Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Învăţământ
Horoscop
Umor
Comentarii
Poşta redacţiei
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8538
De la 07 Ianuarie 2003
120643167

Cine eşti cu adevărat, domnule Gheorghe Nistor?

  • IoaN Rotundu
  • 3 June 2022, 16:25

Am primit la redacţie o nouă scrisoare semnată de către omul de afaceri suliţan Traian Popa. De această dată, prin scrisoarea remisă nouă, Popa dezvăluie public cum a „aterizat” pe tărâmurile piscicolei botoşănene inginerul Gheorghe N9stor care, acum, a ajuns cel mai bogat piscicultor al Botoşaniului.
Scrisoarea lui Popa, extrem de savuroasă, dezvăluie extrem de documentat un trecut de tânăr inginer al regimului comunist hotărât să facă carieră în viaţă, nepunând nicidecum problema eticii şi moralei profesionale şi nici a unei armonii colective în rândul angajaţilor.
Legendarul personaj „Dinu Păturică”, simbolul par5venorii în viaţă, trăieşte printre noi şi mu este dispus să devină un personaj al istoriei, ci unul extrem de prezent şi nemuritor.
Redau mai jos, integral, întregul text al scrisorii primită la redacţie.

Către,
Jurnalul de Botoșani și Dorohoi
Domnului Jurnalist Ioan Rotundu
Articolul publicat de dumneavoastră in data de 24.05.2022, prezintă lanțul evenimentelor in care sunt implicate instituțiile statului și firma care își desfășoară activitatea în localitatea Sulița respectiv ”Frubo Sulița S.R.L.”, ca urmare a sesizărilor, reclamațiilor și plângerilor penale făcute de un individ propășit în Botoșani și mai apoi în Sulița care se numește Nistor Gheorghe.
În anul 1988 lucram la ”Întreprinderea Piscicola Botoșani” și într-una din zilele de toamna ale acelui an, directorul Rizac Romică, care vorbea la telefon, a făcut o pauză și mi-a înmânat receptorul să vorbesc eu cu cel de la capătul firului, spunându-mi că este un stagiar care nu știe cum sa ajungă la Piscicola, așa ca l-am întrebat unde se află și cum îl recunosc pentru al repera. Cel de la capătul firului mi-a spus că se află în stația de autobuz de la capătul liniei numărul unu, este un băiat brunet cu o pungă de un leu în mână (în acele timpuri pungile de plastic costau 1 leu).
M-am deplasat cu ”Dacia” personală până în stația de autobuz și l-am adus pe stagiarul Nistor Gheorghe la Întreprinderea Piscicola Botoșani.
În punga de un leu stagiarul Nistor avea diploma de absolvire, pe care a prezentat-o conducerii, după care l-am cazat într-un birou nefuncțional unde a trebuit sa aduc un pat metalic de campanie și o saltea. Aceasta este prima zi a lui Nistor în Întreprinderea Piscicola Botoșani. De la momentul ”băiatului cu punga de un leu în mână din stația de autobuz” și până a devenit director al Piscicola S.A., soția lui Nistor Gheorghe șefă la Ferma Piscicola Dracșani, socrul și cumnatul acestuia acționari, i-au fost suficienți mai puțin de 10 ani.
Conjunctura creată prin schimbarea de regim (sistem) după 1989, haosul și deciziile noilor decidenți, parveniți, cocoțați în funcții de conducere au făcut din romanul lui N. Filimon, ”Ciocoii vechi și noi” un scenariu de actualitate pentru Nistor, care ar fi invidiat de către celebrul personaj Dinu Păturică pentru modul cum și-a realizat visul de îmbogățire, lăcomia și orgoliul de a-și schimba statutul său social.
Acest Păturică contemporan cu noi are prieteni cu aceeași conduită morală care ocupă funcții în unitățile bugetare, fac parte din organizații cu ifose, însă în realitate formează grupuri de interese, scopul principal fiind producerea banilor, a sumelor foarte mari de bani.
Pentru că am spus de bani, de foarte mulți bani, și pentru că Nistor Gheorghe a primit ”de-a moaca” o investiție care se află în patrimoniul statului, este ilegal, imoral și parșiv (să muști mâna celui care te hrănește) să nu plătești către bugetul de stat taxele și impozitele, evaziunea fiscală în forma continuata fiind practicată de către acesta începând cu anul 1999.
Piscicola S.A. Botoșani conform Contractului de Concesiune de Atribuire directă Nr.1/06.01.2004 încheiat cu entitatea statului, Compania Națională de Administrare a Fondului Piscicol trebuie sa plătească redevență conform Cap.4 pct. 4.1; 4.2 ;4.3. Plata redevenței pentru 767 Ha. de amenajare piscicolă a fost calculată valoric pentru o cantitate cu mult sub 100 kg grâu/Ha iar în aceeași perioadă majoritatea fermelor plătind o redevența minimă de 200-660 kg grâu/Ha (amenajare piscicolă în funcție de zona climatică a locațiilor nrespective).
Înlesnirea fraudării bugetului de stat de către Piscicola S.A. a fost rezultatul acțiunii săvârșite de către una sau mai multe persoane din cadrul CNFPA și beneficiarul Piscicola S.A.
Botoșani. În aceasta perioadă funcția de președinte a Companiei Naționale de Administrare a Fondului Piscicol a avut-o domnul Corneliu Popescu, și am remarcat că acest contract nu a fost semnat de către domnia sa, semnătură pe care o regăsim pe majoritatea contractelor de atribuire directă a concesiunilor pentru suprafețele cu amenajare piscicolă. Fermele Piscicole din județul Botoșani care se regăsesc în aceeași zonă climatică au cuantumuri diferite privind plata redevenței, astfel regăsim ferme care plătesc dublul valorii/hectar față de Piscicola S.A. Botoșani.
Pentru clarificarea suspiciunilor de fraudare a bugetului și evaziune fiscală timp de 20 ani până la intrarea în vigoare a Deciziei Nr. 361/18.08.2020 care reglementează noul mod de calcul a redevenței minime aplicabile contractelor de concesiune voi face sesizări Instituțiilor Statului, DNA și ANI.
Pentru completarea portretului de evazionist a administratorului Piscicola S.A. Botoșani într-unul din numerele viitoare voi prezenta punctual, documente contabile, declarații ale lui Nistor Gheorghe, declarații ale martorilor etc. și un nou exemplu de evaziune fiscală care s-a desfășurat și se petrece în continuare sub privirile îngăduitoare a autorităților statului.
Cu considerație,
Traian Popa 1.06.2022


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Catrenul săptămânii
Horoscopul săptămânii 31.05. – 6.06.2022
Bancul săptămânii: Englezeasca olteanului
Ungaria, cuiul lu Pepelea în Uniunea Europeană
Ioan Rotundu
„Tinerii dezbat” cu succes la Botoşani
Din cretinismele ministrului Câciu
Ioan Rotundu
Deosebirile şi asemănările dintre doi potlogari celebri
Ioan Rotundu
Învăţământul românesc în impas
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă