Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24527
De la 07 Ianuarie 2003
111405800

Diplomaţia Lilienei Mincă şi jena Margaretei Clipa

  • Ioan Rotundu
  • 29 November 2016, 23:00

Ieri, în timp ce treceam pe strada Marchian, în dreptul magazinului de produse apicole drumul mi-a fost barat de către Victor Gherase, cunoscut mercenar politic botoşănean care atunci când apar campanii electorale se pune în slujba partidului care-l plăteşte mai bine.
A debutat în activitatea de mercenar politic cu eşarfă roşie la gât făcând campanie pentru Florin Egner şi PSD. A trecut apoi în slujba PDL-ului, punând la gât eşarfa portocalie, în alegerile locale a ales eşarfa galbenă pentru a face campanie actualului primar Cătălin Flutur. Ieri, am aflat că este angajatul celor de la ALDE, care nu i-au pus o eşarfă la gât, l-au pus la treabă. Ce trebuie să recunosc, omul are debit verbal, este înfigăreţ şi ştie cum să-l ia pe cel abordat ca să-l aducă de partea cui îl plăteşte.
M-a oprit să mă prezinte cântăreţei de muzică populară Margareta Clipa, candidatul ALDE la Senat.
Cântăreaţa sta cam la un metru distanţă de Gherase, care-i aborda pe trecători ca să le arate vedeta şi să le ceară s-o voteze. Se simţea oarecum jenată, vădit incomodată de rolul pe care-l îndeplinea. Cum debitul verbal al lui Gherase nu mai contenea, m-am îndreptat spre cântăreaţă şi i-am recomandat să-şi facă campanie la ţară, unde oamenii o cunosc mai bine şi o apreciază. Locuitorii de la oraş, mai ales din Botoşani, sunt mai greu de convins s-o voteze pe lista ALDE când ştie toată lumea că preşedintele Călin Popescu Tăriceanu este un încrezut, n-a stat la rând la schimbat buletinul şi a oprit maşina, ilegal şi abuziv, în cel mai aglomerat loc din Bucureşti ca să-şi facă cumpărăturile. Pe deasupra mai este şi cercetat penal pentru mărturie mincinoasă.
Am primit un calendar de buzunar şi unul format carte poştală, ambele tipărire în tiraj de 20 mii buc., un tiraj modest faţă de câte voturi vor trebui să adune. Când am dat să plec, a oprit un autoturism din care a coborât actuala deputată Liliana Mincă, pusă de Tăriceanu preşedintele Organizaţiei ALDE Botoşani. Mincă a ţinut să mă îmbrăţişeze si să mă laude că am un condei de adevărat profesionist şi că nu s-a supărat atunci când am criticat-o. Şi-a exprimat dorinţa să stăm de vorbă mai pe aşezate că are multe să-mi spună din cariera sa de politician.
Ademenitoare invitaţia şi diplomat mod în care m-a abordat numai că eu am „deformaţia profesional㔠de a căuta să aflu ce se ascunde în spatele laudelor şi nu mă las prea uşor încântat.
I-am spus şi Lilianei Mincă despre cum cred că ar trebui să abordeze campania, adică să umble mai mult prin judeţ. „Ştiu, din judeţ vin şi în judeţ mă întorc” – a fost reacţia sa.
Puteam să fiu mai direct şi să le spun că ALDE are minime şanse de a intra în Parlament dar mi-a fost milă de Margareta Clipa. Atrasă într-un joc politic străin vieţii sale de rapsod popular, Clipa juca rolul unui personaj de atracţie din cele existente cândva la spectacolele de circ date prin târguri şi oboare de actorii ambulanţi.
În schimb, Mincă este opusul ei. Îndrăzneaţă, guralivă, şmecheră, cunoscătoare a obiceiurilor celor de la ţară şi mai ales a botoşănenilor, fiind de loc din Zahoreni, comuna Manoleasa, Mincă luptă cu curaj să-şi păstreze actualul statut de deputat. Sunt convinsă că nu-i dă Margaretei Clipa nicio şansă dar se foloseşte de imaginea ei pentru a atrage voturi.
În alegerile locale din iunie, ALDE a reuşit să adune voturi pentru consiliul judeţean numai în procent de 2,89%. Nu-i Tăriceanu genul bărbatului care să-l convingă pe Dumnezeu să facă o minune şi ALDE să intre în Parlament. Când ai rânduit cinci neveste cum a rânduit Tăriceanu, şi lui Dumnezeu i se face silă de o asemenea creatură umană de sex masculin.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 30.11.2016
Pompieri botoşăneni avansaţi în grad, de Ziua Naţională a României
Bancul zilei: Dorinţă de viaţă
Protest pentru îmbunătăţirea DJ 294 Mihălăşeni – Dângeni
Ipocrizia parlamentarilor PSD faţă de colegii corupţi. Cazul Eugen Bejenariu
TexteVladimir Putin incearca sa importe Marele Zid Informatic al Chinei,
in cadrul unui pact de securitate cibernetica intre cele doua tari
Florentin Pandele, cercetat de politie pentru loviri si alte violente
750 de romani au fost intrebati ce ar face daca ar castiga 100.000 euro.
Concluzia ingrijoratoare la care au ajuns expertii
Situatie catastrofala in asediatul Mosul:
650.000 de persoane au ramas fara alimentarea cu apa, familiile sarace se zbat sa gaseasca mancare
Doi soferi care au parcat neregulamentar, condamnati pentru ucidere din culpa
Gorghiu: Dragnea pozeaza in frecventabil viitor prim-ministru
prin vizitele organizate de consultanti in afara tarii
Inalta Curte: Alina Bica a fost condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare,
Videanu a fost achitat. Decizia nu este definitiva
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă