Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Pamflet
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6180
De la 07 Ianuarie 2003
123641605

Primarul trebuie să coboare milităria din pod, că altfel nu se poate

  • 29 November 2007, 23:00

Simţul civic al locuitorilor municipiului Botoşani este încă retrograd în multe privinţe. În reportajul de faţă am să mă opresc asupra acelui simţi civic privind disciplina ce trebuie respectată pentru păstrarea curăţeniei oraşului reşedinţă de judeţ, care este totodată şi cartea noastră de vizită. Chiar ieri pe site-ul Jurnalului Online s-a publicat un articol prin care primarul Cătălin Flutur se plângea de mentalitatea botoşăneanului de rând, aceea de a cere administraţiei ca Botoşanii să fie un oraş curat, fără ca el, cetăţeanul, să contribuie la menţinerea curăţeniei. Iar ca exemplu, primarul a punctat comportamentul total inadecvat al locatarilor de la bloc, care aruncă gunoiul menajer în punctele de colectare sau prin apropiere, fără a-l pune în tomberoane.
Chiar dacă peştele de la coadă se curăţă, tot de la cap se împute. Orice călător care intră în Botoşani dinspre Suceava îşi va propti ochii, vrând-nevrând, în movilele de gunoi care au început să ia proporţii alarmante. Aceste movile pot fi „admirate” pe colina din spatele şoselei de centură către Dorohoi. Ele s-au creat ad-hoc chiar pe terenul aflat în administrarea unităţii militare de pe Sucevei. Pentru că de la bun început comandantul acestei unităţi militare a pozaa rămas indiferent faţă de gunoiul care a început să fie depozitat în acea zonă, cetăţenii au prins curaj, iar acum putem vorbi de adevăraţi munţi de moloz din demolări şi de gunoi menajer. Este o ruşine pentru Botoşani, pentru botoşăneni, pentru edili.
Unul dintre locatarii de la casă chiar se bucură de molozul adus în zonă. De când molozul s-a tot dus la vale (foto 1) şi a acoperit gropile, terenul proprietatea sa s-a extins, a crescut ca din apă. Motiv pentru care, văzând că fotografiem „priveliştea încântătoare” creată de civilizaţia urbană, s-a dat la noi, luându-ne la întrebări şi asmuţind o javră dolofană care ne-a lătrat până dincolo de gardul de sârmă al unităţii militare, gard ajuns o caricatură, pentru că sârma a fost furată în cea mai mare parte.
De la patronul care a închiriat teren de la societatea PITA şi a amenajat un punct de colectare deşeuri din hârtie am aflat că în urmă cu vreo lună zona a fost vizitată şi de către Rodica Zelincă, comisarul şef al Gărzii de Mediu Botoşani. Domnişoara, cum vrea venerabila doamnă să fie apelată, a privit de la înălţimea colinei gunoiul curs în vale, pozavale, după care a plecat. În urma ei nu s-a întâmplat nimic demn de luat în seamă. Doar că de atunci grămezile de gunoi au mai luat ceva proporţii.
Cred că primarul Flutur ar trebui să aibă o convorbire cu comandantul unităţii militare de pe Sucevei. O convorbire care să-l mobilizeze pe comandant să coboare milităria din pod şi să facă ordine în zonă. Doar pe terenul care-l administrează (foto 2), că ce aparţine Primăriei Botoşani, milităria cu cei de la Urban Serv o va face primarul. Gunoiul depozitat în zonă ne face de râs pe toţi locuitorii Botoşanilor, străinii care ne calcă pragul venind dinspre Suceava formându-şi o imagine falsă şi total defavorabilă nouă. Dacă, în urma celor scrise de noi, nu s-au luat măsuri de stopare a depozitării gunoiului pe la marginile mai dosnice ale municipiului, măcar în cazul de faţă, aflat la vederea tuturor să se intervină pentru a se face curăţenie.
Poate primarul Flutur pune şi un poliţist comunitar, mâncător de seminţe prin piaţa centrală, care să păzească zona şi să-i amendeze pe indisciplinaţi. Cu aşa ceva chiar s-ar putea începe, după care să se ia treaba în serios. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Tragerea pe sfoară a românilor
Ioan Rotundu
O inginerie financiară i-a adus lui Tonino un câştig fabulos (II)
intră în scenă executorul judecătoresc şi expertul evaluator
Prefectul va verifica respectarea securităţii în muncă
Prefectul a convocat Comandamentul Antiepizootic
Politica bunului simţ i-a adus lui Lozneanu demisia
Rentă viageră oferită de municipalitate persoanelor venerabile
Egner vrea înmulţirea personalităţilor din Parc
Spinoasa problemă a gazonului de pe stadionul municipal
Prefectul luptă pentru deschiderea Vămii Rădăuţi Prut
Un control serios va scoate la iveală mişmaşurile din Primăria Botoşani
Flutur a îngenuncheat CJ-ul în mod definitiv şi irevocabil
Ţiprigan vrea tot mai mult scandal
ea este în căutarea a noi motive de grevă
Inspectorii OJPC dau sfaturi comercianţilor
Persoanele cu handicap ajutate să ocupe un loc de muncă
"Botoşani şi Marea Unire"
Scandalurile din sălile de judecată
Jandarmeria are un nou şef adjunct
Horoscop
Rău la băutură
Vă interesează un post de guvernantă?
Localizarea apelantului la serviciul 112
Program TELE'M, vineri, 30 noiembrie
Carmen Avram spune povestea unui copil care îşi urmează visul
Aduce la Ştirile Pro Tv povestea copiilor români din Italia
Românul şi maidanul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog