei că pensionarea precipitată a lui Bunduc s-ar datora celor de la Jurnalul este în parte adevărată. Noi ştiam că echipa de control care a dat iama prin Poliţia de la Iaşi şi Suceava trebuia să vină şi la Botoşani. Avem informaţii că cei din conducerea Sindicatului Poliţiei de la Bucureşti, care au un memoriu detaliat despre cum funcţionează corupţia în IJP Botoşani, l-au avertizat pe Bunduc despre conţinutul memoriului şi i-au recomandat că ar fi mai bine pentru el să se pensioneze înainte de a se face controlul.
Cert este că Mihai Bunduc mâine va ieşi oficial la pensie, lăsând în urma sa o structură mafiotă care va trebui să-i caute un alt şef. Potrivit Regulamentului, funcţia lui Bunduc va fi ocupată interimar de Viorel Şerbănoiu, fost şef al IJP şi rămas pe post de adjunct. Dar se şopteşte pe la colţuri că şefia ar putea fi dată pe mâna lui Dumitru Aioanei, pion de bază al mafiei din Poliţie, cel care n-a putut justifica venituri de vreo 7 miliarde lei vechi dar care luptă la greu cu corupţia de pe postul de şef Serviciu Investigare a criminalităţii Economice. Dacă va fi aşa, înseamnă că ministrul de Interne Petre Tobă, protectorul lui Bunduc, l-a luat sub protecţia sa pe Aioanei iar mafia din Poliţie poate lucra în linişte şi deplină siguranţă.
Dar să vă prezint un segment de activitate care l-a făcut pe comisarul Bunduc să fie foarte puternic în Poliţie şi de temut dar şi să rezolve orice problemă pe care ar fi avut-o protectorii săi cu angajaţii Poliţiei.
Cine în Poliţie are ascensiune asupra Poliţiei Rutiere, are în mână cheia puterii. Pentru că lucrătorii din acest sector sunt cei aflaţi în permanenţă în contact cu strada, cu drumurile publice, locul unde se petrec cele mai multe acte de corupţie şi infracţiuni şi unde puternicii zilei pot da de belea dacă nu se au vine cu şeful cel mare. Bunduc na avut grijă ca şefii de la Poliţia Rutieră, ofiţeri şi agenţie de circulaţie să-i fie tot timpul datori cu ceva ca atunci când el intervine pentru un protejat problema să fie rezolvată fără alte obiecţii.
Unul din canalele de legătura dintre Bunduc şi cei de la Poliţia Rutieră era şoferul său Gabriel Munteanu. Acest poliţist care anterior a lucrat în cadrul Poliţiei Rutiere a fost la un moment dat vârf de lance al corupţiei, fiind cel care contra sumei de 200 dolari te făcea cu permis auto. Dosarul lui este unul foarte interesant, pe vremea când eram în activitatea profesională având acces la informaţiile despre cum a decurs întreaga anchetă.
Revenind la Gabriel Munteanu, ca şofer al lui Bunduc omul venea la serviciu pe la ora 09.00 dimineaţa şi nimeni nu ştia cu ce se ocupă. Dispărea şi apărea numai cu ştiinţa lui Bunduc. Despre activitatea infracţională a lui Munteanu din perioada cât a activat la Poliţia Rutieră veţi afla în episodul următor. Merită de aflat pentru că, potrivit ultimelor zvonuri, pensionarea precipitată a lui Bunduc va atrage şi pensionarea imediată a lui Munteanu pentru a se pierde orice urmă despre relaţiile dintre cei doi. (Va urma)
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Prahova: Zece persoane, membri ai PSD aflati in campanie,
ranite dupa ce un podet s-a rupt in comuna Plopu/ Politia va verifica legalitatea constructiei
Truşeşti: Dinozaurul comunist semianalfabet otrăveşte iarăşi electoratul
Ioan Rotundu
Frumuşica: Liberala cucoana preoteasă a păcătuit în zi de duminică
Prognoza meteo pentru luni si marti in tara
Răchiţi: Bulgaru se vrea primar, dar fără să respecte legile în construcţii
Klaus Iohannis: Am cerut Guvernului un plan de actiune pentru a face din Diaspora o "prioritate nationala" in mod real
Anca Dragu: Guvernul vrea sa modifice prin ordonanta de urgenta legea darii in plata
si sa scuteasca de impozit cazurile sociale
Presedintele Klaus Iohannis se intalneste luni cu printul Charles
Numarul romanilor arestati in Anglia si Tara Galilor a urcat anul trecut la peste 18.000
Horoscopul zilei de 30.05.2016
Bancul zilei: Temperatura la om
Teioasa: Părintele Nicodim şi educaţia creştină cu pumnul
Ioan Rotundu
Avrămeni: Finul îşi reclamă la presă naşul primar
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă