Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8867
De la 07 Ianuarie 2003
120643496

Câmpanu s-a bucurat de o cotă crescută la bursa Premierului Boc

  • prefectul Roman a scăpat ca prin urechile acului să nu fie demis
  • cât pe ce deputatul Buhăianu avea să şi-o ia acasă pe generala Macovei
  • 29 October 2010, 23:00

Ieri, într-o conferinţă de presă, senatorul UNPR, Liviu Câmpanu, a ţinut să explice în detaliu motivele care au dus la decizia pe care a luat-o, de susţinere a moţiunii. Printre acestea se regăseşte şi picătura care a umplut paharul anume declaraţia ministrul Educaţiei.
„Nu poţi tu ca ministru al Educaţiei să spui că Eminescu este un proiect perimat şi trebuie scos din programa de învăţămînt. Nu pot să accept acest afront adus culturii naţionale şi botoşănenilor”, a declarat senatorul Liviu Câmpanu.
Acesta susţine că după ce a anunţat în dreapta şi în stânga care va fi poziţia sa au încercat să curgă tot felul de „cadouri” politice din partea colegilor de partid sau chiar a premierului Emil Boc.
Cea mai mare dintre oferte s-a referit la schimbarea prefectului Cristian Roman, zvon lansat chiar joi de deputatul Cătălin Buhăianu. Senatorul Liviu Câmpanu a declarat că a avut o discuţie cu reprezentantul Guvernului în judeţul Botoşani, în care a infirmat total. „Marea mea surpriză a fost alta, la vreo oră de când am avut discuţia cu domnul Roman am fost sunat de domnul ministru Oprea care m-a invitat la o discuţie la grupul parlamentar din Camera Deputaţilor. Acolo erau toţi colegii mei deputaţi şi atunci domnul ministru mi-a spus: ştiu de ce eşti supărat şi a pus m\na pe telefon şi l-a sunat pe premier.
Premierul era în Parlament, într-un sfert de ecran la Antena 3. I-a fost dus premierului telefonul, l-am văzut la televizor făcând cu mâna aşa ( adică nu-i momentul, n.r) şi în 5 minute l-a sunat. Atunci domnul ministru Oprea i-a spus domnului Boc: domnul prim ministru, Câmpanu este lângă mine, nu votează moţiunea dacă săptămâna viitoare schimbăm prefectul de la Botoşani şi atunci primul ministru i-a spus: sigur, în prima şedinţă de Guvern. În acel moment m-am ridicat şi am spus că nu pot fi cumpărat”
a declarat ieri senatorul Liviu Câmpanu.
Câteva ore mai târziu a venit şi replica premierului, prin purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean. „Primul-ministru Emil Boc nu a realizat nici un demers care să influenţeze în vreun fel votul senatorului Liviu Câmpanu la moţiunea de cenzură dezbătută miercuri.
Primul-ministru nu i-a promis funcţia de prefect al judeţului Botoşani senatorului Liviu Câmpanu şi nu a încercat să influenţeze opţiunea de vot a altor parlamentari. Senatorul Liviu Câmpanu a făcut o serie de afirmaţii nefondate, fără a putea proba nimic din ceea ce a susţinut. Liviu Câmpanu a vorbit despre nişte intermediari, fără a fi sigur, nici măcar dumnealui, că ar fi vorbit cu premierul. De asemenea, Guvernul nu intenţionează schimbarea din funcţie a domnului Cristian Constantin Roman, prefectul judeţului Botoşani”
se arată într-un comunicat sosit de la Guvern.
Senatorul Liviu Câmpanu a mai susţinut că ministrul Educaţiei i-a oferit postul de şef al IŞJ pentru a nu vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. „Domnul deputat Buhăianu ar trebui să fie nu prietenul meu, nu cel mai bun amic al meu, ci pe tipul de comportament al PDL care împarte ţara în stăpâni şi sclavi, domnul Buhăianu ar trebui să fie sclavul meu pentru că marţi seara domnul ministru al Educaţiei mi-a pus în braţe postul de inspector şcolar general numai ca să nu votez moţiunea. Asta înseamnă că domnul Buhăianu putea să o ia pe d-na Macovei să o ducă acasă. Dacă cineva ascultă convorbirile telefonice, pot fi verificate. Eu am vrut doar să spun că şi parlamentarii PDL au pus condiţii la funcţii”, a adăugat Liviu Câmpanu. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
PSD vă oferă oportunităţi gratuite
Bancul zilei: Ce aştepta asasinul?
„Ne pare rău. Nu mai suportam ruşinea. Ne-am autodesfiinţat!”
Românii de la Est de Bug, tezaurul pierdut al neamului românesc
Atac murdar al unui agent al securităţii ucrainiene la adresa unui lider al comunităţii româneşti din Sudul Basarabiei
Voronin l-a decorat pe ucigaşul Annei Politkovskaia
Cotroceniul pregăteşte schimbarea lui Emil Boc din funcţiile de premier şi de preşedinte PDL
Îmi place viaţa şi îmi plac femeile, nu datorez explicaţii nimănui
Rusia trebuie să-şi retragă trupele din Transnistria, crede Ucraina
Papa Benedict laudă ştiinţa, dar insistă că Dumnezeu a creat lumea
Misteriosul deces al scriitorului mason Sadoveanu
un subiect „interzis” de aproape 50 de ani
Pentru medicii de familie CAS a coborât iar milităria din pod
Şi în condiţii de sărăcie, Programul „Euro 200” continuă
CAS a declanşat o nouă serie de executări silite
La Agenţia de Mediu se face „ecologizarea” organigramei
Cui dă mită...
S-a lansat oficial proiectul privind reabilitarea Casei Ventura
Prefectul Roman a cerut sprijin parlamentar pentru refacerea drumului Botoşani- Târgu-Frumos
Subprefectul Daniel Moruzi s-a retras
Renate Weber întâmpinată la Botoşani de puzderie de căruţe
Florin Ţurcanu a rămas fără Roxana Marandiuc
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă