Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2239
De la 07 Ianuarie 2003
123660985

Ţaţa Mincă ameninţă primarii care nu-i satisfac poftele

  • Ioan Rotundu
  • 29 May 2018, 23:00

Liliana Mincă, ajunsă preşedintele ALDE Botoşani impusă prin forţă de la Bucureşti, în prezent vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, pare să fie cuprinsă de beţie puterii şi-şi permite să-i ameninţe pe primarii care nu-i satisfac poftele politice.
Duminică, Liliana Mincă, pe numele de domnişoară Ghervasuc pentru că este proaspăt divorţată, l-a vizitat din nou la Suliţa pe Cornel Popescu, fost senator al PP-DD, migrat la PMP şi rămas fără „coledgiu” în urma alegerilor parlamentare din noiembrie 2016.
În urma tiradei de tip mahala, că nu degeaba a numit-o reporterul Alexandru Panait de la Curierul „ţaţa Mincă”, Mincă i-a garantat lui Ilie Popescu, ruda lui Cornel, că atâta vreme cât ea conduce ALDE Botoşani el nu va putea fi clintit din funcţia de consilier local la Primăria Suliţa. Iar ca vorbele sale să fie bine înţelese şi să li se acorde greutatea cuvenită, Mincă s-a exprimat că „primarul Ciubotaru „să-şi vadă de borşul său că altfel mă ocup eu de el”.
De unde până unde „ţaţa Mincă” îşi permite să ameninţe un primar de comună, în ce calitate o face, ar putea să ne răspundă un procuror de pe la DNA Suceava pentru că ameninţările sale intră în sfera faptelor conexe cu faptele de corupţie.
Dar să explic cum s-a ajuns ca „ţaţa Mincă” să stea la taifas cu Cornel Popescu, punând la cale treburile ţării. Ce anume îi apropie pe cei doi şi care ar putea să le fie interesul comun.
Cornel Popescu, absolvent al Institutului de matematică de 3 ani, fost profesor de matematică în comuna Suliţa, după 1990 a intrat în p0ollitzică ca liberal. A falimentat două societăţi de procesat carne în dorinţa de a ajunge parlamentar dar n-a reuşit decât să datoreze statului peste 10 miliarde lei vechi prin neplata impozitelor şi a TVA-ului.
La alegerile parlamentare din toamna anului 2000 a candidat la Senat pe lista PNL, susţinut de către preşedintele PNL de atunci, senatorul Dinu Secrieru. N-a reuşit nici unul dintre ei. De altfel î n mandatul 2000 – 2004 PNL Botoşani n-a obţinut niciun post de parlamentar.
În alegerile parlamentare din 2004 la Senat locul l-a ocupat Liviu Câmpanu, devenit preşedintele PNL, iar la deputaţi actorul botoşănean Mihai Malaimare, Cornel Popescu fiind marginalizat
La alegerile locale din 2008 a ales să candideze independent la funcţia de consilier judeţean. A strâns voturi cât pentru un consilier local, fiind ignorat de electorat.
Norocul i-a surâs când nu se aştepta. În alegerile parlamentare din toamna anului 2012 a candidat la Senat din partea PP-DD, Dan Diaconescu culegându-l de pe drumuri Voturile obţinute au fost puţine dar norocul i-a venit din distribuirea la nivel de ţară. Pentru că prin arestarea, condamnarea şi încarcerarea lui Dan Diaconescu s-a spart gaşca PP – DD, Cornel Popescu s-a oploşit în PMP, la Botoşani preşedinte fiind Mihai Ţâbuleac, şi el ieşit din atenţia electoratului botoşănean. Alegerile parlamentare din noiembrie 2016 îi va lăsa pe amândoi fără „coledgiu”.
Şi acum să facem cunoştinţă şi cu Liliana Mincă, considerată o traseistă politică de forţă, un fel de colecţionară de partide, oportunismul său politic putând deveni subiect de dezbatere pentru studenţii de la facultăţile cu profil politic.
A intrat în politică în partidul lui Dan Voiculescu, Partidul Conservator. S-a pricopsit cu funcţia de director la Loto România, poziţie de pe care a favorizat familia Voiculescu cu anumite spaţii. A încercat cu ajutorul Antenei 3 să ajungă deputat dar a fost bătută măr în alegerile din Bucureşti. Părăseşte PC-ul pentru PP-DD a pozaa lui Dan Diaconescu, candidând alături de Cornel Popescu. El la Senat, ea la Camera Deputaţilor. Obţine mandatul de deputat tot la resturi. Când Dan Diaconescu este încătuşat, Mincă se mută la Partidul Naţional Democrat fondat de Daniel Fenechiu, Se odihneşte un pic la PND şi sare imediat în barca UNPR-ul lui Gabriel Oprea.
Când Gabriel Oprea dă de belele, Liliana Mincă se lipeşte de PSD dar a simţit că nu-i rost de un nou mandat parlamentar aşa că s-a mutat la PLDE al lui Călin Popescu Tăriceanu. În urma alegerilor din noiembrie 2016 a rămas pe dinafara Parlamentului, deşi a candidat de pe funcţia de deputat.
Rămasă fără „coledgiu”, a încercat să obţină funcţia de prefect de Botoşani dar PSD-ul n-a cedat, aşa că s-a mulţumit doar cu funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.
Cât este de deşteaptă fata care s-a născut în satul Zahoreni şi se muruia în copilărie apa Volovăţului? Ne spune acelaşi reporter Alexandru Panait în articolul din Curierul publicat în 16 august 2016 din care citez: „În 1993 Ghervasuc se înscrie la Universitatea Spiru Haret și reușește în 1999 să obțină licența în Management Financiar-Bancar. Spiru Haret devine acreditată abia în anul 2000. Probabil la Spiru Haret, Ghervasuc își dă seama că e o intelectuală autentică și că în școală și liceu, profesorii erau răi cu ea. Așa că în perioada 2005-2008, Mincă-Ghervasuc mai face și Facultatea de Management turistic, un Master în Securitate și apărare Națională, un Master în „Managementul Sectorului Public” și bineînțeles un Doctorat în științe militare și informații iar acum e Lector Universitar”
Aşadar, ca în poveştile populare ale lui Petre Ispirescu, „ţaţa Mincă” a învăţat într-un an cât alţii în trei. Acum avem şi explicaţia tonului său cazon. Este doctor în arta militară. Deocamdată n-a câştigat, ci doar a pierdut bătălii politice.
Impusă cu forţat preşedintele ALDE Botoşani, instalată de către vicepreşedinţii Costel Avram şi Varujan Vosganian, Mincă curăţă partidul de liderii locali şi-şi formează propria gaşcă.
Acum avem explicaţia legăturilor dintre Liliana Mincă şi Cornel Popescu. PP-DD al lui Dan Voiculescu le-a fost liantul, Se spune că Popescu a părăsit sau va părăsi PMP-ul pentru a deveni membru ALDE. Zvonul nu este unul inventat, de vreme ce Mincă îl vizitează aproape săptămânal şi pun la cale politica ALDE la nivel de Botoşani.
Săptămâna trecută v-am, prezentat păţania lui Eugen Vlad, membru ALDE care a ieşit consilier local în urma alegerilor locale din 2016 dar care a acceptat să împartă mandatul cu protejatul Popescu şi Mincă, suliţanul Ilie Popescu. Vlad a acceptat ca primii doi ani de mandat să-i deţină Ilie Popescu şi el ultimii doi ani.
Numai că acum Ilie Popescu, susţinut de Mincă şi Cornel Popescu, nu mai vrea să cedeze mandatul şi lui Eugen Vlad, cel care a fost ales consilier de săteni de drept. Iar pentru că primarul Costinel Ciubotaru nu cântă în struna lui Popescu şi Mincă, „ţaţa Mincă” i-a recomandat acestuia să-şi vadă de „borşul” său, altfel are ea ac de cojocul lui.
Din câte îl cunosc pe primarul liberal Costinel Ciubotaru nu m-aş mira ca „ţaţa Mincă” să nu mai calce prin Suliţa. Nu i-ar strica o lecţie de bună creştere şi educaţie, mai ales că Ciubotaru este învăţător de profesie. Nu m-aş mira nici dacă aş auzi că Mincă s-a înscris în Pro România, proaspătul partid înfiinţat de Victor Ponta. Dacă tot este o colecţionară de partide, ar fi păcat ca acesta să-i lipsească din colecţie.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

10 modificări ale normelor de aplicare a Codului Fiscal, publicate chiar înainte de Rusalii
Românii își doresc din ce în ce mai mult să intre în zona euro, dar se așteaptă să crească prețurile
Adrian Ţuţuianu și-ar dori ca mitingul PSD să fie organizat în Piaţa Victoriei,
în 9 iunie / În aceeași zi și în același loc este organizat marșul Bucharest Pride
Cadou de la PSD pentru primari și consilieri:
Aleșii locali își păstrează mandatele chiar dacă fuziunea pe lista căreia au fost aleși se desface
Ionuț Dumitru: Cheltuielile sociale sunt cu mult peste ce s-a bugetat.
Trebuie luați bani din altă parte pentru pensii și salarii
Presa elvețiană, despre Viorica Dăncilă, în ziua vizitei lui Dragnea în Confederație:
Strălucește prin supunerea deplină față de șeful său și printr-o incompetență siderantă
Competiția fiscală crește, harta taxării în UE se reconfigurează.
Cum ar putea să se poziționeze România?
Soros, despre UE: Tot ce putea merge prost, a mers prost!
Bancul zilei: Lozul cel mare
Horoscop zilnic 30.05.2018
Financial Times: UE vrea să taie din fondurile de coeziune destinate țărilor central și est-europene.
Unde ar urma să fie redirecționați banii
Centenarul Unirii pângărit din nou de unguri
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog