Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13542
De la 07 Ianuarie 2003
114843174

Campanie pentru promovarea produselor locale,

„Arată că-ţi pasă, cumpără de-acasă!”

  • 29 March 2009, 23:00

Sâmbătă, în sala de şedinţe a Prefecturii a fost declanşată o campanie de promovare a produselor şi serviciilor botoşănene, intitulată „Made in BoToşani”. O iniţiativă a senatorului pedelist, Dan Humelnicu la care au dat curs invitaţiei primarul Cătălin Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Mihai Ţâbuleac, vicepreşedintele Cristian Achiţei, prefectul Cristian Roman, subprefectul Viorica Afrăsinei, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Ada Macovei, oameni de afaceri.
Proiectul are trei etape. Într-o primă fază, printr-o campanie media, logo-ul campaniei va fi promovat astfel încât să ajungă cât mai repede şi eficient la populaţie. În faza a doua, campania va fi preluată de marile lanţuri de magazine prezente în Botoşani, care vor afişa vizibil logo-ul. Faza a treia are drept scop ca în urma dobândirii unei notorietăţi ridicate, logo-ul „Made in BoToşani” să ajungă pe ambalajele produselor fabricate în Botoşani.
Senatorul Dan Humelnicu a precizat că pentru a marca momentul trebuie semnat un proces verbal privind înfiinţarea Asociaţiei pentru botoşăneni, o asociaţie nonprofit, apolitică, menită să promoveze interesele botoşănenilor, ale mediului de afaceri. În acest demers trebuie să concureze atât autorităţile locale şi instituţiile statului, prin direcţiile deconcentrate.
„Sper ca demersul să aibă o finalitate foarte pragmatică şi cu siguranţă nu va trece neobservat în peisajul acţiunilor civice. Sunt convins că produsele fabricate în Botoşani sunt suficient de bune, poate ce le lipseşte este tocmai promovarea. Hai să ne facem noi mai vizibili, mi prezenţi. Este în puterea noastră să facem asta, nu trebuie să vină altcineva dinafară. Personal, azi la ora 10.00 am fost la magazin şi am făcut cumpărături. Am luat produse fabricate în Botoşani, lucru pe care vă invit şi pe dumneavoastră să îl faceţi pentru că puterea exemplului este cu siguranţă cea mai importantă”, a declarat senatorul.
Prefectul Cristian Roman a remarcat că ar fi fost de dorit o prezenţă mai masivă din partea conducătorilor instituţiilor publice deconcentrate: „Trebuie mobilizat mai mult sectorul bancar. Apreciez şi laud iniţiativa. Cred că ar fi oportună crearea unui parteneriat între instituţiile publice şi mediul de afaceri. Vreau să cred că e doar un prim pas pentru acest parteneriat care începe azi. Vă asigur de tot sprijinul meu”.
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac a apreciat ideea ca deosebit de interesantă, mai cu seamă că judeţul Botoşani se confruntă cu probleme în ce priveşte nivelul de dezvoltare economică, poate ca o consecinţă a poziţiei geografice. „Cert e că suntem la coada clasamentului, atunci când se calculează nivelul de dezvoltare economică şi nivelul de trai. Dar nu cred că ideea a venit pentru că suntem într-o perioadă de austeritate şi nu trebuie să se facă o analogie cu momentul de criză fiindcă această temă a fost valabilă şi înainte şi acum. În parteneriatul acesta al parlamentarilor de Botoşani, al autorităţilor, oamenilor de afaceri ar trebui să intervină şi reprezentanţi ai consumatorilor”, a subliniat şeful CJ Botoşani.
Din punctul său de vedere, consumatorii nu sunt prea bine organizaţi. În sensul că se întreprind demersuri timide în ce priveşte acţiunile de protecţie a consumatorilor. Prezent şi el la întâlnire, primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur a evidenţiat că scopul este bine definit, dar trebuie văzute şi mijloacele prin care acest proiect, ce nu are precedent în celelalte judeţe, se poate pune în practică. „Dacă vom ţine cont de sloganul proiectului: „Arată că-ţi pasă, cumpără de-acasă!”, dacă vom fi patrioţi, vom fi noi primii care să consumăm produsele autohtone şi vom încerca să convingem cât mai mulţi botoşăneni sunt convins că mediul de afaceri va fi mulţumit. Căci, această iniţiativă are scopul să ajute mediul e afaceri. Asocierea este generoasă. Dacă măcar un sfert din aceste obiective sunt îndeplinite, vom fi caz de studiu şi iniţiativele se vor duce şi în celelalte judeţe. Trebuie să cumpărăm produsele noastre din patriotism local, ca să ajutăm judeţul. Ajutând aşa judeţul, aşa pot rezista agenţii economici. Dacă rezistă agenţii economici, rezistăm şi noi”, a punctat Flutur. Oamenii de afaceri au avut de asemenea unele intervenţii, scurte, dar la obiect. „Constat că, iată, la Botoşani, apar şi iniţiative de alt gen care ne pot ajuta pe noi, oamenii de afaceri să evoluăm din ce în ce mai bine. Nu trebuie să ne sperie începutul. Sunt unii care au început într-un garaj şi au ajuns să ocupe lumea cu produsele lor, mă refer la Bill Gates. Am fi bucuroşi dacă am reuşi să creăm acest curent, ca noi botoşănenii să ne ajutăm între noi”, a menţionat Costel Şoptică.
Daniel Mihăilă a propus organizarea unei tombole pentru ca cei care fac cumpărături să primească un talon de participare în urma cărora să se dea nişte premii drept încurajare. Directorul de la SC Serconf Botoşani, una din importantele societăţi de confecţii botoşănene, dar şi consilier judeţean, Manuela Zarug a atras atenţia asupra faptului că trebuie dusă o adevărată politică pentru educaţia cumpărătorilor, care să cumpere produsul cu sigla locală. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Complot în jurul Adei Macovei
Ioan Rotundu
O femeie şi-a schimbat aspectul fizic pentru copiii săi
Comentariul comentariilor XLIX
(Ioan Rotundu)
Avalanşă de arderi necontrolate
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 30 martie
A fost premiată la Festivalul de muzică uşoară „Ghiocelul de argint”
Dezinteres total pentru mecanică la SAM Vlădeni Deal
Undă verde pentru reabilitare a drumului european care străbate oraşul Flămânzi
Horoscop
Eee... ce vremuri!
Reproşul lui Iliescu către prostănacul Geoană
Ruga microbiştilor către Dumnezeu
Românul şi oul
La Termica se stă cu netreaba în mână
Pe drumurile judeţene se face treabă ca în agricultură odinioară
Ţurcanu a pusa gând rău caselor de schimb valutar
Atac la persoana primarului Flutur
Salată de cartofi de sezon
Citeşte şi hotărăşte!
Proteze sunt pentru toţi pacienţii, dar numai pe… Internet
Vom plăti consultaţiile medicilor de familie?
Opt directori de spitale declaraţi incompetenţi funcţiei ocupată
Se va schimba modul de calcul al pensiilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă