Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
31117
De la 07 Ianuarie 2003
108619941

Petru Gogescu se consideră victimă a corupţiei din poliţia Ştefăneşti

Declarat nebun ca să nu poată depune,mărturie împotriva fostului şef IJP Suceava

  • Ioan Rotundu
  • 5 April 2020, 16:04

Petru Gogescu (foto) este locuitor al oraşului Ştefăneşti, retras aici la bătrâneţe, după ce întreaga viaţă a lucrat în Iaşi. La vârsta de 76 de ani conduce tractorul, ară, lucrează pământul cu toate că a fost operat de cancer. Numai că la lupta sa împotriva cancerului s-au adăugat cele pentru a-şi apăra proprietatea de atacurile constante ale fermierului Iulian Merticariu şi a fraţilor Ioan şi Costel Crap.
În anul 2016, lui Gogescu i s-a otrăvit Livada şi viţa de vie. Reclamaţia depusă la Poliţia Ştefăneşti a rămas fără răspuns, deşi l-a bănuit de la bun început pe Ioan Crap. Despre Ioan Crap, venit în Ştefăneşti, se ştie că a fost şeful IJP Suceava şi că, împreună cu fratele său Costel Crap, a cumpărat mari suprafeţe de teren dar şi a arendat altele. Politica lor este ca să elimine din suprafeţele cumpărate sau arendate pe proprietarii care nu se spun voinţei lor. Printre cei supuşi presiunilor s-a aflat şi Petru Gogescu.
Ioan Crap a depus la APIA Botoşani o documentaţie falsă asupra terenurilor deţinute şi a beneficiat de subvenţii necuvenite de peste 10 mii lei, susţine Pentru Gogescu. „Pentru a nu depune mărturie împotriva lui Ion Crap, trimis în judecată pentru subvenţie încasată ilegal, cei din Poliţia Ştefăneşti m-au declarat nebun” – susţine Petru Gogescu.
Cu copii medici în Franţa, Gogescu a fost ajutat să demonstreze că nu-i „nebun” cum l-au declarat poliţiştii. S-a internat pentru analize la Socola Iaşi şi medicii specialişti au constatat că are discernământ, fapt întărit şi de medicii specialişti din Institutul de Medicină Legal㠄Mina Minovici” Bucureşti.
Dar poliţiştii nu s-au lăsat impresionaţi de certificatele medicale ale lui Gogescu şi l-au trimis în judecată pentru mărturie falsă, în sensul că l-a acuzat pe Ioan Crap că i-ar fi otrăvit livada şi viţa de vie în cursul anului 2016. N-au cercetat reclamaţia iniţială depusă de Gogescu, s-au grăbit să-l acuze de mărturie falsă împotriva lui Crap. Peste noapte, Petru Gogescu s-a trezit cu mai multe dosare penale deschise pe numele său de către poliţişti din Poliţia Ştefăneşti. Cel mai relevant ca dovadă despre corupţia care domină Poliţia Ştefăneşti este dosarul nr. 1812/197/2018 în care Gogescu este acuzat pentru „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, dosar instrumentat de agentul de poliţie Iulian Stroescu.
Petru Gogescu este bolnav de cancer la plămân şi are un lob extirpat. Omul nu are voie să bea de mai bine de 10 ani iar dacă ar bea ar deceda imediat. Cu toate acestea, agentul de poliţie Stroescu l-a oprit din trafic pentru a-l supune unor probe biologice pe motiv că a consumat alcool: Imaginaţie de miliţian pentru că puteau găsi un motiv mai serios să-l şicaneze.
Dar, cu ajutorul procurorului din Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni, fost poliţist de frontieră, cu sprijinul judecătorului săvinean, fost poliţist la IJP Iaşi, poliţiştii din Ştefăneşti au oricând uşa deschisă să-şi impună nevoile lor de poliţişti corupţi.
Acum. Petru Gogescu este judecat pentru sustragerea de la probele biologice iar judecătorul Marcel Zota, pentru că Gogescu a îndrăznit să pună întrebări incomode menite să se afle adevărul, l-a amendat cu 2.000 lei. În şedinţa de judecată din 10.03.2020 i-a redus amenda la suma de 500 lei. N-a anulat-o ca nu cumva Gogescu să prindă iarăşi curaj în aflarea adevărului.
Declararea de către poliţiştii din Ştefăneşti că Petru Gogescu nu are discernământ ca să poată depune mărturie împotriva colonelului Ioan Crap, care prin documentaţie falsificată a încasat sume necuvenite de la APIA, ne aminteşte de metoda folosită de miliţienii lui Ceauşescu. Să mai susţină cineva că istoria nu se repetă! Se repetă în forme noi, disimulate în numele statului de drept şi al democraţiei.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul săptămânii: Regele tâmăiţilor
Epigrama săptămânii
Ioan mamaische
Horoscopul săptămânii 30.03 5.04.2020
Urmărit pentru a fi omorât de către interlopii din Poliţia Ştefăneşti
Primarul oraşului, Florin Buţura, m-a avertizat asupra pericolului care mă paşte
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 27.03.2020
Lumea lu rotundu De la Botosani la Verona - Invierea II
TELE'M BT: Dosarul zilei . Cristian Roman, şeful Cabinetului prefectural
Cum au reuşit corupţii din Ştefăneşti să ia prizonier oraşul cu tot cu primar
Ioan Rotundu
Liviu Edu, funcţionar în primărie, bătut măr de protejatul poliţiştilor din Ştefăneşti
Ioan Rotundu
Funcţionarul public Edu cere protecţie de la IJP Botoşani
Noi dovezi privind corupţia
Coronavirus: Apel disperat din Dorohoi către surzii din DSP şi ITM Botoşani
Invenţia primarului din Corni în lupta cu coronaviruşii
Ioan Rotundu
Formens Botoşani s-a alarmat, apoi a tăcut. De ce oare?
PNL propune impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10 la 95%.
Care sunt amendamentele
Aberaţiile lui Vela, Despescu şi Arafat validate de preşedintele Iohannis
Ioan Rotundu
Cum a executat Poliţia Rurală Darabani ordinul primarului socialist
Adică PNL ţine vaca de coadă şi PSD o mulge.
Primăria Mihai Eminescu: Comunicat de presă
Comunicat de presă: Facilități fiscale pentru contribuabili
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 3.04.2020
Dosarul zilei TELE'M Botosani : Secretele "Fetei Verzi"
Mileanca: Analfabetă funcţională? Nu, director de şcoală
Ioan Rotundu
De la Botosani la Verona Diaspora I
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă