Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25139
De la 07 Ianuarie 2003
118411682

Botoşani: Mafia din USL a învins. Dezastrul s-a produs

  • consilierul PSD Migai harie şi-a somat colegii să voteze comasarea
  • colegii săi au executat ordinul primit de la Marcu şi Ţurcanu
  • medicul Rodica Tănăsache a dezvăluit mafia din Maternitate
  • 29 September 2011, 23:00

Zi extrem de tensionată ieri pentru Sănătatea botoşăneană şi pentru consilierii judeţeni care s-au întrunit în şedinţă Ordinară pentru a discuta proiectul privind comasarea Spitalului de Pediatrie, Maternităţii şi a Spitalului de Psihiatrie cu Spitalul Judeţean pentru a o oferi şansa instituţiei menţionate la final de a primi un grad de finanţare superior.
Cu toate că această comasare este un ordin al Ministerului Sănătăţii şi nu o recomandare timp de două ore aleşii judeţeni au discutat aprins, argumentând pro şi contra pe fondul vociferărilor venite din sala arhiplină cu medici de toate specialităţile, dar şi asistenţi.
Cei mai energici invitaţi s-au dovedit cadrele medicale de la Spitalul de Psihiatrie care au aplaudat frenetic fiecare idee venită din partea celor din Executiv care contrazicea proiectul propus de Mihai Ţâbuleac. Încă de dimineaţă, în faţa Prefecturii, peste 100 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean au protestat în paralel cu desfăşurarea şedinţei. De asemenea, in fata Teatrului Mihai Eminescu, câţiva angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie s-au adunat cu pancarte să susţină invalidarea proiectului.
„Nu urmăreşte nimeni să desfiinţeze spitalele. Noi urmărim tocmai să le unim astfel încât să nu se mai repete istoria pe care am trăit-o. Am văzut cât de uşor se poate elabora o listă care nu mai beneficiază de finanţare din fonduri publice.
Unindu-le, le protejăm. Ieri am văzut că domnul ministru a precizat că urmează un nou val de restructurări, închideri. Cine nu îndeplineşte cerinţele de conformare nu va beneficia de niciun fel de clemenţă”
a avertizat preşedintele CJ Mihai Ţâbuleac.
Rând pe rând au fost opinii pro şi contra comasare. Medicii prezenţi n sală care au luat cuvântul au rugat consilierii judeţeni să lase deoparte ambiţiile politice şi să voteze pentru interesul botoşănenilor.
„Noi trebuia să finanţăm la data aceasta ca un spital judeţean cu finanţare corespunzătoare. Sunt reprezentanta colectivului de medici-asistente de la secţia de noi-născuţi Botoşani, care asigură asistenţă medical[ pentru noi născuţi. Suntem în imposibilitatea de a ne desfăşura activitatea.
De doi ani , în Maternitatea Botoşani nu se desfăşoară un act medical de calitate. Spun în cunoştinţă de cauză. Există interese personale ale medicilor obstetricieni care au transformat Maternitatea Botoşani într-o unitate privată“
, a spus Rodica Tănăsache, medic la Maternitate.
Surprinzător a tunat vocea PSD-istului Mihai Darie care a avertizat că va fi dezastru dacă nu se votează comasarea. Asta cu toate că USL a avertizat că va vota unanim împotriva comasării.
„Fiind o problemă atât de importantă, am fost şi m-am interesat la Ministerul Sănătăţii, am vorbit cu oameni care decid, care nu sunt politici, am vorbit cu secretarul de stat Raed Arafat, cu secretarul general al MS.
Am înţeles că avem două şanse: comasarea, sau reorganizarea, cum sună mai bine, sau degradarea financiară de la 1 ianuarie. Spitalul Judeţean va deveni spital orăşenesc sau municipal. În celelalte spitale vor scădea salariile, coborând gradul de finanţare, va exista obligativitatea să se treacă oamenii în şomaj.
Cred că este foarte bine să gândim bine. Să lăsăm politica. Sunt colegi foarte supăraţi. Lumea de aici, lumea de afară, ne dovedeşte că problema este importantă”M
a spus celor prezenţi Mihai Darie.
La final 14 consilieri, cei ai PDL, PRM-istul Eugen Niţură, PSD-iştii Mihai Darie şi Violeta Teslaru au votat pentru comasare. Cinci consilieri liberali s-au abţinut, printre care şi Roxana Marandiuc, iar restul au votat împotrivă. Proiectul privind comasarea spitalelor a fost respins„Se pare că anumiţi consilieri judeţeni, cei care au fost împotrivă, au durerea undeva în cot”, a spus la finalul şedinţei preşedintele Mihai Ţâbuleac. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Abramburica recidivează
Ioan Rotundu
Horoscop
Caricatura zilei
Portofel pierdut găsit şi predat de poliţiştii locali păgubitei
Bancul zilei: Privilegiu senatorial… neplăcut
Reţeta zilei: Frigănele umplute cu migdale
ctor Ponta este cercetat de ANI
Tudor Ciuhodaru a fost exclus din PC
Şoferii care conduc autovehicule înmatriculate în altă ţarp vor avea nevoie de noi documente
PNL Bacău crează noi disesnsiuni în USL:
Maşinile ridicate numai excepţional
iar banii merg la bugetele locale, interzis la firme
Idioţii de la Comisia Europeană
"Domnule idiot de la Bruxelles, doriti sa raspundeti?"
Româncă, bursieră a statului canadian
Guvernul maghiar vrea să “integreze” agricultura etnicilor maghiari din România cu cea din Ungaria
Doru Munteanu răspunde acuzaţiilor
Birocraţia de la Bruxelles şi cea de la noi poate fi fatală dezvoltării ţării
PSD-istul Mihai Darie, declarat de PDL eroul zilei de ieri
S-au alocat bani pentru croşetarea greşelii proiectantului de la Spitalul Judeţean
Mimor ne-a demonstrat cât de laş este Ţurcanu
Botoşani: Mare dezamăgire în rândul cadrelor medicale
Botoşani: Mortalitatea infantilă este în creştere
DSP a scăpat de teama unei noi restructurări
DSP Botoşani are bani pentru finanţarea programelor de sănătate
Lista SS-iştilor din CJ Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă