Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1695
De la 07 Ianuarie 2003
111177023

Botoşani: Diversiunea creată de Dinu Stamate la Asociaţia nr. 11

  • Ioan Rotundu
  • 29 March 2016, 23:00

Botoşani: Diversiunea creată de Dinu Stamate la Asociaţia nr. 11 Despre Dinu Stamate (foto), contabilul Asociaţiei de proprietari nr.29 Botoşani s-a mai scris în Jurnalul. Este bun tip dubios, conflictual şi cu o viaţă de familie marcată de multe sincope. În calitatea sa de contabil la această Asociaţie şi-a făcut un salariu „nesimţit” şi a creat mari probleme proprietarilor prin a-i pune la plata unor sume necuvenite.
Faţă de comportamentul său abuziv şi conflictual proprietarii s-au revoltat şi au solicitat să vină Lumea lu’ Rotundu. Reportajul realizat atunci a fost difuzat în luna iunie 2013. Când am vrut să-l intervievăm şi pe Stamate, acesta a dispărut din sediul Asociaţiei dar ne-a căutat ulterior.
Printre alte acuzaţii aduse de proprietari lui Stamate a fost şi salariul exagerat de mare pe care acesta îl încasa lunar de la Asociaţie, apreciat de unii proprietari şi la 5 mii lei, rotunjit consistent cu fel de fel de premii.
La sfârşitul săptămânii trecute mi-a fost dat să întâlnesc din nou numele lui Dinu Stamate. Câţiva proprietari din Asociaţia nr. 11 m-au căutat şi au reclamat că Stamate le-a înmânat fel de fel de fiţuici denigratoare la adresa conducerii Asociaţiei şi vor să ştie dacă cele susţinute de Stamate sunt adevărate.
Ieri m-a deplasat la sediul Asociaţiei de proprietari nr. 11 şi am discutat cu preşedintele Adrian Dragne şi contabila Mihaela Ciubotariu. Aşa am aflat că Stamate are o garsonieră situată în perimetrul administrat de asociaţie. Uzând de dreptul de proprietar asociat, Stamate a cerut conducerii Asociaţiei să-i pună la dispoziţie actele contabile pentru a le verifica.
Pretenţia sa a depăşit cadrul legal pentru că legea permite unui membru de asociaţie să-şi verifice partida sa dar nu şi să aibă acces la informaţiile celorlalţi membri asociaţi decât numai solicitând în scris şi punctual ce informaţii doreşte să obţină iar dacă acestea nu afectează dreptul la confidenţialitate a persoanei îi pot fi puse la dispoziţie. Mi se pare normal să fie aşa pentru că eu nu pot să accept ca datele mele personale legate de identitate şi venituri să devină publice.

Conducerea asociaţiei, considerând că nu are nimic de ascuns, l-a lăsat pe Stamate să controleze toate actele. Numai că pe el l-a interesat salariile lunare ale administratorului şi contabil pentru ca apoi să se folosească pentru a instiga proprietarii asupra actualei conduceri că au salarii nesimţite.
Stamate, în sediul Asociaţiei, şi-a permis s-o jignească şi s-o umilească pe Andaluzia Gabor, funcţionar din Primăria Botoşani care coordonează activitatea asociaţiilor de proprietari. Femeia a plecat plângând din sediul asociaţiei neputând suporta jignirile aduse de Stamate.
Le-am reproşat celor din conducerea Asociaţiei că în primul rând auz greşit că i-au pus la dispoziţie lui Stamate toate actele Asociaţiei şi nu numai cele care-l vizau direct apoi când Stamate a jignit funcţionarul Primăriei trebuia să cheme jandarmii să-l evacueze şi să-l amendeze.

Despre devierile de personalitate ale lui Stamate am aflat în iunie 2013 când am realizat reportajul dar se pare că între timp s-au accentuat. Am aflat şi de ce era interesat Stamate de salariile conducerii.
La Asociaţia nr. 11, joi, 31 martie este convocată pentru a doua oară adunarea generală a proprietarilor. Se pare că Stamate vrea să-i influenţeze pe membrii asociaţi să schimbe actuala conducere pentru a impune el o conducere formată probabil din personaje asemenea lui. Le-am explicat celor din conducere că nu pot crede că membrii asociaţi se potrivesc la instigările şi manipulările unui personaj cu probleme de comportament care a jignit şi umilit un funcţionar public fără a ţine cont în primul rând că este femeie.
Cât priveşte salariile celor din conducerea Asociaţiei, sunt salarii normale, asemenea celor din celelalte asociaţii, dar mult mai mici decât cel al lui Stamate. La oi primă vedere am constatat că lunar fiecare membru asociat suportă cam 10 lei pentru a se acoperi salariile angajaţilor din Asociaţie, o sumă nesemnificativă.
Nu ţin parte celor din conducerile de asociaţii şi ori de câte ori am avut ocazia şi am constatat derapaje i-am sancţionat public dar de data aceasta dreptatea este de partea celor din conducerea Asociaţiei nr. 11 Botoşani şi nu pot să nu le-o dau, cum nu pot să încurajez metodele necinstite şi imorale folosite precum cei ca Stamate.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Senatorul Daniel Savu a demisionat din PSD
Propunerea controversata a unui parlamentar:
program de 10 ore/zi iar weekendul sa aiba TREI zile. Reactiile romanilor
Afirmatiile lui Sebastian Ghita potrivit carora presedintele Iohanis este in "pragul demisiei", o ineptie
surse din Administratia prezidentiala
Nicolae Manolescu, despre Eugen Simion - E un tampit.
Puteti sa dati pe post chestia asta
Pocăinţa ipocrită a lui Florin Ţurcanu
Ioan Rotundu
PSD a împins TERMICA în FALIMENT
Sindicatul din SCDCOC Popăuţi reclamă la prefect birocraţia celor de la ISU
birocraţie care păune în pericol vieţi umane
Accident rutier in Cehia, 4 romani au murit si alti trei au fost raniti
Miting impotriva lui Viktor Orban:
Protestatarii i-au cerut premierului ungar sa isi prezinte sursele averii
Managerul de campanie a lui Donald Trump a fost arestat,
fiind acuzat ca a agresat un reporter
Dan Mihalache nu face parte din delegatia presedintelui Iohannis in SUA
Horoscopul zilei de 30.03.2016
Bancul zilei: Şi copii pot da sfaturi
Reţeta zilei: Ciorbă ţărănească
Nu putem schimba lumea, dar ne putem schimba noi
La Varniţa, la poale de codru verde.
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă