Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Mondene
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3794
De la 07 Ianuarie 2003
113096602

Cine şi cum a reuşit să ne lase fără Parcul Cornişa

  • Ioan Rotundu
  • 29 May 2017, 23:00

Până la urmă liderii PSD Botoşani au găsit calea, chiar dacă extrem de parşivă, de a da aparenţă de legalitate boicotului impus primarului Cătălin Flutur (foto), prin consilierii locali, de a da în funcţiune, fie şi parţial, anumite obiective din Parcul de distracţii Corniţa.
Planul urzit este atât de monstruos şi ticălos încât nici nu vă puteţi imagina . După ce consilierii PSD au blocat în şedinţa de CL iniţiativa primarului Flutur de a prelua la Primărie o parte din obiective cu scopul de a le pune la dispoziţia botoşănenilor, cu o ipocrizie care l-ar fi băgat pe Iuda în mormânt în locul lui Iisus Hristos de ruşine, liderul PSD Botoşani, senatorul nevastă de şofer Doina Federovici a emis un comunicat prin care îi chema pe liberali la colaborare în interesul comunităţii botoşănene. O perversitate morală de care nici Torquemada, Marele Inchizitor al Spaniei, n-ar fi fost în stare.
Apoi, din interiorul PSD-ului au început să curgă fel de fel de afirmaţii cum că dorinţa lui Flutur nu poate fi votată pentru că s-ar încălca legea. Flutur le-a demonstrat cu legea în faţă că are dreptate. Într-o astfel de situaţie, pentru a nu apărea în faţa botoşănenilor ca uzurpatori ai intereselor comunitare, liderii PSD au pus la cale o altă strategie.
Principala problemă la Parcul Cornişa este cea a branşamentului canalizării la reţeaua oraşului. Numai că directorul interimar de la Nova Apaserv, Albret Tănase, un taliban al PSD-ului, a blocat din motive inventate acest branşament fără de care instalaţiile sanitare nu pot funcţiona.
Ca pisica care-şi acoperă murdăria, cei din PSD i-au cerut lui Gabriel Mihai Platon, directorul de la Inspecţia de Stat în Construcţii să trimită un control la parc. Cum era de aşteptat, controlul a stabilit că sistemul de canalizare nu este branşat la acel al oraşului li nici asigurată o altă cale de evacuare a apelor uzate şi dejecţiilor. Planul a funcţionat cea. Tănase n-a acceptat branşamentul iar Platon a constatat că fără branşament obiectivele de la Cornişa, chiar dacă legal pot fi preluate parţial, acest lucru se poate face numai după branşarea canalizării la o sursă de evacuare.
Despre acest Platon pot să vă spun că este un monument al prostiei umane. Am asistat la o evaluare a capacităţii sale intelectuale şi morale şi n-a fost capabil să răspundă la întrebările care i s-au pus nici la nivel de elev de clasa a VIII-a. În schimb este un bun soldat al PSD, capabil să execute toate ordinile primite, chiar dacă ele afectează interesele întregii comunităţi.
Dar boicotul nu s-a oprit aici. La Modern Calor există un bazin neutilizat care ar putea juca rolul de fosă septică, adică să preia apele uzate din Parc prin branşarea sistemului de canalizare la acest bazin.
Numai că directorul Florin Sandu, .şi el disciplinat soldat al PSD, a refuzat branşamentul la bazin pe motiv că acesta ar trebui reabilitat iar procedurile de proiectare, licitare a lucrărilor şi executare ar dura până prin 2020.
Practic, primarul Flutur este învins. Mihai Platon de la ISC se află sub controlul PSD-ului prin menţinerea sa în funcţie. Albert Tănase de la Nova Apaserv se află sub controlul preşedintelui CJ Costică Macaleţi, adică tot al PSD. Iar Florin Sandu de la Modern Calor se află sub controlul LCM stăpânit majoritar şi autoritar tot de PSD.
L-am întrebat pe Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement cum se va rezolva situaţia. Iată ce mi-a răspuns: „Nu mai ştiu, sincer vă spun. Modern Calor vrea licitaţie pentru o investiţie de acoperit bazinul. Un moft ca să nu ne branşăm. Ce vrea Modern Calor nu se va putea rezolva birocratic şi procedural nici până în 2020. Toţi sunt împotriva utilizării Parcului, mă refer la autorităţi. Nimeni nu vine să ne sprijine, toţi vin să ne pună piedici. Nu ştiu ce mai putem face.”
Aşadar, persoana autorizată să administreze Parcul Cornişa a depus armele în faţa ofensivei celor din PSD. Un municipiu cu peste 140 mii de locuitori, un judeţ cu peste 400 mii de locuitori, împiedicaţi să se folosească de o investiţie care a costat peste 75 milioane lei pentru că aşa vor liderii PSDD. Pentru că aceşti lideri care au avut vreme de patru ani un primar care n-a fost capabil de nimic se conduc după principiul „n-am putut noi, să le arătăm că nu pot nici ei”.
Revin la exemplul cu pisica care-şi acoperă murdăria. Cei din PSD îşi acoperă mizeria morală şi boicotul la adresa comunităţii prin a emite în serii prelungite fel de fel de comunicate ipocrite despre cum slujesc ei comunitatea botoşăneană. Dispun de izvoare istorice despre viaţa politică a Botoşaniului de pe la începutul secolului al XVIII-lea. În cei peste 300 de ani de istorie n-am întâlnit un asemenea comportament la cei care au condus destinele acestui oraş.
Dacă judeţul ar avea prefect, acesta i-ar convoca pe toţi factorii responsabili şi le-ar da termen să ca Parcul Cornişa să devină funcţional. Dar Dan Şlincu este pus în funcţie tot de PSD. Şlincu este prefectul acestui partid şi nu al tuturor botoşănenilor. Pentru inconştienţa celor care au votat penalii, imoralii, impostorii, ipocriţii din PSD, acum suferim cu toţii.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Faire play evreiesc
Horoscopul zilei de 30.05.2017
Procurorii au clasat dosarul retrocedarilor ilegale care il viza pe Traian Basescu
Cele mai mari zece economii ale lumii in 2017.
Tara care detine un sfert din avutia planetei
Circulatia pe Transalpina a fost deschisa.
Accesul autovehiculelor, permis intre 07:00 si 20:00
Curtea Constitutionala discuta pe 21 iunie sesizarea PNL privind eliminarea avizului CSAT
la numirea directorului DGPI
Cele 28 de state UE au ajuns la un acord pentru modificarea regulilor de omologare a vehiculelor
Federatia Nationala a Sindicatelor APIA vor sa declanseze conflictul social:
Legea salarizarii reduce drastic salariile din cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura
Exercitiu NATO de amploare in Romania.
Trafic ingreunat la finalul acestei saptamani pe mai multe drumuri nationale pentru deplasarea coloanelor militare
Iohannis pune in premiera Turcia alaturi de doua state ostile NATO:
Axa Rusia-Turcia-Iran "complica" tabloul de securitate din Marea Neagra
Arta manipulării în cazul parcării de la mănăstirea Popăuţi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă