Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22144
De la 07 Ianuarie 2003
111403417

Botoşani: Un nou scandal la Spitalul judeţean

  • Ioan Rotundu
  • 29 March 2013, 23:00

Se pare că la Spitalul judeţean Botoşani scandalurile se ţin lanţ. Şi aceasta de când frâiele spitalului au trecut în mâna managerului Gheorghe Damian, considerat unul dintre cei mai buni manageri de spital din Botoşani. Noul scandal, pe care l-am punea numi „scandalul paturilor”, s-a declanşat în urma mai multor reclamaţii cu privire la funcţionalitatea celor 200 de paturil din spital achiziţionate nu de mult timp. Se pare că mecanismele de deplasare, de ridicare şi coborâre a paturilor sunt prost concepute şi se blochează. Apoi, au apărut reclamaţii că ar fi prea înalte şi cad pacienţii din pat, lovindu-se.
“Paturile sunt mai înalte, nu au protecţie. Cei din conducerea spitalului spun că aşa au venit solicitările din partea doctorilor. Vom lua măsuri. Se vor purta discuţii cu furnizorul, pentru că nu am preluat toate paturile, nu le-am plătit şi le vom cere să le modifice“, a explicat preşedintele le Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu.
Ţurcanu a declarat presei că a trimis Corpul său de control pentru a stabili cine s-ar face răspunzător de nefuncţionalitatea paturilor şi în ce condiţii au fost achiziţionate.
Noi am luat legătura cu medicul Florin Mimor, fost manager al spitalului până anul trecut. Acesta ne-a declarat că paturile n-au fost achiziţionate sub mandatul său de manager. „Nu eu am achiziţionat paturile, ci cei de la Consiliul judeţean. Paturile au fost aduse de când manager este Gheorghe Damian. Este curios faptul că se reclamă înălţimea paturilor şi din această cauză cad pacienţii din el. Dar din paturile joase de ce nu cad pacienţii? Ceva nu este în regulă” – crede Mimor.
Medicul de la Unitatea de Primirea Urgenţelor, Gheorghe Apetroaie, a declarat că aceste paturi n-au fost achiziţionate cu consultarea medicilor. Cert este că ele nu sunt funcţionale. „Nu medicii au comandat paturile. Noi nici n-am fost întrebaţi. Dar nu cred că în momentul de faţă, la Spitalul judeţean nu problema paturilor este prioritară când medicii chirurgi n-au unde opera pentru că sălile de operaţie sunt în reparaţie. Se operează după nişte norme de timp, de parcă urgenţele medicale se produc după cum le-a programat conducerea Spitalului” -. S-a arătat extrem de supărat medicul.
Dacă paturile au fost achiziţionate de către funcţionarii de resort din cadrul Consiliului judeţean, atunci, controlul trimis de preşedintele Ţurcanu la Spitalul judeţean n-are nicio raţiune. Cum cei din Corpul de control al preşedintelui nu sunt de specialitate, ce vor controla la aceste paturi?
Credem că adevărul despre modul în care au fost achiziţionate aceste paturi trebuie căutat în incinta CJ, cum ne-a declarat şi o sursă din Spitalul judeţean: „Domnul preşedinte Ţurcanu să caute prin birourile CJ cine a dispus achiziţionarea paturilor şi cât comision a încasat de pe urma lor şi atunci va afla cum se fac anumite achiziţii publice de către cei pe care-i conduce”
Normal, verificarea ar fi trebuit să înceapă cu modul în care s-a întocmit dosarul de achiziţie publică şi ce persoane au fost în măsură să decidă achiziţia. Pentru a elimina orice suspiciune cu privire la cine a decis achiziţionarea paturilor, l-am contactat pe Cristian lazarovici, cel care reprezintă Terminalul Bursei de Mărfuri la Botoşani, sistem prin care se fac achiziţiile în format electronic, eliminându-se orice dubiu de aranjament.
„Noi am achiziţionat pentru Spitalul judeţean medicamente şi alimente. Paturile nu au fost achiziţionate prin Bursa de Mărfuri. Din câte ştiu, achiziţia s-a făcut de către CJ” – a declarat Cristian Lazarovici.,
De vreme ce preşedintele Ţurcanu a trimis Corpul său de control la Spitalul judeţean, probabil că are mai multe informaţii care l-au determinat să ia această decizie. Sperăm că preşedintele va face publice concluziile acestui control şi atunci enigma celor 200 de paturi buclucaşe nou achiziţionate se va dezlega.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Fel de-a încasa impozitele
Gastronomie: Pui cu roşii
Foarte mulţi politicieni cred că se poate interveni în justiţie
primul lucru e schimbarea mentalităţii politicului
Structura UE este fragilă, ne-o arată ceea ce s-a întâmplat în Cipru
Unii au început să spargă depozite. N-am sfaturi pentru cei cu peste 100.000 de euro
Scăderi ale producţiei la toate culturile, mai puţin la sfecla de zahăr
randamente la hectar printre cele mai mici din UE
Portariuc şi consilierii s-au pus bine cu reprezentanţii lui Dumnezeu
sărăcia trage la săraci iar bogăţia la biserici
Ţurcanu n-a ratat ocazia de-al pune la punct pe Portariuc
Comunicat de presă al CJ Botoşani: Ce-a discutat preşedintele Ţurcanu cu agricultorii
Venit la Botoşani, MRU a ne-a spus că banii daţi de el ia luat înapoi Ponta
nici fraţii Ţurcanu n-au rămas nescărmănaţi
Neputincioasă, generala Mihaela Huncă ştie doar să facă adrese
14.000 de buletine de analize fictive
emise de medicii vizaţi în ancheta decontărilor de 500.000 euro
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă