Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1730
De la 07 Ianuarie 2003
123125301

pnl
Curtea Constituţională, declarând ca neconstituţionale două legi,

I-a adus pe medici în situaţia de a da consultaţii în stradă

  • 29 October 2007, 23:00

Curtea Constituţională dă o palmă medicilor ce şi-au cumpărat cabinetele medicale, declarând neconstituţionale Legea 236 şi Ordonanţa de Guvern 110, privind vânzarea cabinetelor medicale. Deputatul Liviu Câmpanu a ţinut să asigure medicii de familie că lucrurile nu vor rămâne aşa. Cu toate acestea, din punctul de vedere al deputatului liberal se vor crea grave disfuncţionalităţi în sistemul medical, ce vor afecta medici, asistenţi şi implicit pacienţi.
Ordonanţa 110 îşi exercită efectele din 2005, iar Legea 236 din 2006. Astfel, din 2005, în baza acestor prevederi legale, medicii liber profesionişti şi-au cumpărat cabinetele, investind în ele. Aceste prevederi legale devenind neconstituţionale, actele de vânzare încheiate între aceste persoane şi Consiliile locale sunt lovite de nulitate. Urmând lanţul evenimentelor, primăriile ar trebui să despăgubească acum medicii care au cumpărat şi au investit în acele spaţii.
„De unde vor avea bani primăriile să plătească înapoi la medici taxele, investiţiile şi contravaloarea cabinetelor? Sunt şi medici care nu au reuşit să cumpere spaţiile, dar au făcut investiţii în aceste spaţii, sperând că vor reuşi să le cumpere. Ne-am trezit în situaţia de a fi la mâna consiliilor locale”, a declarat Liviu Câmpanu.
Acesta susţine că în ultimă instanţă pacienţii vor avea la rândul lor de suferit din cauza deciziei Curţii Constituţionale. Din punctul său de vedere, atât legea cât şi pozaordonanţa declarate neconstituţionale nu au avut decât scopul de a stabiliza personalul medical în localităţile în care îşi desfăşoară activitatea. Prin punerea etichetei de neconstituţionalitate dispare şi posibilitatea medicului de a-şi cumpăra spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea.
„Faptul că nu avem posibilitatea de a ţine personalul medical specializat în ţară creează premisele de a rămâne fără medici în următoarea perioadă”, a declarat Liviu Câmpanu. Acesta se află la rândul său în aceeaşi situaţie, achitându-şi în rate cabinetul medical din Darabani. Deputatul liberal susţine că în momentul de faţă sunt două soluţii. „O posibilitate ar fi o acţiune la Curtea Europeană pentru că în interiorul ţării nu mai poţi face nimic. Altă soluţie ar fi o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului care să reactiveze legea. Cea mai bună soluţie este ca spaţiile să treacă din nou la Ministerul Sănătăţii, care va decide ce face cu aceste spaţii”, a declarat Liviu Câmpanu.
În judeţul Botoşani marea majoritate a cabinetelor medicale au fost deja cumpărate, iar actul de cumpărare este acum lovit de nulitate. Deputatul botoşănean remarcă plin de stupoare faptul că este pentru prima dată când o lege este declarată neconstituţională. În mod normal sunt declarate neconstituţionale doar capitole sau articole de lege şi nu întreaga lege, aflată în vigoare de doi ani. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Câmpanu vine cu o propunere năstruşnică
Cele mai celebre cazuri ale corupţiei locale
aceste cazuri au ajuns pe masa Comisarului Drepturilor Omului de la Consiliul Europeilupta declanşată de „Mişcarea Iazu” începe să aibă efectecei vizaţi nu mai prididesc cu ameninţările
Posibile opţiuni de vot
Ioan Rotundu
Colectarea deşeurilor electrice şi electrocasnice tinde să devină circ
Problemele de mediu riscă să nu poată fi rezolvate
Contractul de concesiune pentru gestiunea deşeurilor trebuie revizuite
Cursuri de operator calculator pentru deţinuţi
Nu renunţă la realizarea unei intrări fastuoase în spitalul judeţean
Tabără pentru profesorii din Transnistria
Permis de conducere fals descoperit în Polonia
S-a demarat procesul de inscripţionare a monumentelor istorice
Spitalul din Flămânzi ar putea fi construit la ...Frumuşica!!!
Operatorii culturali botoşăneni învaţă să scrie proiecte
CJ încearcă să sprijine cu o sumă de bani parte din consiliile locale
Liberalii se apără de acuzaţiile de favoritism politic
CJ lasă din condiţii faţă de firma Telido
Dominic Purcell divorţează
Festivalul Naţional de Arte pentru Liceeni – LicArt
Sesiune specială a testelor naţionale
Program TELE’M Botoşani, marţi, 30 octombrie
Cotlet de porc CHARCUTIERE
Horoscop
Profesorul şi logica ilogică
Şmecher, mai întâi închiriază şi apoi cumpără
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog