Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Religie
Anchete
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5085
De la 07 Ianuarie 2003
123768301

„Investind în oameni, investim în viitor”

  • 29 October 2009, 23:00

Ieri, la Hotel Rapsodia din Botoşani s-au deschis lucrările Forumului Regional Nord Est România „Investind în oameni, investim în viitor”. Momentul de deschidere i-a aparţinut directorului general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Constantin Apostol. La eveniment au participat şi secretarul de stat în Ministerul Muncii, Mariana Nedelcu, primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, prefectul Cristian Roman, oameni de afaceri, invitaţi din structurile ministerelor implicate în temele aflate pe rolul dezbaterilor.
Primarul Cătălin Flutur a apreciat faptul că Botoşaniul a fost ales să fie gazda de anul acesta al forumului regional, exprimându-şi speranţa că discuţiile care se vor purta vor emite idei şi soluţii pentru ieşirea din situaţia grea care stăpâneşte în acest moment regiunea de nord-est. Oficialul de la minister a informat că Botoşaniul stă bine la capitolul şomeri, numărul înregistrat la ora actuală situând Botoşaniul la mijlocul clasamentului pe regiunea Nord-Est. Forumul are loc pentru prima dată la Botoşani şi urmăreşte găsirea unor soluţii viabile pentru Botoşani şi celelalte judeţe din Nord-Estul ţării.
„În Botoşani sunt 2.000 de şomeri care sunt tineri până în 30 de ani, dar în acelaşi timp şi numărul şomerilor tineri este cel mai mic din toate judeţele regiunii N-E. La Suceava sunt cei mai mulţi tineri şomeri, iar regiunea N-E este pe locul doi la nivel de ţară la capitolul tineri neangajaţi. Cei mai predispuşi sunt copiii, tinerii până în 30 de ani, pentru că termină o formă de învăţământ şi nu găsesc de lucru”, a spus Mariana Nedelcu.
Pentru desfăşurarea forumului de la Botoşani la iniţiativa Agenţiei de Dezvoltare Nord-Est,şi-au dat mâna alături de Primăria Botoşani, Consiliul Judeţean, Instituţia Prefectului, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Centrul Europe Direct. Cei implicaţi au declarat la unison că vor încerca să găsească soluţii pentru a crea locuri de muncă.
„Este un an atipic. Reconversia profesională este cea mai utilă în acest moment pentru a se reduce locurile numărul şomerilor. Desigur că la mulţi ne este greu să luăm de la capăt, dar sunt noi tipuri de muncă, de profesii care acum se introduc pe piaţa muncii în România şi se pot crea locuri de muncă”, a declarat secretarul de stat Mariana Nedelcu, care a menţionat aici, pe viitor, îngrijirea bătrânilor la domiciliu ca un nou domeniu care va aduce locuri de muncă. Prefectul Cristian Roman a lansat o provocare pentru o discuţie pe tema muncitorilor profesionişti care sunt pe cale de dispariţie din cauza migraţiei de forţă de muncă în ţările Uniunii Europene.
„Angajatorii locali se plângeau că nu aveau forţă de muncă profesionistă, cel puţin cei din construcţii, din cauza migraţiei. Acum aceşti muncitori care lucrează în afara ţării vor să vină acasă, dar nu mai au patronii cu ce-i plăti. Printr-un concurs de idei poate găsim soluţii”, a declarat prefectul Cristian Roman. Forumul regional se încheie astăzi. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Ori minciună, ori ignoranţă!
Aventura extinctoarelor buclucaşe din şcoala consilierului Abăcioaie
„Votul ilegal înseamnă închisoare!”
Doi profesori botoşăneni au primit ieri titlul de cetăţean de onoare
Femeia dispărută a fost găsită de poliţişti
Centrale pentru nevoiaşi
Este fidelă trucurilor de înfrumuseţare naturale
“Singurele bestii sunt românii, ei au violul în sânge”
spune Salvatore Carai
România, o ţară controlată de Iliescu, Voiculescu, Hrebenciuc, sau o ţară a românilor
Un vaccin tămăduitor pentru comunişti
Istoricii basarabeni cer schimbarea curriculei impusă de comunişti
Părintele Teofil Părăian s-a ridicat la cele veşnice
4 medalii pentru lotul olimpic la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică
Sărbătoarea-i sărbătoare, dar şi un bun prilej de făcut bani
Comunicat - 1 Decembrie
Nu vă fie frică, Parlamentul pică!
Horoscop
Răzbunarea unui barman
Agica-sos de legume picant, pentru Iarnă
Vin alegerile, vin şi „Banii de liceu”
CAS nu vrea să deconteze Spitalului judeţean toate internările
Au câştigat procesul, dar banii îi vor primi cu ţârâita
Conducere nouă la DADR şi APIA
Bilanţul poliţiştilor din Flămânzi în primele nouă luni ale anului:
Aferim, cucoane Petrică!
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog