Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6568
De la 07 Ianuarie 2003
123641993

Noua alianţă din CJ a funcţionat ireproşabil

„Trăim în Zodia Oii şi e vremea ciobanilor în politică”

  • este concluzia fostului securist Mihai Darie, consilier judeţean PSD
  • 29 November 2010, 23:00

Începând de ieri, Consiliul Judeţean Botoşani are un nou vicepreşedinte în persoana inginerului Cristian Achiţei, nimeni altul decât cel detronat de liberali în favoarea Cătălinei Lupaşcu în urmă cu ceva vreme.
Un număr de 21 de consilieri PDL şi PNL s-au pronunţat în favoarea investirii sale, în absenţa aleşilor PSD care au părăsit lucrările şedinţei pe motiv că nu vor să se constituie în auditoriu la o „şedinţă de partid a Alianţei DA”.
Cristian Achiţei a avut concurenţă în persoana PRM-istului Dumitru Codreanu, propus „de decor” de colegul său de partid. Acesta a adunat doar două voturi, al lui Eugen Niţură şi al său. După ce s-a comunicat rezultatul, noul vicepreşedinte al CJ a fost invitat de către preşedintele Mihai Ţâbuleac pentru a lua loc pe scaunul potrivit.

„Alianţa este o greşeală”
Fostul vicepreşedinte Constantin Manolache s-a retras demn, dorind viaţă lungă noii alianţe, amintind că a fost loial înţelegerii cu PNL de la nivelul CJ pe toată perioada cât a funcţionat. I-a sfătuit pe consilieri înainte de a pleca să se aplece mai mult asupra cetăţeanului şi să pună politicul în cui câtă vreme în administraţie trebuie decizii imparţiale pentru binele judeţului.
„Am considerat că intervenţia politicului în administraţie trebuie lăsată pentru alte timpuri, pentru că cetăţenii ne-au ales să lucrăm în favoarea lor şi nu să aprobăm nişte Hotărâri care să lase Consiliul Darabani, de pildă, fără bani, sau alte consilii locale. Am vrut să lucrăm mereu în limite decente, chiar dacă uneori stresul a fost puternic şi ştiţi că am avut şi probleme de sănătate. Faţă de PNL mi-am ţinut promisiunile, această hotărâre de a trece brusc de a trece dintr-o parte în alta atât de brusc ne-a luat prin surprindere. După părerea mea este o greşeală această alianţă” a declarat fostul vicepreşedinte Constantin Manolache.
Nedumerit şi sarcastic s-a arătat unul din cei doi consilieri PRM, Dumitru Codreanu, care a cerut explicaţii vizavi de moda de schimbare din funcţie a unuia sau altuia dintre vicepreşedinţii CJ, practică care deturnează atenţia consilierilor de la scopul propus.
„Domnul preşedinte, am o singură întrebare către dumneavoastră şi către Executivul CJ, noi în Consiliul Judeţean altă treabă nu avem? Al cât-lea vicepreşedinte este schimbat până la ora actuală? Cred că suntem unicul Consiliul Judeţean şi tara românească care schimbăm vicepreşedinţii ca pe cămaşă. Dacă nici în asemenea condiţii nu a funcţionat Consiliul Judeţean ar fi cazul să vă luaţi dumneavoastră cei care aţi propus o nouă alianţă încă o dată lumină de pe la Bucureşti. Nu ştiu dacă scuipăm pe cineva şi apoi îl aducem înapoi că-i cel mai bun” a declarat consilierul PRM, Dumitru Codreanu.

„Trăim în Zodia Oii şi e vremea ciobanilor în politică”
Consilierul PSD, Mihai Darie a ţinut să-şi exprime succint poziţia, vorbind cu subînţeles, protestând astfel faţă de noua înţelegere de pe plan local încheiată la nivelul CJ. „Consider că domnul Manolache şi-a făcut bine treaba, dar înţeleg că trăim în Zodia Oii, e vremea ciobanilor în politică, şi atunci când ciobanii nu au cap e vai de oi sau vai de voi” a spus şi PSD-istul Mihai Darie, fost ofiţer de Securitate în regimul comunist.
Punctul de vedere al tuturor consilierilor PSD a prins glas, tremurând, prin Violeta Teslaru, care s-a lansat în atacuri lare la noul vicepreşedinte Cristian Achiţei, menţionând anumite ilegalităţi descoperite la Direcţia de Drumuri şi Poduri în urma unui control.
„Ce vor colegii noştri astăzi este ca împreună PDL şi PNL să păstorească licitaţiile în Botoşani şi cum cel mai experimentat om în a face şi a desface licitaţii în Botoşani este Cristian Achiţei, cu experienţă pe la asfaltări şi nu numai, situaţia de astăzi se explică. Cum puteţi dumneavoastră domnilor consilieri Epuraş şi domnule consilier Nechita să propuneţi astăzi şi să-l susţineţi pe domnul Achiţei, după ceea ce aţi văzut în cadrul conmisiei de analiză şi verificare de la Drumuri şi Poduri? În mod deliberat nu am venit astări cu un raport al celor verificate de dumneavoastră pentru că ar fi fost un teatru ieftin, în care noi am fi demonstranţi a faptului că distinşi membri PDL fac şi desfac licitaţii” a spus cu vocea gâtuită de emoţie Violeta Teslaru.

„Vor să pună lupul paznic la oi”
Potrivit PSD-iştilor, noua alianţă a dorit un reprezentant care să poarte sforile noii alianţe PNL-PDL. După finalizarea interpelării, Violeta Teslaru a propus consilierilor PSD să părăsească sala de şedinţe, cu vicepreşedinte cu tot, chiar înainte de vot. Parcă urmând prostul obicei al aleşilor din Parlament, care abia aşteaptă un prilej să iasă cu toţii de la discuţiile asupra unor legi extrem de importante, consilierii PSD au lăsat scaunele libere.
Nu le-a păsat că mai sunt 16 proiecte pe ordinea de zi şi că punctul lor de vedere, al celor aflaţi în Opoziţie, ar fi contat foarte mult, cel puţin în ochii cetăţenilor, care mai vor să vadă şi interes faţă de judeţ decât circ ieftin şi goană după funcţii.
„Niciodată tupeul nu a fost aşa de mare aşa cum este astăzi când noua alianţă PNL – PDL vrea să pună lupul paznic la oi. În aceste condiţii, în care ce va urma se pare că va fi o şedinţă de partid a Alianţei DA, solicit colegilor mei să ne retragem de la această şedinţă să ne retragem de la această edinţă şi de la vot evident” a declarat consilierul PSD Violeta Teslaru.
Consilierii rămaşi în sală au rămas să treacă proiectele pe bandă rulantă, fără obiecţii sau interpelări. Noul vicepreşedinte Cristian Achiţei a intrat repede în ritm, având deja multe planuri pentru următoarea perioadă. „Priorităţile rămân proiectele majore ale judeţului Botoşani: alimentarea cu apă, proiectul cu deşeurile, dezvoltarea alimentării cu apă şi canalizarea la sate. Sunt domenii la care mă pricep şi de care sper să mă ocup în continuare, dar nu am avut încă o discuţie cu preşedintele CJ privitor la atribuţiile pe care le voi avea în continuare. Voi sta în aceasta funcţie până în iunie 2012. Nu cred că va mai exista o schimbare a vicepreşedintelui, deoarece la discuţiile pe care le-am avut cu membrii PNL din CJ, ei au luat o decizie ca PSD să treacă într-o opoziţie clară”, a declarat Cristian Achiţei. (Lavinia Preda)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Sex cu fluierături
Judecătoare arestată preventiv după un flagrant al procurorilor DNA
Legea Educaţiei dezbină Opoziţia
PSD vrea să voteze moţiunea de cenzurăPNL îşi retrage semnăturile, considerând demersul anticonstituţional
PDL, pregătit să-l suspende pe preşedintele Senatului, dacă nu semnează legea educaţiei
PDL - Mamele care se întorc la muncă după un an vor primi 500 de lei la salariu
Preavizul impus salariatului demisionar va fi extins
Angajatorul, obligat să preia demisia
Despre cum se făceau deficitele bugetare în secolul al 12-lea
Perioada obligatorie de concediu neîntrerupt scade de la 15 la 10 zile
Birourile Permanente au decis să retrimită Legea Educaţiei inapoi la Guvern.
S-a împlinit proorocirea prof. Dănuţă
Întâlnire de lucru la frontiera româno-uraineană
Moldoveni opriţi din drumul ilegal spre Uniunea Europeană
Gospodărie salvată de la incendiu
Fasole şi cârnaţi de Ziua Naţională
La Botoşani, primii beneficiari de ajutoare la încălzire
Construcţiile din Botoşani, fără temei legal, luate la ochi de municipalitate
Liberalii din CJ au boicotat târgul de produse tradiţionale
Rezultatele după 99% din voturi numărate
PCRM 39,4%, PLDM 29,3%, PDM 12,7%, PL 9,9%
Sancţiuni pentru medicii de familie care nu-şi plătesc dările la CAS
Cei de la CAS nu vor în subordinea Ministerului Sănătăţii
În aceste zile va avea loc ultima „Marea Debarasare”
Sindicaliştii botoşăneni nu vor modificarea Codului muncii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog